معاون وزیر ارتباطات گفت: فیلترینگ فضای مجازی کشور و شبکه های اجتماعی مطابق با ۶۶ محتوای مجرمانه تعریف شده انجام می شود.
۶۶ مصداق محتوای مجرمانه در فیلترینگ شبکه های اجتماعی لحاظ می شود
۶۶ مصداق محتوای مجرمانه در فیلترینگ شبکه های اجتماعی لحاظ می شود
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، محمدجواد آذری جهرمی ، با بیان اینکه در ابتدای دولت ٩٠درصد مصرف کاربران از اینترنت جهانی و ١٠درصد مربوط به محتوای داخلی بود، اظهار داشت: امروز این آمار ٦٠ به٤٠ درصد است، به نحوی که ٤٠ درصد مصرف کاربران داخلی و٦٠ درصد خارجی است.
وی گفت: از محتوای خارجی مصرفی کاربران ٢٥ درصد مربوط به تلگرام و ١٥ درصد مربوط به شبکه اینستاگرام است.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: زمانی که باید پیش بینی نیاز مردم می شد و مسیر حرکت تکنولوژی و نیز زیرساختهای فنی را فراهم می کردیم این اتفاق نیافتاد و به همین دلیل از رشد جهانی فاصله گرفتیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: به لحاظ نرم جهانی و مسیر رشد جهانی کشور، در حوزه توسعه موبایل در ابتدای دولت، ١٢ سال از دنیا عقب بودیم و در ٣ سال توانستیم این عقب ماندگی را جبران کنیم.
وی دلیل افزایش کاربرد استفاده از سرویس های خارجی از جمله تلگرام و اینستاگرام را عدم تعامل مناسب با سرویس های بین المللی عنوان کرد و گفت: به دلیل برخورد سلبی امروز شاهد هستیم که کاربران نیاز خود از سرویس فیلترشده یوتیوب را از طریق تلگرام برطرف می کنند.
جهرمی در پاسخ به اینکه چرا تلگرام و اینستاگرام در کشور ما فعال و تبدیل به قطبی در کشور شده است، ادامه داد: دلیل آن این است که آن زمانی که باید کار می کردیم کار انجام نشده و ۱۰ تا ۱۲ سال قبل باید برای امروز فکر می کردیم و زیرساختها را تامین می کردیم که کوتاهی شد.
وی با اشاره به اینکه رفتار ما با سرویس دهنده های بین المللی عمدتا سلبی بود و به فیلترینگ ختم می شد، اضافه کرد: ما مشکلات داخلی را به درستی رفع نکردیم و با سرویس دهندگان خارجی هم به خوبی تعامل نکردیم.
جهرمی با بیان اینکه ٦٦ مصداق مجرمانه در فضای مجازی وجود دارد، خاطرنشان کرد: این مصادیق را برای محتوای داخلی می توانیم اعمال کنیم اما برای محتوای خارجی نمی توانیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد: مسائل فرهنگی ما با ارزش های خارجی متفاوت است. حال ما با سرویس دهنده داخلی به شدت برخورد و با سرویس دهنده خارجی هیچ برخوردی نمی توانیم بکنیم، زیرا در نهایت باید آنها را فیلتر کنیم و راه را برای استفاده کاربران از فیلترشکن باز کنیم.
به گفته وی به طور متوسط در هر هفته ٣ هزار و سیصد کانال تلگرامی با مصادیقی همچون داعش و خشونت و کودک آزاری و توهین علیه مقدسات نظام، مسدود می شوند و به طور کل می توان گفت که ماهانه ١٣ هزار و ٢٠٠ کانال تلگرامی با مصادیق مجرمانه مسدود می شوند.
معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: دادستانی به طور متوسط روزانه ٢٠٠ لیست کانال غیراخلاقی را برای وزارت ارتباطات می فرستد و براساس برآوردها در این کانالها حدود ٢٥ مصداق مجرمانه تشخیص داده شده است.
وی از مذاکرات صورت گرفته با مدیران تلگرام برای مسدودکردن این کانالها خبر داد و گفت: اما به دلایل متفاوتی، امکان مسدود کردن برخی از این کانالها از سوی تلگرام وجود نداشته است.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید براینکه شبکه های پیام رسان درآمد ٣ هزار میلیارد تومانی برای بخش خصوصی ایجاد می کنند، خاطرنشان کرد: اگر مسائل حقوقی حل شود بخش خصوصی آماده فعالیت در این بخش خواهد بود. باید قوانین برای سرویس دهنده های داخلی تغییر کند تا برای آنها هم شرایط ارائه سرویس بدون دغدغه فراهم شود.
به گفته جهرمی اگر بتوانیم حاکمیت خود را روی سرویس دهنده های خارجی بیشتر کنیم، می توانیم جلوی فعالیت آن ۸ هزار کانالی که به دلیل عدم مطابقت مفاهیم مصادیق مجرمانه از سوی مدیران تلگرام، مجرمانه تشخیص داده نشده است را بگیریم.
وی با تاکید براینکه وزارت ارتباطات در زمینه مهار فضای مجازی کوتاهی نکرده است، ادامه داد: نسبت به توهین ها و اقدامات ضد امنیتی بی تفاوت نیستیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد