بهره برداری از طرح پالایش پارسیان سپهر با حمایت بانک پارسیان

بهره برداری از طرح پالایش پارسیان سپهر با حمایت بانک پارسیان

طرح پالایش پارسیان سپهر وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با ظرفیت تولید سالانه 3.3 میلیون تن اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی و برآورد درآمدزایی یک میلیارد دلاری برای کشور، با عاملیت و سرمایه گذاری گروه مالی پارسیان و حمایت بانک پارسیان به بهره برداری رسید

به گزارش دیوان اقتصاد ، طرح پالایش پارسیان سپهر به ‌عنوان یکی از طرح‌های پیش رونده صنعت پتروشیمی در دو بخش واحد بازیابی اتان در سایت مُهر در استان فارس و واحد تفکیک اتان در سایت عسلویه استان بوشهر احداث شده است. گروه مالی پارسیان که به عنوان بانک عامل و یکی از اصلی ترین تامین کننده مالی این پروژه است، همواره در تلاش برای ایجاد رونق اقتصادی و رشد اشتغالزایی بوده است. جالب است که بدانید این طرح در زمان ساخت برای بیش از ۵۳۰۰ نفر به‌طور مستقیم و بالغ بر ۱۵ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرد و در زمان بهره‌برداری برای ۸۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و بیش از ۲ هزار نفر نیز به‌صورت غیرمستقیم اشتغال خواهد داشت.
این پروژه را می توان از مصادیق واقعی" اقتصاد مقاومتی" نام برد چرا که در اجرای طرح پالایش پارسیان سپهر استفاده حداکثری از توان داخلی صورت گرفته است. جالب است که بدانید تمام پیمانکاران طراحی و راه‌اندازی این طرح ایرانی بوده و سهم بخش داخل در اجرای این طرح حدود ۶۰ درصد است. شرکت همپا و هدکو پیمانکار اصلی و شرکت‌های دریاساحل، توسعه پارسیان، انرژی‌گستر نصیر و هیربد انرژی از پیمانکاران اجرایی طرح پالایش پارسیان سپهر هستند.
اما رشد درآمد ارزی از دیگر مزایای سرمایه گذاری گروه مالی پارسیان در این پروژه پالایشی است. آنگونه که اعلام شده طرح پالایش پارسیان سپهر به ‌عنوان یکی از واحدهای تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، سالانه ۱.۳ میلیون تن اتان به خط سراسری اتان برای مصرف واحدهای الفینی تزریق خواهد کرد. یک میلیون تن پروپان و بوتان و یک میلیون تن کاندنسیت تولیدی این شرکت نیز صادر خواهد شد.
سرمایه‌گذاری در طرح پالایش پارسیان سپهر که در اوج شرایط سخت تحریمی آغاز و به اتمام رسیده، یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار است که از دو منبع اصلی تسهیلات صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک پارسیان و آورده سهامداران تأمین شده و گروه توسعه انرژی تدبیر، گروه مالی پارسیان و نفت پارس سرمایه‌گذاران اصلی طرح هستند.
عملیات اجرایی طرح پالایش پارسیان سپهر در سال ۹۴ آغاز و سال گذشته به همت متخصصان ایرانی راه‌اندازی شد. واحد استحصال اتان پارسیان سپهر در سایت مُهر روزانه ۷۴ میلیون مترمکعب گاز غنی چهار میدان تابناک، شانول، وراوی و هما را از طریق پالایشگاه پارسیان دریافت می‌کند که پس از جداسازی سالانه ۱۶ میلیون تن متان به شبکه گاز شهری اختصاص می‌یابد و اتان تولیدی برای تفکیک نهایی و تولید سالانه ۳.۳ میلیون تن اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی به‌عنوان محصول اصلی به‌وسیله خط لوله ۱۸ اینچ به طول حدود ۶۳ کیلومتر به مجتمع پالایشگاه پارسیان سپهر در سایت عسلویه منتقل می‌شود.
واحد استحصال اتان شرکت پالایش پارسیان سپهر در سایت مُهر در شهرستان مُهر در منطقه‌ای در جنوب استان فارس و واحد تفکیک اتان شرکت پالایش پارسیان سپهر در سایت عسلویه در استان بوشهر احداث شده است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.