الزام ایرلاین‌ها به پرداخت خسارت نقدی در صورت تاخیر بالای ۴ساعت

الزام ایرلاین‌ها به پرداخت خسارت نقدی در صورت تاخیر بالای ۴ساعت

سه‌شنبه, سپتامبر 26, 2017 - 09:51 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

با تغییر دستورالعمل رعایت حقوق مسافران، شرکت‌های هواپیمایی در صورت بروز تاخیر پروازی بیش از ۴ ساعت علاوه بر استراداد کامل وجه بلیت باید خسارت نیز پرداخت کند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، حقوق مسافر مجموعه‌ای از سیاست‌ها، دستورالعمل‌ها، استانداردها، ضوابط و مقرراتی است که الگوی رفتاری شرکت هواپیمایی و دستاندرکاران امور پروازی را تدوین می‌کند و هدف آن تضمین حقوق مادی و معنوی و رعایت شان و  قانون هواپیمایی 5 منزلت مسافران در فرآیند مسافرت‌های هوایی است. رعایت این مجموعه حمایتی بر اساس ماده 5 قانون هواپیمایی کشوری و ماده 19 کنوانسیون ورشو 1354/3/31 مصوب مجلس شورای اسلامی  برای همه  شرکت‌های هواپیمایی لازم الاجراست.

بخشی از دستورالعمل رعایت حقوق مسافران مربوط به تأخیرات پرواز ( Flight Delay ) است. در این دستورالعمل درباره تاخیرات پروازی و تعهد ایرلاین‌ها نسبت به مسافران آمده است؛

در صورت بروز تاخیر در انجام پرواز بر اساس ساعت پرواز مندرج در بلیت مسافر، اقدامات ذیل می‌بایست توسط شرکت هواپیمایی انجام شود.

 اقدامات عمومی؛ نماینده شرکت هواپیمایی باید با حضور در میان مسافران، با متانت و احترام نسبت به اطلاع رسانی صحیح درخصوص تأخیر پرواز اقدام کند. شرکت هواپیمائی نسبت به اطلاع رسانی از طریق سیستم اطلاعات پرواز بصورت مستمر اقدام کند.

بند اقدامات اختصاصی مربوط به اقداماتی است که شرکت هواپیمایی باید برای جبران خسارت وارد شده به مسافران در صورت تاخیر پروازی انجام دهد.

بر این اساس در تأخیر پروازی بیش از یکساعت و کمتر از دو ساعت باید از مسافران پذیرایی نوع اوّل (میان وعده (اعم از نوشیدنی گرم یا سرد و شیرینی مناسب)) به‌عمل خواهد آمد. ارائه این پذیرائی مشروط به وجود زمان کافی جهت پذیرایی و عدم افزایش تأخیر بیشتر است.

در تاخیر پروازی 2 تا 4 ساعت پذیرایی مناسب حداقل نوع اول با توجه به امکانات فرودگاهی  باید انجام شود.  همچنین ایرلاین باید امکان برقراری ارتباط تلفنی جهت اطلاع رسانی را برای مسافران فراهم کند، ضمن آن‌که باید در صورت درخواست مسافر و امکان انجام آن تغییر پرواز را انجام دهد.

همچنین انجام اقدامات لازم جهت اعزام با سایر شرکت‌های هواپیمائی (در صورت درخواست مسافر) و در صورت وجود پرواز در همان مسیر  یا انتقال به مقصد نهائی ازطریق مسیرهای جایگزین (بجز مسیر درج شده دربلیت)  و استرداد کامل وجه بلیت مسافر در صورت انصراف مسافر از ادامه پرواز  از جمله وظایف شرکت هواپیمایی در قبال مسافران پروازی است که تاخیر دارد.

در پروازهای با تاخیر بیش از 4 ساعت نیز شرکت حمل کننده موظف است علاوه بر رعایت مفاد بند ب، نسبت به جبران خسارت به میزان مندرج در ستون (الف) جدول ضمیمه اقدام کند.

در صورت ابطال پرواز شرکت حمل‌کننده موظف به استرداد کامل وجه و جبران خسارت به میزان مندرج در ستون (ب) جدول ضمیمه است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.