رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: در برنامه ششم توسعه حجم تجارت با روسیه ۵میلیارد دلار در سال هدفگذاری شد اما مشکلاتی وجود دارد که اجازه عبور از مرز تا ۲ میلیون دلار در سال را نمی دهد.
تنها یک درصد از بازار موادغذایی روسیه در اختیار ایران است
تنها یک درصد از بازار موادغذایی روسیه در اختیار ایران است
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، اسدالله عسگراولادی گفت: هم اکنون روزانه یک پرواز از تهران به مسکو برقرار است که رسیدن به جنوب روسیه از طریق آن با معطلی زیاد همراه است.
وی با اشاره به دشواریهای تجارت با روسیه از قبیل مشکل دسترسی و مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ تا ۱۵ درصدی، اضافه کرد: حجم تجارت کشورمان با کشورهای دورتر مانند چین اکنون بیش از ۴۲ میلیارد دلار در سال است در حالی که این رقم در مورد روسیه که در همسایگی ما قرار دارد حدود ۲ میلیارد دلار در سال است که از این میزان فقط ۴۰۰ میلیون دلار مربوط به مواد غذایی است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه تصریح کرد: ایران با روسیه رابطه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خوبی دارد ولی روابط اقتصادی و تجاری دو کشور بسیار کمتر از پتانسیل موجود است. در حالی که در برنامه توسعه ششم حجم تجارت با روسیه پنج میلیارد دلار در سال هدفگذاری شده است، اما در عمل مشکلاتی وجود دارد که اجازه عبور از مرز ۲ میلیون دلار در سال را نمی دهد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در همایش تجاری ایران و روسیه اظهار داشت: در حالی که در گفت و گو با مقامات اقتصادی کشورمان و روسیه همه قول همکاری و رفع موانع را می دهند اما در عمل اتفاق خاصی نمی افتد.
وی همچنین از تشکیل کمیسیون مشترک تجاری دو کشور در آینده نزدیک خبر داد و از فعالان اقتصادی خواست پیشنهادات خود در زمینه رفع موانع موجود را به این کمیسیون ارایه دهند و به آینده امیدوار باشند.
محمدرضا مودودی، معاون سازمان توسعه تجارت کشور نیز در این همایش گفت: لازمه توسعه تجارت خارجی، مدرن شدن بازار داخلی و گسترش ارتباط آن با بازارهای مدرن است.
وی ضمن اشاره به رقابت های منفی شرکت های کوچک تولیدی افزود: با تولیدکنندگان خرد که توان رقابت در بازارهای بین المللی را ندارند نمی توان تجارت خارجی را گسترش داد، بلکه باید زمینه ظهور شرکت های بزرگ صادراتی که قدرت پاسخگویی به سفارش های چند میلیارد دلاری را دارند، فراهم شود.
معاون سازمان توسعه تجارت ادامه داد: فعالیت در بازارهای سنتی مانند عراق و افغانستان ضررهایی نیز برای اقتصاد کشور به همراه داشت و آن اینکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان گمان کردند ادبیات تجارت با جهان نیز مانند ادبیات تجارت با این کشورهاست.
به گفته مودودی، بازارهای مدرن ادبیات خاص خود را دارند که در آن حجم بالای معاملات و ثبات قیمت و کیفیت مطرح است.
این مقام مسئول از دیگر مشکلات توسعه تجارت خارجی کشورمان را اکراه در دادن بازار در مقابل گرفتن بازار دیگر کشورها دانست و گفت: این مساله در انعقاد قراردادهای تجاری با سایر کشورها اهمیت دارد و یک مساله پذیرفته شده است، در حالی که ما در واگذاری بازار مشکل داریم.
شرکت های غذایی روسیه به دنبال شناخت بازار ایران
در این همایش همچنین «نیکلای ماشکوف»، نماینده مرکز تجارت روسیه گفت: شرکت های مواد غذایی روسیه آماده اند تا خود را به شرکت های ایرانی معرفی کنند و بازار ایران را بشناسند.
وی افزود: متاسفانه حجم تجارت دو جانبه دو کشور بسیار کمتر از پتانسیل موجود است و با توجه به تمایل شرکت های روسی به تعامل با بازار ایران، امیدواریم تجارت میان دو کشور گسترش یابد.
نماینده مرکز تجارت روسیه تاکید کرد: مرکز تجارت روسیه آماده شنیدن پیشنهادهای فعالان اقتصادی برای توسعه تجارت با ایران است.
تولید مشترک، چشم انداز همکاری در حوزه مواد غذایی است
همچنین قدیر قیافه، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در خصوص همایش صنعت غذایی روسیه گفت: این نخستین بار بود که شرکت های تولید کننده مواد غذایی روسی به صورت مستقل اقدام به حضور در یک نمایشگاه در ایران کرده اند و به نظر ما بهترین شکل همکاری این خواهد بود که شرکت های روسی با تولید کنندگان صنایع غذایی ایران اقدام به تولید مشترک کنند.
وی افزود: بعضی از محصولات به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه در ایران قابل تولید هستند و به نظر من بهترین شیوه حضور دوستان روس ما در بازار ایران استفاده از توانمندی های ایران و سرمایه گزاری مشترک است.
قیافه، همزمانی این همایش و نمایشگاه با سفر رییس جمهور روسیه به ایران را می توان به فال نیک گرفت و اتاق بازرگانی ایران روسیه نیز همواره از برگزاری چنین رویدادهایی حمایت می کند.
همایش صنعت مواد غذایی روسیه با حضور ۲۵ شرکت معتبر تولیدکننده انواع مواد غذایی این کشور ۱۱ آبان در تهران برگزار شد. هدف از برگزاری آن آشنایی بازرگانان دو کشور با یکدیگر و برقراری روابط نزدیک میان آنها در زمینه تولید، تامین، شبکه توزیع و فروشگاه های زنجیره ای اصلی است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد