تبدیل موافقتنامه ایران با اوراسیا به تجارت آزاد تا ۳ سال آینده

تبدیل موافقتنامه ایران با اوراسیا به تجارت آزاد تا ۳ سال آینده

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان این که موافقتنامه ایران با اوراسیا طی دو تا سه سال آینده به تجارت آزاد تبدیل می شود گفت: وقتی در فرآیند زمان تجارت آزاد برقرار می شود کالاها به راحتی بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه تبادل خواهد شد.
 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، حمید زاد بوم از تبدیل موافقتنامه اوراسیا به تجارت آزاد طی دو تا سه سال آینده خبر داد و افزود: این موافقت نامه تجاری بین ایران و پنج عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا یعنی روسیه، قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان منعقد شده است.
وی اظهارداشت: موافقتنامه مزبور در مرحله نخست شامل 862 قلم کالاست که قرار بر اینکه در فرآیند زمان تبدیل به تجارت آزاد شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: وقتی موافقتنامه تجارت آزاد بین کشوری با یک منطقه تجاری اتفاق می افتد به یقین در بحث تجارت، سرمایه گذاری های مشترک ودر یک کلام روی حرکت تجاری و اقتصادی کشور تاثیر خواهد گذاشت.
وی افزود: تبادل کالاها بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اغلب از سوی فعالان بخش خصوصی صورت می گیرد.
زادبوم اظهارداشت: نکته حائز اهمیت اینکه ایران توانسته در شرایط سخت تحریمی موافقتنامه مزبور را با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برقرار کند که جای بسی مباهات دارد.
وی گفت: هم اکنون سطح تبادل تجاری سالانه این اتحادیه با جهان 866 میلیارد دلار است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: واردات این اتحادیه در سال بالای 400 میلیارد دلار از دنیاست.
وی اظهارداشت: سه کشور عضو اتحادیه اوراسیا از قبیل روسیه، قزاقستان و ارمنستان همسایه ایران هستند و سالانه بیش از 400 میلیارد دلار واردات دارند که عمده این واردات مربوط به روسیه است.
زاد بوم تصریح کرد: وقتی در فرآیند زمان تجارت آزاد برقرار می شود کالاها به راحتی بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه تبادل خواهد شد.
وی ادامه داد: تبادل آسان و روان تر کالا بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا موجب افزایش سرمایه گذاری متقابل می شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی از فوائد تجارت آزاد بین کشورها آزاد سازی سایر بخش ها است که می تواند اقتصاد این کشورها را حرکت دهد.
وی یادآورشد: این موافقتنامه دو تا سه سال آینده به تجارت آزاد منجر خواهد شد و به یقین بخش خصوصی بیشتر می تواند وارد تبادل تجاری و سرمایه گذاری مشترک با کشور های عضو اتحادیه شود.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.