مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با بیان اینکه فقط ۱۱ درصد عرصه فرودگاه مهرآباد برای ارائه خدمات در اختیار ما است، گفت: طی جلساتی که با فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران داشتیم، مقرر شد بخشی از عرصه در اختیار ما قرار بگیرد که ترمینال ۸۰ هزار مترمربعی در آنجا ایجاد میشود.
۱۱ درصد عرصه مهرآباد در اختیار پروازهای تجاری
۱۱ درصد عرصه مهرآباد در اختیار پروازهای تجاری

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس، مراسم معارفه صفی نیا مدیرکل جدید فرودگاه مهرآباد و قدردانی از رستمی خدمات مدیرکل سابق فرودگاه مهرآباد امروز در محل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برگزار شد.
علی رستمی که پیش از این مدیرکلی فرودگاه مهرآباد را برعهده داشت، طی حکمی از سوی وزیر راه و شهرسازی به سمت عضو هیأتمدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) منصوب شده است.
در این مراسم مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اظهار داشت: در گذشته مشکلات فرودگاه مهرآباد از درب فرودگاه آغاز میشد و در داخل هم مشکلات فراوانی داشتیم و حتی در سرویسهای اولیه هم مشکلاتی وجود داشت.
رحمتالله مهآبادی ادامه داد: غفلت بزرگ ما در فرودگاه مهرآباد عدم توجه به مسافر و آسایش مسافران بود و حتی در چرخدستی، نمازخانه و سرویسهای بهداشتی هم مشکلاتی داشتیم.
وی گفت: در آسمان کشور مشکلات گستردهتر بود و قطعیهای مکرر فرکانس رخ میداد. همچنین در بحث ارتباطات کلامی بین خلبان و کنترلر مشکلاتی داشتیم و در این شرایط ترافیک معمول مهرآباد به ترافیک سنگین تبدیل شده بود.
وی اظهار داشت: تلاش کردیم طی این سه سال بسیاری از مشکلات مهرآباد بهخوبی رفع شد و تعداد مسافر این فرودگاه از سالانه ۱۰ میلیون نفر به سالانه ۱۸ میلیون نفر در سال جاری خواهد رسید و این افزایش ظرفیت بدون افزایش عرصه انجام شده است.
مهآبادی با تأکید بر اینکه مهرآباد کنونی سنبل کار جهادی و انسجام مدیریتی است، گفت: با وجود اینکه فرودگاه مهرآباد خود منبع دانش فرودگاهی است، اما امروز نیرویی از فرودگاه مهرآباد به آن فرودگاه میرود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اظهار داشت: رقابت سالم دانش فرودگاهی بین فرودگاههای امام و مهرآباد وجود دارد و در حال توزیع جلوههای مختلف رقابت فرودگاهی بین فرودگاههای دیگر نظیر مشهد، شیراز و اصفهان هستیم.
وی به بهسازی و نوسازی باندهای فرودگاه مهرآباد اشاره کرد و گفت: تا همین سه سال پیش یک باند سالم و مناسب برای پروازهای مهرآباد وجود نداشت، اما همزمان یک باند بازسازی کامل شد که حداقل تا ۸ سال دیگر نیاز به بازسازی ندارد و یکبار هم نوسازی شد که تا ۴۰ سال دیگر نیازمند بهسازی نیست.
مهآبادی بابیان اینکه فقط ۱۱ درصد ظرفیت عرصه مهرآباد در اختیار شرکت فرودگاهها و ناوبری هواپیمایی است، گفت: مذاکراتی با فرمانده ارتش انجام شد و آنها قبول کردند که درصدی به ظرفیت عرصه فرودگاه مهرآباد در بخش مسافر و بار غیرنظامی افزوده شود و به این ترتیب ترمینال ۸۰ هزار مترمربعی در عرصهای که به ما واگذار خواهد شد، ساخته میشود تا این سیستم چند ترمینالی در فرودگاه مهرآباد برچیده شود و فقط ترمینال یک بهعنوان یادمان ورود امام خمینی(ره) باقی میماند.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اضافه کرد: همچنین جلساتی با وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر راه و شهرسازی برگزار کردیم و برای تخلیه اراضی گمرک به توافقاتی دست یافتیم که عملیات آزادسازی این عرصه مهم بهزودی انجام میشود.
وی ادامه داد: همچنین برای سازمان هواپیمایی کشوری، ساختمان جدیدی ساختهایم که بهزودی به آنجا منتقل میشوند و ساختمان فعلی تخریب میشود و در اختیار ما برای افزایش ظرفیت قرار میگیرد.
مهآبادی اظهار داشت: همچنین برنامهریزی کردهایم تا سازمان هواشناسی، سازمان نقشهبرداری و چندین ارگان غیرمرتبط دیگر نیز از فرودگاه مهرآباد به مکانی دیگر نقل مکان کنند، زیرا فرودگاه مهرآباد باید عرصهای برای خدمات حملونقل هوایی باشد و کلکسیون ادارات دولتی نیست.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران افزود: مهرآباد مرکز حملونقل تجهیزی تهران بزرگ خواهد شد و بهزودی قطار مسافربری نیز به مهرآباد میرسد و در این فرودگاه سه مدل حمل و نقلی با یکدیگر ترکیب میشوند.
وی افزود: در فرودگاه مهرآباد ضرورت دارد سامانه راداری نوسازی شود، در این باره خریدها بهسرعت در حال انجام است.
مهآبادی بیان کرد: در بازآفرینی ساختار فضا که فرمانده ارتش نیز در این حوزه با ما همکاری دارد، گشایش بزرگی در کار کنترلرها ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران افزود: عمر سامانههای الکتریکی ما در سه سال اخیر از ۲۸ سال به ۱۲ سال و بهزودی به ۱۰ سال کاهش مییابد.
وی ادامه داد: مهرآباد اصلیترین فرودگاه کشور است و ۳۰ درصد سهم پروازهای کشور را به خود اختصاص داده است.
مهآبادی اظهار داشت: همچنین در حوزه فضای کشور پیشنهاداتی تقدیم وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی امنیت ملی کردهایم تا بتوانیم راههای جدید را ایجاد کنیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد