افزایش انگیزه تولید با انتشار گواهی سپرده خاص ۲۵ درصدی

محمودی اصل تحلیلگر بازار سرمایه عنوان کرد:

افزایش انگیزه تولید با انتشار گواهی سپرده خاص ۲۵ درصدی

حسین محمودی اصل، تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه گواهی سپرده خاص ۲۵درصدی می‌تواند انگیزه تولید را افزایش دهد، گفت: سیاست‌های ثبات‌ساز در حوزه پولی در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش دیوان اقتصاد، حسین محمودی اصل، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفت‌وگو با بازار سرمایه ایران(سنا)، درباره اظهارات جدید رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر انتشار گواهی سپرده خاص ۲۵ درصدی در سال جاری گفت: نرخ سود ۳۰ درصدی در سال گذشته شرکت‌ها را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرد، طبیعتا استفاده از اهرم نرخ بهره در تمام دنیا شایع است اما در آن کشورها حاشیه سود تولید همیشه بالاتر از نرخ بهره است اما در شرایطی که حاشیه سود تولید در کشور حدود ۱۲ درصد بود، شاهد اوراق ۳۰ درصدی بودیم که در آن مقطع سیاست درستی نبود.

او ادامه داد: بانک مرکزی باید تلاش می‌کرد، نرخ حاشیه سود تولید افزایش یابد و بعد از آن سیاست‌ها را به گونه‌ای تنظیم می‌کرد که سود تولید از نرخ بهره بیشتر باشد اما در یکسال گذشته انگیزه‌ای برای تولید ایجاد نشد و واحدهای تولیدی انگیزه ای برای تولید نداشتند.

محمودی اصل با اشاره به آثار مثبت گواهی سپرده با نرخ ۲۵ درصدی گفت: تغییر مسیر و کاهش نرخ بهره قطعا به رشد تولید کمک می‌کند و می‌تواند انگیزه تولیدکنندگان را افزایش دهد.

او با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات متوجه سیستم بانکی است چرا که از طریق سپرده قانونی تحت فشارند، افزود: در واقع بانک‌ها به پول‌های کلانی که در صندوق های درآمد ثابت جمع می‌شود و یا اشخاصی که پول‌های کلان دارند، نرخ‌های ۳۴ درصد به بالا پیشنهاد می‌دهند، بنابراین، برای این موضوع باید فکر اساسی شود.

این کارشناس بازار سرمایه در بخش دیگری از صحبت‌هایش تصریح کرد: از لحاظ قانونی، در قانون جدید بانک مرکزی الزامات و جرائمی برای بانک‌هایی که به موضوع نرخ سود پایبند نیستند، در نظر گرفته شده ولی متاسفانه برخی بانک‌ها از نرخ‌های مصوب عدول می‌کنند.

او با تاکید بر اینکه هم‌اکنون نرخ مصوب سود یکساله ۲۰.۵ درصد است، اما بانک‌ها برای پول‌های درشت سود بالای ۳۰ درصد پرداخت می‌کنند، افزود: ضرورت دارد برای رونق تولید و رفع چالش‌های بازار سرمایه نظارت بیشتری بر سیستم بانکی صورت گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: امید می‌رود میانگین حاشیه سود تولید بیش از نرخ سود بانکی باشد تا انگیزه‌های تولید و فعالیت رشد پیدا کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.