آیا آقای ضد تورم می آید ؟

نوش دارو بعد مرگ سهراب !

آیا آقای ضد تورم می آید ؟

یکسال پیش بود که با وجود انتقادهای بسیار مبنی بر کنار گذاشتن محمد طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم از کابینه دوم روحانی، اما وی از ترکیب جدید دولت دوازدهم کنار گذاشته شد .

 

به گزارش دیوان اقتصاد ، انتقادهای بسیار در خصوص حذف طیب نیا از تیم اقتصادی دولت در حالی مطرح شد که وی توانسته بود نرخ تورم بیش از 40 درصدی احمدی نژاد را مهار کند همین موضوع و سایر اقدامات راضی کننده وی  نزدیکان روحانی را برای توجیه نبودن وی به تکاپو انداخت و اکبر ترکان مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی مشکل قلبی طیب نیا را دلیل عدم حضور وی و به بیانی کنار گذاشتنش در دولت دوازدهم عنوان کرد .

وی گفته بود : دکتر طیب‌نیا  علم بسیار زیادی در علوم اقتصادی دارد و از کرباسیان، وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم نیز سواد بیشتری دارد، اما مشکل قلبی طیب‌نیا باعث شد که از حضور در کابینه دوازده انصراف دهد و معاون او جایگزینش شود.

موضوعی که بلافاصله منجر به واکنش یک مقام وزارت اقتصاد شد، وی گفت: متأسفانه برخی افراد برای پوشاندن حقیقت، به دنبال مباحث فرعی و حاشیه‌ای هستند که قطعا درست نیست و مانع از واقعیت‌های موجود عدم حضور طیب نیا در وزارت اقتصاد نمی شود.

طیب نیا در پاسخ به پرسش های متعدد خبرنگاران به بهانه عدم حضور وی در دولت که هر بار رنگ و بوی خاصی می گرفت ، برای اولین و اخرین بار عنوان کرد : هدف اول من در دولت یازدهم ایجاد رونق اقتصادی و افزایش توان تولید بود، اما اگر ما در این دولت مقابله با تورم را در دستور کار خود قرار دادیم به این دلیل بود که من شرط لازم برای دستیابی به رشد اقتصادی را کنترل تورم می‌دانستم، چرا که در جامعه‌ای که تلاطم و بی‌ثباتی اقتصادی وجود دارد و نرخ ارز مدام تغییر می‌کند یک سرمایه‌گذار نمی‌تواند نتیجه کار خود را به درستی پیش‌بینی کند، بنابراین هیچ سرمایه‌گذاری انجام نمی‌شود.

هر چند که وزیر اقتصاد دولت یازدهم در مورد علت تغییر خود انسجام و هماهنگی در تیم اقتصادی دولت جدید را بهانه کرد اما همان زمان پچ پچ های بسیاری شنیده می شد که اختلافات طیب نیا و سیف باعث شده تا روحانی سیف را بر وزیر اقتصاد کاردان خود ترجیح دهد .

جایگزینی مسعود کرباسیان رییس گمرک به جای طیب نیا هم موضوع دیگری بود که اسباب انتقاد بسیاری از اقتصاد دانان شد ، در هر حال دولت معرفی شد و طیب نیا با پاستور خداحافظی کرد .

ضرورت هماهنگی تیم اقتصادی دولت یکی از مسائلی بود که گفته می شود طیب نیا بارها در محافل خصوصی دولتی ها بر آن تاکید داشته دلیل چنین پافشاری، هزینه‌زا بودن اختلافات برای اقتصاد، دولت و درنهایت مردم عنوان می شد که اثر منفی و نامطلوبی در رویکرد اقتصاد به وجود می آورد .

حال که نزدیک به یک سال از دولت روحانی می گذارد شنیده ها حاکی از دعوت طیب نیا دردولت دوازدهم آن هم در کسوت رییس کل بانک مرکزی است ، در واقع عملکرد مردی زیر سوال است که بسیاری معتقد بودند روحانی طیب نیا را فدای ماندن او کرد چرا که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در سال های گذشته با یکدیگر چالش های بسیاری داشتند .

افزایش سرسام آور نرخ دلار ، سکه و تبعات آن بر روی سایر بخش های اقتصادی ، در شرایط حاضر به گونه ای شده که گویا دولتی ها متوجه حرکت اقتصاد به سمت از هم پاشیدگی شده اند، از این رو ترمیم تیم اقتصادی دولت به طور جدی در برنامه قرار گرفته است، اما اینکه انتخاب طیب نیا آیا می تواند قدری از بار سنگین معضلات کنونی بکاهد مشخص نیست .

شنیده ها حاکی است که طیب نیا که از آن با نام آقای ضد تورم نام برده می شود ، تاکنون پیشنهاد رییس جمهوری را رد کرده است اما روحانی بر تصمیم خود پافشاری می کند .

در این بلبشو اقتصاد هر چند هستند کسانی که طیب نیا را متهم اصلی FATF می دانند اما همان مخالفان هم می گویند طیب نیا اگر بیاید سرکشی دلار خاتمه می یابد .

 حال باید منتظر ماند آیا طیب نیا رابین هود اقتصاد بی سروسامان ایران است یا اینکه اوضاع بدتر از این مسائل است و آمدن طیب نیا به نوعی منحرف کردن افکار عمومی از ناکارآمدی دولت دوازدهم خواهد بود . چرا که در حال حاضر بسیاری از وزرای اقتصادی روحانی در مظان اتهام وضعیت کنونی هستند و البته ولی اله سیف در صدر این لیست !




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.