پس از کش و قوس های فراوان، فردا قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال فرانسه به امضا می رسد.
امضا قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال فرانسه
امضا قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال فرانسه
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، در هفته های اخیر دیدارها و جلسات جمعبندی کارشناسان شرکت ملی نفت ایران و شرکت توتال فرانسه برگزار شد و به دنبال آن، کسب توافقات کامل بهروی جزئیات همکاری از سوی دو طرف نهایی شد.
قرار بود دو هفته پیش قرارداد فاز 11 پارس جنوبی با کنسرسیومی به رهبری شرکت توتال فرانسه به امضا برسد اما این زمان به روزهای بعد موکول شد و اکنون طبق آخرین توافقات دو طرف و کسب موافقت مسئولان ارشد وزارت نفت، فردا بعدازظهر به عنوان زمان امضای این قرارداد مشخص شده است.
امضای این قرارداد در باغ کوشک وزارت نفت در تهران با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیرعامل شرکت توتال فرانسه، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، مدیرعامل شرکت CNPC چین و مدیرعامل شرکت پتروپارس ایران انجام می شود.
«محمد مشکینفام» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در این خصوص هفتم خرداد ماه گفته بود: "در ماههای اخیر جلسات متعددی بهمنظور جمعبندی مطالعات و همچنین انجام اقدامات لازم برای آماده شدن مدارک و اسناد لازم بهمنظور امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی برگزار شده و اکنون تمامی مطالعات و بسترسازیهای پروژه فاز 11 پارس جنوبی برای آغاز توسعه آماده شده است.
وی افزود: ما منتظر اعلام نظر و تأیید وزارت نفت هستیم تا قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با شرکتهای پیمانکار به امضا برسد.
مشکینفام خاطرنشان کرد: این فاز از میدان مشترک پارس جنوبی، آخرین طرح توسعه این میدان مشترک گازی است که تعیین تکلیف میشود و بهلحاظ برخورداری از سکوی فشارافزایی گاز با دیگر طرحهای توسعه پارس جنوبی متفاوت است.
وی ادامه داد: حجم ذخایر درجای گاز فاز 11 حدود 21 تریلیون فوتمکعب است که در طرح توسعه این فاز دیده شده که در مجموع از 2 بلوک A و B روزانه 2 میلیارد فوتمکعب گاز معادل 56 میلیون مترمکعب برداشت میشود.
در تاریخ 18 آبان ماه 95 موافقتنامه اصولی (HOA) طرح توسعه فاز 11 پارسجنوبی بهارزش 4.8 میلیارد دلار میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکتهای توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (CNPC) و شرکت پتروپارس امضا شد.
توتال رهبری کنسرسیوم پروژه توسعه این فاز پارسجنوبی را بهعهده دارد و سهم این شرکت فرانسوی در این کنسرسیوم 50,1 درصد، سهم شرکت چینی CNPC سی درصد و سهم شرکت پتروپارس 19.9 درصد خواهد بود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد