بیمه به عنوان یک صنعت مالی پیچیده و چندبعدی، نه تنها به ارائه پوششهای مختلف در برابر ریسکها میپردازد، بلکه به عنوان یک نهاد سرمایهگذاری نیز عمل میکند.
سرمایهگذاری به عنوان فرآیند اصلی بیمهگری مورد توجه قرار گیرد
سرمایهگذاری به عنوان فرآیند اصلی بیمهگری مورد توجه قرار گیرد
به گزارش دیوان اقتصاد، سرمایهگذاری در بیمهگری به معنای تخصیص منابع مالی بیمهگذاران در قالب ذخایر فنی به داراییهای مختلف به منظور حفظ سرمایه اصلی و کسب بازدهی و در عین حال پرداخت سریع خسارت به زیاندیدگان حوادث تحت پوشش است.
لذا اهمیت سرمایهگذاری مناسب در صنعت بیمه میتواند اولاً موجب تأمین مالی تعهدات ثانیاً کسب درآمد حاصل از سرمایهگذاریها جهت افزایش سودآوری و نهایتاً افزایش سرعت نقدشوندگی و توانگری با تنوعبخشی به سبد سرمایهگذاری باشد فرآیند سرمایهگذاری بعنوان یک فرآیند اصلی و مرکزی در صنعت بیمه الزاماتی را برای مدیریت یک شرکت بیمه ایجاد میکند تا استراتژیهای مناسبی را برای سرمایهگذاری اتخاذ کرده، در بازار رقابتی باقی بماند و به اهداف مالی خود دست یابد.
معاونت اقتصادی شرکت بیمه باید بازارهای مختلف را تحلیل کرده و بهترین فرصتهای سرمایهگذاری را شناسایی کند و تصمیم بگیرد که چه نسبتی از داراییها را در هر نوع از سرمایهگذاری ها با اتخاذ استراتژیهای مدیریت ریسک مانند ریسک گریزی و ریسک پذیری در بازه زمانی مشخص، تخصیص و پیادهسازی کند. سپس در یک چرخه ی نظارت و ارزیابی و اقدام، عملکرد سبد سرمایهگذاری را به طور مداوم پایش نموده تا اطمینان حاصل شود که اهداف مالی تحقق یافتهاند یا خیر. این معاونت نوسانات بازار، تغییرات اقتصادی و سیاسی و ریسکهای اعتباری را دائماً رصد کرده و با بکارگیری فناوری و نوآوریهای مالی، بهینهسازی سبد سرمایهگذاری بیمه گر را انجام میدهد.
تحقیقات متعددی انجام شده که سختی و پیچیدگی سرمایه گذاری در شرایط تورمی و در صنعت پیچیده بیمه را متاثر از متغیرهایی دانسته که عملاً سطح خدمات بیمه گران را از یکدیگر متمایز میکند. متغیرهایی مانند سهم بازار، توان ایفای تعهدات، تنوع محصولات بیمه ای، ذخایر فنی و مدل واگذاری ریسکها رابطه بسیار نزدیکی با پیچیدگی فرآیند سرمایه گذاری داشته و این موضوع بعلاوه تاییدیه های موجود در خصوص فرآیند اصلی بودن سرمایه گذاری ذخایر بیمه های زندگی، لزوم ادغام فرآیند سرمایه گذاری در فرآیندهای اصلی بیمه گری جنرال را تایید میکند.
در خاتمه نظر خواننده محترم را به این معنی جلب میکند که اگر سرمایه گذاری در فرآیندهای اصلی بیمه گری شامل ارزیابی ریسک، صدور بیمه نامه و پرداخت خسارت لحاظ نشود و صرفاً در فرآیندهای مدیریتی دیده شود افزایش ریسک های ذیل حتمی خواهند بود:
عدم اولویت بخشی به حفظ کیفیت خدمات، ثبات مالی و رضایت مشتریان؛
عدم توجه به سرمایه گذاری در فرآیندهای اصلی بیمه گری؛
عدم توجه به سرمایه گذاری در دارایی هایی مانند فناوری و منابع انسانی
احتمال سقوط در بحرانهای مالی یا اعتباری و سرمایه گذاری های پرخطر و یا کم سرعت در نقدشوندگی
احتمال عدول از قوانین و مقررات
بی توجهی مدیریت ارشد به فرآیندهای اصلی بیمه گری
ورود به حوزه های جدید سرمایه گذاری
جلال سلطانی
مدیرعامل شرکت بیمه حافظ
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد