معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران جزئیات تازه ترین تصمیمات برای تعیین تکلیف کالاهای موجود در گمرکات، مجاز شدن واردات با ارز اشخاص و واردات در مقابل صادرات را اعلام کرد.
جدیدترین تصمیمات برای ترخیص کالاهای موجود در گمرکات
جدیدترین تصمیمات برای ترخیص کالاهای موجود در گمرکات
به گزارش دیوان اقتصاد،مهرداد جمال ارونقی با اشاره به جلسهای که پیرو مصوبه ستاد اقتصادی دولت در مورخ ۱۱ آبان ماه که در محل وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت به ریاست وزیر صنعت معدن و تجارت و با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه برگزار شد به تشریح تصمیمات اخذ شده در رابطه با ترخیص کالاهای اساسی، ضروری و مواد اولیه موجود در گمرک و بنادر پرداخت.
وی در این رابطه گفت: مقرر گردید بانک مرکزی با قید فوریت نسبت به تأمین ارز ترجیحی کالاهای اساسی موجود در گمرکات و بنادر کشور که اسناد آن به خریدار منتقل نشده است اقدام کند.
ارونقی افزود: همچنین مقرر شد بانک مرکزی نسبت به صدور اعلامیه تأمین ارز به صورت اعتباری با تعهد تأمین ارز ظرف حداکثر ۳ ماه از تاریخ ترخیص کالا بر اساس مصوبات ستاد هماهنگی دولت و شورای عالی امنیت ملی برای کالاهای اساسی که اعتباری خریداری شده و در بنادر و گمرکات کشور موجود است و اسناد مالکیت آن در اختیار خریداران قرار گرفته است اقدام کند.
وی با اشاره به آنچه که به گمرک تکلیف شده نیز یاد آور شد: گمرک باید نسبت به ترخیص کالاهای موجود در گمرکات که با ارز اشخاص صورت پذیرفته و تأمین ارز بانکی نشده است، با اعلام اولویت وزارت صمت و بدون کد رهگیری بانک با رعایت مقررات مربوطه اقدام کند.
به گفته وی ویرایش ثبت سفارش برای استفاده از ارز اشخاص و تغییر نوع ارز در صورت دریافت مجوزهای قبلی نیاز به تمدید مجوزهای مرتبط با ثبت سفارش نخواهد داشت.
ارونقی گفت: انجام تشریفات مربوط به رفع تعهد ارزی واردات در مقابل صادرات طبق روال قبل انجام خواهد شد.
معاون فنی گمرک اعلام کرد: بانک مرکزی موظف شده ظرف ۲۴ ساعت کد رهگیری واردات در قبال صادرات و غیر واردکنندگان را صادر کند.
ارونقی تصریح کرد: گمرکات کشور میتوانند نسبت به ادامه تشریفات گمرکی کالاهایی که ردیف تعرفه استنباطی آنها در یکی از گروههای ۲۱ لغایت ۲۴ بوده و جزو کالاهای ممنوع الورود یا دارای ساخت داخل نیستند، بدون نیاز به ویرایشِ ثبت سفارش، اقدام کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد