به گزارش دیوان اقتصاد,تفاهمنامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به ارز
بانک صادرات ایران به توسعه راهآهن شتاب داد
بانک صادرات ایران به توسعه راهآهن شتاب داد
به گزارش دیوان اقتصاد,تفاهمنامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به ارزش ۵۰ هزار میلیارد ریال بین بانک صادرات ایران و گروه مپنا امضا شد.
به گزارش روابطعمومی بانک صادرات ایران، این تفاهمنامه در نشستی با حضور مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران و گروه مپنا، به امضای حجتاله صیدی مدیرعامل بانک صادرات ایران و عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا رسید که بر اساس آن بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات و انواع خدمات مالی بانک صادرات ایران برای توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حملونقل ریلی به گروه مپنا پرداخت خواهد شد.
حجتاله صیدی گفت: همکاری بانک صادرات ایران با گروه مپنا در قالب این تفاهمنامه در جهت توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از شاخصهای توسعه کشور است. این طرح در ماههای آینده در قالب ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات عملیاتی میشود. ضمن اینکه برای توسعه ریل و راهآهن برقی نیز تفاهم شد. این پروژهها که نزدیک به سه میلیارد دلار منابع مالی را جذب خواهد کرد، قدمی موثر در مسیر توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.
وی افزود: مپنا گروه بزرگی است که در زمینههای مختلف به ویژه در صنایع بالادستی، نیروگاهی و فلزات اساسی فعالیت میکند و بانک صادرات ایران برای تأمین مالی و همکاری با این گروه آمادگی دارد و با وجود زمینههای مختلف فعالیت در گروه مپنا، حجم تامین مالی پروژههای این گروه توسط بانک صادرات ایران چند برابر رقمی است که امروز توافق شد.
صیدی اظهار کرد: همکاری بانک صادرات ایران با گروه مپنا یک همکاری استراتژیک بوده و بانک از تأمین مالی پروژههای این شرکت با تمام توان استقبال کرده و با تمام توان در کنار مپنا ایستاده است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با اشاره به دستاوردهای برنامهریزی ۳۰ ماهه در بانک صادرات ایران، خروج از زیان، سودآوری و پوشش زیان انباشته در صورتهای مالی شش ماهه بانک، تاکید کرد: با بهبود کفایت سرمایه بانک، سقف تسهیلاتدهی به دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت و مشکل مجوز برای اعطای تسهیلات و حمایت از واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه در پس هر تحریمی، فرصتهایی برای اقتصاد کشور وجود دارد، افزود: بانک صادرات ایران با استفاده از طرحهای طراوت «تولید»، «توسعه» و «مسکن»، تامین مالی زنجیره تولید تا مصرف را حمایت میکند و از تحریک تقاضای کل تا عرضه مواد اولیه در کنار تولید کشور قرار گرفته است.
صیدی در این مراسم بر آمادگی بانک صادرات ایران برای حمایت از تولید خودروی برقی توسط گروه مپنا تاکید کرد و افزود: بانک صادرات ایران برای تحقق این هدف از طریق بازار پول و سرمایه در کنار گروه مپنا خواهد ایستاد.
در این مراسم عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا نیز با قدردانی از حمایت بانک صادرات ایران در تحقق یک همکاری استراتژیک طی سالهای اخیر، گفت: تلاشهای انجام شده در گروه مپنا یک تلاش مجاهدانه بوده و علاوه بر فعالیت در حوزههای تولید برق، تولید شمش آلومینیوم در شش ماه اول سال جاری دو برابر سال گذشته بوده و سال ۹۸ نیز دو برابر سال ۹۷ تولید شمش توسط گروه مپنا رقم خورده است. گروه مپنا بیش از کشور آلمان تولید برق دارد و با وجود سابقه نه چندان زیاد در حوزه حمل و نقل ریلی کشور، نزدیک به ۴۰ درصد سهم بازار در این حوزه را به خود اختصاص داده است.
علیآبادی اظهار کرد: هدف از امضای تفاهمنامه با بانک صادرات ایران، آغاز یک فعالیت جدید در حوزه ریلی است. امروز روز مبارکی است و برداشتن یک گام مهم در وضعیت فعلی اقتصادی، به نفع صنعت حمل و نقل ریلی رقم خواهد خورد.
وی انجام خدمات فنی، مهندسی گروه مپنا در کشورهای منطقه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: آماده هستیم با ریال در خارج از کشور انواع خدمات فنی و مهندسی را ارائه کنیم که کمترین دستاورد آن خلق ثروت و تولید دلار برای کشور است.
مدیرعامل گروه مپنا با تشکر از بانک صادرات ایران تاکید کرد: همواره آماده همکاری صادقانه و حرفهای با بانک صادرات ایران هستیم که سالهاست در کنار مپنا بوده است.
تفاهمنامه توسعه همکاری و اعطای تسهیلات مالی در حوزه حمل و نقل ریلی به منظور تحقق شعار جهش تولید و با توجه به مشکل کمبود نقدینگی تولیدکنندگان ناوگان ریلی و با هدف بالا بردن توان خریداران در زمینههای مرتبط و ارائه انواع خدمات مالی و بانکی، اعطای انواع تسهیلات، صدور ضمانتنامه و گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی بین گروه مپنا و بانک صادرات ایران روز چهارشنبه ٢٣ مهر ماه ٩٩ نهایی و امضاء شد.
این تسهیلات که تا سقف ٥٠ هزار میلیارد ریال ارائه میشود با هدف تسهیل در تأمین مالی پروژههای صنعت حمل و نقل ریلی کشور در شرکتهای تابعه گروه مپنا و نیز برای مشتریان گروه مپنا ارائه خواهد شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد