سفیر برزیل در تهران گفت: طبق سیاست اخیر بانک مرکزی برزیل هرگونه محدودیت درخصوص فعالیت بانک های خارجی از جمله ایران لغو شده است.
موانع حضور بانک های ایرانی در بزریل رفع شد
موانع حضور بانک های ایرانی در بزریل رفع شد
به گزارش دیوان اقتصاد، «رودریگو دی آزردو سانتوس» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص وضعیت روابط بانکی و نتیجه مذاکرات اخیر بانکی دو کشور افزود: بانک های خارجی از جمله ایران می توانند برای کمک به مبادلات تجاری دو کشور بدون هیچ محدودیتی برای ایجاد شعبه و فعالیت های بانکی در برزیل اقدام کنند.
وی از ایجاد روابط کارگزاری بانک های برزیلی با ایران خبر داد و اظهار داشت: این درحالیست که چندی پیش هیاتی از بانک مرکزی ایران به برزیل سفر کردند که حاصل این مذاکرات علاوه بر لغو محدودیت های بانکی برای ایران، تسهیل امور کارگزاری یک بانک برزیلی برای همکاری با ایران است.
سفیر برزیل در تهران اضافه کرد: روند اخذ مجوز و ایجاد نمایندگی بانک خارجی در برزیل حدود 12 تا 18 ماه زمان می برد تا ارزیابی های لازم صورت گیرد.
وی گفت: در واقع انجام عملیات بانکی در هر تجارت و هر مبادلاتی یکی از نکات مهم و برجسته به شمار می رود اما متاسفانه همان مشکلاتی که بانک های بزرگ اروپایی در همکاری با ایران دارند، شامل حال بانک های بزرگ برزیل نیز می شود زیرا موانعی برای روابط نزدیک بین بانک های اروپایی، برزیلی و آمریکایی وجود دارد.
سانتوس افزود: ما از حضور بانک های ایرانی در برزیل و ایجاد شعب در این کشور استقبال می کنیم زیرا این اقدام دولت ها می تواند روابط تجاری بین دو کشور را بیش از پیش توسعه دهد.
توسعه روابط بانکی و کارگزاری پس از اجرای برجام در دی ماه 94 در دستور کار بانک مرکزی ایران و بانک های ایرانی قرار گرفته است؛ بر اساس آمارهای بانک مرکز پس از برجام تا پایان سال 95 در مجموع شبکه بانکی کشور 704 رابطه کارگزاری با 249 بانک دنیا ایجاد کرده است.
هفته گذشته امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت از برقراری روابط بانکی ایران و برزیل در چند ماه آینده خبر داد و گفت: تیمی از بانک مرکزی و بانکهای خصوصی ایران درچند هفته گذشته در حال آماده کردن زمینه های همکاری بانکی دو کشور هستند.
آمریکای جنوبی و بویژه جمهوری فدراتیو برزیل از مهمترین شرکای تجاری ایران بویژه در حوزه معادن و کشاورزی است و از این رو توسعه روابط کارگزاری بانکی بین تهران و برزیلیا برای مراودات تجاری حائز اهمیت است.
برزیل که منطقه وسیعی را بین مرکز آمریکای جنوبی و اقیانوس اطلس در بر میگیرد، شرقیترین کشور قاره آمریکاست و با کشورهای اروگوئه، آرژانتین، پاراگوئه، بولیوی، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، گویان، سورینام و گویان فرانسه هممرز است.
در حقیقت، برزیل با همه کشورهای آمریکای جنوبی بجز اکوادور و شیلی مرز مشترک دارد.
قدمت روابط ایران و برزیل به بیشتر از یک سده میرسد.
در سال 1282 خورشیدی (1903 میلادی) اسحاق خان مفخمالدوله وزیر مختار ایران در واشنگتن به چند کشور آمریکای جنوبی سفر کرد و عهدنامه دوستی و بازرگانی را با کشورهای این ناحیه از جمله برزیل، آرژانتین، اروگوئه، مکزیک و شیلی امضا کرد.
از زمان امضای سند موافقتنامه همکاری فرهنگی بین 2کشور در سال 1336، تاکنون 46 موافقتنامه، یادداشت تفاهم و اسناد مختلف در عرصه های سیاسی، اقتصادی، تجاری، علمی-آموزشی، فرهنگی و دانشگاهی امضا شده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد