کشور پس از گذراندن یک دوره سخت از شیوع چشمگیر بیماری کرونا، اکنون بنابه آمار منتشر شده توسط دولت تا حدودی با روند کاهشی همراه شده است و از این رو مسئولان تصمیم گرفته اند که مدارس را رفته رفته بازگشایی کنند که این امر می تواند غول خفته کرونا را بار دیگر بیدار کند.
بازگشايی های پيش رو و خطر افزايش استان های قرمز
بازگشايی های پيش رو و خطر افزايش استان های قرمز
به گزارش دیوان اقتصاد، بنا به گفته حسن روحانی، رئیس جمهوری مدارس نیز از تاریخ 27 اردیبهشت بازگشایی خواهند شد.
وی در این خصوص گفت: در جلسه پیشنهاد داده شد که مدارس مناطقی که در مناطق کم خطر هستند از ۲۰ اردیبهشت بازگشایی شده و یک ماه آموزش ادامه یابد و بعد امتحانات برگزار شود ولی من در این باره نگران بودم و زمان آن را به تاریخ ۲۷ اردیبهشت انداختیم و گفتیم تا آن زمان مطالعات و بررسی ها صورت بگیرد و تا آن زمان تصمیم گیری خواهد شد و تاکید می کنم که پروتکل ها باید مورد دقت قرار گرفته و رعایت شود تا مشکلی برای مردم به وجود نیاید.
اما نکته قابل توجه این است که بازگشایی مدارس درست در زمانی انجام می شود که در تمام کشورهای درگیر با ویروس کرونا تمهیداتی جدی برای جلوگیری از برگزاری تجمع ها در حال اجراست.
در کشور ما اما همان طور که به یاد داریم، مشاغل بدون توجه به وضعیت موجود بازگشایی شدند و اکنون شاهد آن هستیم که مترو و خیابان ها به شدت شلوغ هستند و بستری مناسب برای ایجاد موج دوم شیوع ایجاد شده است.
اکنون نیز در راستای کوچک نمایی شیوع ویروس کرونا و عادی سازی شرایط در حالی که کشور با چندين بحران دست و پنجه نرم می کند، دولت تصمیم گرفته است مدارس که یکی از اصلی ترین مراکز تجمع به شمار می آید را بازگشایی نمايد.
در همین حال مقامات مانند گذشته بر رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم تاکید می کنند و به قولی تلاش دارند که آینده را نیز برای خود تضمین كنند. تضمینی به این شکل که در صورت بروز احتمالی شیوع مرحله دوم، مقصر اصلی مردمی باشند که پروتکل های موجود را رعایت نکرده اند و نه دولتی که بستر اصلی را ایجاد کرده است.
اما در این میان بازگشایی مدارس به دلیل نبود زیرساخت های آموزش مجازی رخ داده است و پیش بینی می شود که ادامه بسته بودن مدارس می تواند برخی از دانش آموزان را به دلیل عدم دسترسی به سامانه مجازی آموزشی به طور کلی از چرخه آموزش بیرون کند.
این در حالی است که به گفته مقامات مربوطه، بازگشایی مدارس فقط جهت رفع اشکال درسی برای دانش آموزانی است که از طریق مجازی امکان دریافت آموزش کامل را نداشتند.
در این میان نکته دیگری که به چشم می آید جمعیت چشمگیر معلمان و مسئولان مدارس است که به رغم حضور اختیاری دانش آموزان باید هر روز در مدرسه حاضر باشند.
حضور این جمعیت در خیابان ها می تواند شهرها را شلوغ تر از حالت فعلی سازد و این امر رفته رفته رعایت فاصلا گذاری اجتماعی را بین مردم غیر ممکن خواهد ساخت.
علاوه بر این مساله این است که در صورت بازگشایی مدارس این امکان وجود دارد که حدود 15 میلیون دانش آموز و معلم رفته رفته مجبور به آغاز کار شوند که در این صورت خیابان ها بیش از پیش شلوغ خواهند شد و مراکز تجمعی با عنوان مدارس که متشکل از دانش آموزان کم سن و سال هستند که توانایی رعایت پروتکل های بهداشتی در آنها ناچیز است، بازگشایی و بستری برای شیوع مجدد ویروس ایجاد خواهد شد.
این جریان می تواند در نهایت شلوغی خیابان ها را تشدید کند و غول خفته کرونا را بیدار کند و موج جدیدی از شیوع را آغاز کند که عمده جمعیت آن کودکان هستند و امکان این که بیماری خود را به بزرگترها سرایت دهند بسیار بالاست.
حضور معلمان و دانش آموزان در مدرسه و پس از آن در خیابان ها می تواند عاملی باشد برای رشد دوباره و شدید تر شیوع ویروس کرونا در کشورباشد.
این در حالی است که این بیماری هنوز به صورت روزانه چندین کشته در کشور به جای می گذارد و هیچ منطقه ای در ایران وجود ندارد که به وضعیت سبز رسیده باشد. (وضعیت سبز در خصوص کرونا به منطقه ای گفته می شود که طی یک ماه هیچ مبتلا و کشته ای را ثبت نکند.)
نکته مهم دیگر این است که در روزهای اخیر شاهد روند صعودی این بیماری نیز در کشور بوده ایم و حضور احتمالی معلمان و دانش آموزان در خیابان بدون شک بر این افزایش دامن خواهد زد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد