وزیر نیرو می گوید: با اقدامات انجامشده، هیچ خاموشی برنامهریزیشدهای در کشور اعمال نمیشود و شرایط تأمین برق پایدار در کشور تضمین شده است.
خاموشیها تمام شد، اما چالش تأمین سوخت نیروگاهها ادامه دارد
خاموشیها تمام شد، اما چالش تأمین سوخت نیروگاهها ادامه دارد
به گزارش خبرنگار دیوان اقتصاد؛ عباس علی آبادی امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ، در گزارشی جامع از وضعیت تولید و مصرف برق کشور، به بیان جزئیات اقدامات وزارت نیرو برای مدیریت ناترازی برق و تأمین سوخت نیروگاهها پرداخت.
وی با اشاره به تفاوت رشد مصرف برق در ایران و جهان، گفت: از سال ۱۳۵۷ تاکنون رشد مصرف برق در ایران ۲۳ برابر شده است، در حالی که این رقم در جهان تنها ۳.۴ برابر بوده است. همچنین میانگین رشد سالانه مصرف برق در ده سال گذشته ۴.۷ درصد بوده که در سال جاری با افزایش ۶ هزار مگاوات به شبکه، به ۸.۷ درصد رسیده است.
وزیر نیرو درباره مشکلات تأمین برق، از ناترازی شدید برق در پیک مصرف سال جاری خبر داد و اظهار داشت که این ناترازی به مرز ۲۰ هزار مگاوات رسید.
وی تأکید کرد که روند افزایش ظرفیت نیروگاهها در دهه گذشته متناسب با رشد مصرف نبوده است.
علی آبادی ر ادامه به اقدامات فوری وزارت نیرو طی ۹۰ روز اخیر اشاره کرد و گفت: تعمیرات اساسی نیروگاهها برای افزایش ظرفیت تولید برق به میزان ۴۰ هزار مگاوات با موفقیت انجام شده است.
به گفته وی ، همچنین تکمیل نیروگاههای نیمهتمام در دستور کار قرار گرفته و تاکنون ۱۵۰۰ مگاوات به مدار تولید اضافه شده است. برنامهریزی شده است تا پیک سال آینده، ۱۵۰۰ مگاوات دیگر نیز به ظرفیت تولید افزوده شود.
وی افزود: تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار کنتور هوشمند نصب شده و تا پایان سال، این عدد به ۱.۵ میلیون خواهد رسید. این کنتورها نقش مهمی در مدیریت مصرف برق بهویژه برای مشترکان پرمصرف ایفا میکنند.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به چالشهای تأمین سوخت نیروگاهها در فصل زمستان پرداخت و گفت: افزایش مصرف گاز خانگی، تحویل گاز به نیروگاهها را کاهش داده و استفاده از ذخایر گازوئیل بهعنوان سوخت جایگزین را ضروری کرده است. با این حال، همکاری وزارت نفت در افزایش تحویل گاز و سوخت نیروگاهها باعث پایداری وضعیت شده است.
وی همچنین از اقدامات انجامشده برای شناسایی مصرفکنندگان غیرمجاز، از جمله استخراجکنندگان غیرقانونی رمزارز، خبر داد و افزود : شناسایی این موارد نسبت به سال گذشته ۸ برابر شده است.
در پایان، وزیر نیرو اعلام کرد که هدفگذاری شده است تا پیک سال آینده، با افزایش ظرفیت تولید و کاهش مصرف، ۱۰ هزار مگاوات به تراز برق کشور افزوده شود.
وی از مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق و حمایت از این حوزه قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که با ادامه این حمایتها، چالشهای پیشرو نیز بهخوبی مدیریت شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد