راه اندازی ابزار فروش استقراضی در بهار ۹۸

مدیرعامل بورس تهران خبر داد:

راه اندازی ابزار فروش استقراضی در بهار ۹۸

مدیرعامل بورس تهران با برشمردن آخرین وضعیت بازار سهام در فروردین ماه سال ۹۸ گفت: ابزار فروش استقراضی که هفته قبل به تائید کمیته فقهی رسید، در سه ماهه اول امسال راه اندازی می‌شود.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، علی صحرایی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه در جمع خبرنگاران به بیان بخشی از آمارهای بورس تهران در سال ۹۷ پرداخت و گفت: یکی از نماگرهای اصلی بازار بورس، شاخص کل و شاخص هم وزن است که در ابتدای سال ۹۷ معادل ۹۶ هزار و ۲۰۰ واحد بود که در پایان سال به ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحد رسید و ۸۶ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مدیرعامل بورس تهران افزود: شاخص هم وزن در ابتدای سال گذشته ۱۷ هزار و ۲۷۱ واحد بود که در پایان سال به ۳۱۲ هزار و ۹۶۸ واحد رسید و ۹۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.افزایش بیش از اندازه نسبت به شاخص کل که در شاخص هم وزن مشاهده می‌شود، نشان از این دارد که در بازار سرمایه همه بازارها مورد اقبال قرار گرفته اند.

وی تصریح کرد: بر اساس آمار فدراسیون جهانی بورس‌ها، شاخص بورس تهران در سال ۲۰۱۸ میلادی توانسته رتبه ۲ به لحاظ ارزش رشد را به خود اختصاص دهد. چرا که ارزش بازار سهام در ابتدای سال ۳۸۲ هزار میلیارد تومان بود و در پایان سال به ۶۸۰ هزار میلیارد تومان رسید.

به گفته صحرایی، ارزش اسمی بازار از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به ۱۷۳ هزار میلیارد تومان رسیده که رشد ۱۵ درصدی نسبت به ارزش بازار را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: ارزش بازار ۳۰ شرکت بزرگ بورسی برابر با ۴۲۸ هزار میلیارد تومان است که ۶۲ درصد کل ارزش بازار را نشان می‌دهد.

وی گفت: در عین حال ارزش اسمی بازار بدهی با ۲۷ نوع اوراق صکوک و گواهی سپرده پذیرش شده به ۷۷ هزار میلیارد ریال رسیده ضمن اینکه در حوزه صندوق‌های قابل معامله نیز ۹ هزار میلیارد تومان به عنوان ارزش به ثبت رسیده است.

مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه تعداد ۶ شرکت در سال ۹۷ به تعداد شرکت‌های بورسی اضافه شده است، گفت: ارزش بازاری این شرکت‌ها نیز ۱۹۹ هزار میلیارد تومان بوده است. ضمن اینکه در حال حاضر ۳۲۷ شرکت در بازار حضور دارند که ۱۳۸ شرکت در بازار اول و ۱۸۹ شرکت در بازار دوم فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: بازار بدهی در اوراق ۷ گانه فعال بوده که ارزش اسمی آنها ۳۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بوده است. ضمن اینکه یک صندوق قابل معامله نیز به ارزش اسمی ۵۰۰ میلیارد ریال اضافه شده است.

صحرایی با بیان اینکه در حوزه تأمین مالی رشد ۷۷ درصدی را شاهد بوده ایم، گفت: ۲۷۱ هزار میلیارد تومان تأمین مالی در بورس تهران صورت گرفته که اجزای آن شامل ۱۲ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه، ۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق فروش تبعی و ۲۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بوده است.

وی با بیان اینکه ارزش کل معاملات بورس تهران ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: حجم معاملات انواع اوراق سهام، حق تقدم، صکوک و ابزارهای مشتقه ۵۲۰ میلیارد ریال بوده که ۹۸ درصد رشد داشته است. ضمن اینکه به صورت متوسط در ۲۴۴ روز کاری هر روز ۲ میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: ابزار آتی سبد سهام راه اندازی شده که در بازار مشتقه طرفداران خود را دارد.

وی گفت: یکی از ویژگی‌های بازار سرمایه دسترسی منصفانه به بازار است که در این میان دسترسی برخط مردم را شاهد هستیم و آمارها نشان می‌دهد در سال ۹۷ معادل ۱,۰۴۲ هزار میلیارد ریال معاملات برخط انجام شده که ۲۹ درصد رشد داشته است.

وی بیان داشت: در سال ۹۷ میزان ۳۲۷ هزار کد معاملاتی فعال بوده که افزایش ۱۲۸ درصدی را نشان می‌دهد. ضمن اینکه درآمد واقعی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس در سال گذشته حدود ۶۲۷ هزار میلیارد ریال بوده است که ۴۱۹ هزار میلیارد ریال آن تقسیم شده است.

وی ادامه داد: بورس تهران در سال گذشته معادل ۳ سال قبل از آن خالص سود واقعی داشته است.

وی گفت: در حوزه توسعه فرهنگ سهامداری و آموزش نیز سال گذشته ۲۱۰ هزار نفر ساعت آموزش داده شده است ضمن اینکه مردم متوجه اهمیت بازار سرمایه شده اند.

مدیرعامل بورس تهران در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد فروردین ماه سال ۹۸ اشاره و تصریح کرد: شاخص کل از ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحد به ۲۰۴ هزار و ۳۷۶ واحد رسیده که ۴ درصد رشد را نشان می‌دهد. ضمن اینکه شاخص هم وزن نیز عدد ۳۲ هزار و ۹۶۸ واحد بوده که به ۴۰ هزار و ۶۵۳ واحد رسیده است.

وی افزود: بسیاری از شرکت‌های بازار سرمایه مورد اقبال مردم بوده اند و ارزش معاملات در یک ماهه اخیر از ۲۱ هزار میلیارد ریال در سال ۹۷ به ۱۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است که رشد ۶۶۲ درصدی داشته است.

صحرایی ادامه داد: میزان افزایش سرمایه در فروردین ماه سال جاری ۲۱۳ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به فروردین ماه سال قبل رشد ۲ هزار و ۴۰ درصدی را تجربه کرده است. ضمن اینکه متوسط روزانه معاملات از ابتدای سال ۴ میلیارد تومان بوده که ارزش آن بالغ بر هزار میلیارد تومان بوده است.

وی گفت: در صندوق‌های قابل معامله، ارزش معاملات از ۱.۷ هزار میلیارد تومان به ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است که رشد ۴۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: درآمد واقعی شرکت‌ها در فروردین ماه ۶ هزار میلیارد ریال بوده که ۳ هزار میلیارد ریال آن تقسیم شده است.

صحرایی از راه اندازی ابزار فروش استقراضی خبر داد و گفت: مقررات این ابزار تصویب و هفته گذشته در کمیته فقهی مصوب شده است که امیدواریم بتوانیم در سه ماهه اول امسال آن را راه اندازی کنیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.