سازمان بورس پیگیر زیان وارده به سهام خودروسازان

دبیرکل کانون کارگزاران بورس خبر داد:

سازمان بورس پیگیر زیان وارده به سهام خودروسازان

دبیرکل کانون کارگزاران بورس گفت: پس از اتفاقات اخیر رخ داده پیرامون سهام خودروسازان در بازار سرمایه که شاخص کل را نیز تحت تاثیر قرار گرفت، سازمان بورس پیگیر پرداخت خسارات افراد متضرر از توقف دو نماد خودروسازی است.

به گزارش دیوان اقتصاد، حسن رضایی‌پور در گفت و گو با ایرنا درباره اتفاقی که روز یکشنبه - ۴ خرداد - بازار سرمایه و توقف یک روزه دو نماد معاملاتی خودروسازان اصلی کشور در بورس تهران که سبب وارد آمدن زیان به برخی خریداران سهام بخصوص سهامداران خرد حقیقی شد، اظهار داشت: این اتفاق درست یک روز پس از نمایشگاه مشهد اینوکس رخ داد که در آنجا مقامات ارشد نهاد ناظر بازار سرمایه اعلام کردند امسال، سال شفافیت بیشتر در بورس و نزدیکی به سهامداران است.

وی افزود: با این وجود و بلافاصله یک روز بعد از این اظهار نظر، با انتشار یک نامه از سوی دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در سامانه کدال معاملات نمادهای خودرو و خساپا در بورس آن هم دقایقی پس از آغاز بازار، متوقف شدند و بازار را تحت تأثیر قرار دادند.

وی ادامه داد: اگر این اتفاقات را مرور بکنیم، می‌بینیم که سازمان بورس با سازوکاری که دارد، اگر ناشری افشای اتفاقی در شرکت بورسی از نوع «الف» داشته باشد اقدام به توقف نماد می‌کند.

دبیرکل کانون کارگزاران بورس یادآور شد: اتفاقی که در فعالیت بازار سرمایه طی روز یکشنبه افتاد، افشای اقدامات دو خودروساز با اهمیت گروه «ب» بود ولی اینکه چرا با افشای گروه «ب» که سبک‌تر از گروه «الف» است باز هم نمادها متوقف شدند، مشخص نیست.

وی خاطرنشان کرد: همکاران ما در سازمان بورس پیگیر حقوق سرمایه‌گذاران هستند زیرا به نظر می‌رسد نیاز به بررسی‌های بیشتری در خصوص علت توقف فعالیت نمادهای خودرو و خساپا باشد.

رضایی پور تاکید کرد: در حال حاضر اصالت افشاگری این دو نماد زیر سوال رفته است آن هم در حالی که منبع افشاگری سازمان بورس، شرکت‌های بورسی هستند به این صورت که اطلاعات از شرکت‌ها به دست سازمان بورس می‌رسد و پس از بررسی روی سامانه کدال منتشر می‌شود.

دبیرکل کانون کارگزاران بورس اظهار داشت: مسئله‌ای که اینجا وجود دارد این است که هر اقدامی که سازمان بورس در خصوص این موضوع انجام دهد می‌تواند منجر به شفافیت بیشتر شود و ما انتظار داریم همزمان با پیگیری ماجرا از سوی سازمان بورس، موضوع متضرر شدن سهامداران از توقف فعالیت این دو نماد نیز در دست پیگیری باشد؛ اقدامی که در آینده منجر به اعتمادسازی بیشتر بورس میان سرمایه‌گذاران خواهد شد.

وی تاکید کرد: بر اساس اطلاعاتی که به دست ما رسیده دوستان ما در سازمان بورس پیگیر زیان وارده به سهامداران در معاملات روز یکشنبه هستند.

به گزارش ایرنا، روز یکشنبه ۴ خرداد در حالی که بازار سرمایه در دقایق ابتدایی فعالیت خود شاهد خرید و فروش نمادهای معاملاتی دو خودروساز بود، ناگهان با انتشار یک نامه در سامانه کدال از سوی ایران‌خودرو و سایپا، فعالیت نمادهای خودرو و خساپا متوقف شد که سبب ریزش ۳۲ هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در معاملات شد.

در نامه های منتشر شده از سوی مدیرعامل شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا در کدال تاکید شده بود که به دنبال نامه محرمانه ارسالی از سوی دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر تهیه گزارش نهایی ساماندهی صنعت خودروسازی مقرر شده است که از هرگونه واگذاری و تحول سهام این شرکت ها تا تعیین تکلیف این طرح جلوگیری شود.

عصر همان روز سازمان خصوصی سازی و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در بیانیه های جداگانه ای تاکید کردند که دولت به دنبال واگذاری سهام خود در دو شرکت خودروساز است.

روز گذشته سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز بر اجرای برنامه دولت در خصوص واگذاری سهام خودروسازان تاکید کرد و گفت: اشکال خاصی در فرآیند واگذاری سهام خودروسازها وجود ندارد و برنامه دولت واگذاری است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.