دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق می گوید آمریکا در نهایت معافیتهای خرید انرژی از ایران را برای عراق عملی خواهد کرد یا از آن چشم پوشی میکند زیرا این کشور نیاز به ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاوات برق دارد.
مجوز عراق برای خرید انرژی از ایران تمدید میشود
مجوز عراق برای خرید انرژی از ایران تمدید میشود
به گزارش دیوان اقتصاد,سیدحمید حسینی در گفتگو با ایبِنا گفت: عراق سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاوات برق تولید می کند، اما به ۱۴ تا ۱۵ هزار مگاوات دیگر برق برای تامین نیازهای خود به ویژه در فصل گرما و مناطق جنوبی این کشور نیاز دارد.
وی با یادآوری اعتراضات مردمی به خاموشی در فصل گرما در سال های گذشته عراق گفت: دولت عراق برای تامین برق خود از ایران گاز و برق وارد می کند زیرا در صورت بروز خاموشی، نارضایتی در بین مردم رخ خواهد داد.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان کرد: دولت آمریکا در نهایت با دریافت برخی امتیازات یا با چشم پوشی، معافیت های تحریمی خرید انرژی از ایران را برای عراق لغو خواهد کرد.
حسینی درباره کاسته شدن صادرات سیمان ایران به عراق گفت: یکی از دلایل این موضوع آن است که شرکت های ایرانی خود در خاک عراق برای تولید سیمان سرمایه گذاری کرده اند؛ هرچند که سیمان در میزان کل صادرات ایران به این کشور همسایه چندان موثر نیست.
وی با بیان اینکه کل صادرات سیمان ایران به عراق به یک میلیون تن نیز نمی رسید، توضیح داد پیش از این نیز صادرات سیمان به عراق با محدودیت هایی روبرو بود و سیمان صادراتی تنها از طریق اقلیم کردستان وارد این کشور می شد اما پس از آنکه کنترل گمرکات در این منطقه نیز در اختیار دولت مرکزی قرار گرفت، این موضوع بر کاهش صادرات اثرگذارتر شد.
صندوق ضمانت صادرات کارگزاری در عراق تاسیس کند
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره تصمیم صندوق ضمانت صادرات برای تاسیس شعبه در عراق گفت: این اقدام قطعا می تواند در صادرات ایران به این کشور همسایه موثر باشد و ما نیز تفاهم نامه ای را برای پوشش ریسک سرمایه گذاری و قراردادهای صادراتی با این صندوق امضا کرده ایم.
وی در عین حال افزود: نظر ما این است که صندوق ضمانت صادرات به جای دفتر یا شعبه، شرکت یا کارگزاری در عراق تاسیس کند تا فعالیت های آن به دلیل محدودیت های دولتی احتمالی سخت نباشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد