معین محمدیپور، مدیر مطالعات اقتصادی و امور بینالملل بورس کالا، با تشریح جزئیات برنامهها، رویکردها و اهداف راهبردی بورس کالا در حوزه رمز ارز گفت: بررسیها و رایزنیهای اولیه برای راهاندازی صندقهای قابل معامله مبتنی بر رمز ارز صورت گرفته و بعد از مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس عملیاتی میشود.
اهداف راهبردی بورس کالا برای ورود به بازار رمزدارایی
اهداف راهبردی بورس کالا برای ورود به بازار رمزدارایی

به گزارش دیوان اقتصاد، در شرایطی که بازار رمزارزها با چالشهای متعددی در بسترهای غیررسمی روبرو است، بورس کالا با ورود به حوزه بلاکچین در قالب دو طرح نوآورانه، گامهای عملیاتی برای ایجاد بستری امن، قانونمند و قابل اعتماد برای سرمایهگذاران برداشته است.در همین باره، معین محمدیپور، مدیر مطالعات اقتصادی و امور بینالملل بورس کالا در گفتوگویی، با بیاناینکه بورس کالا برای بهرهگیری از مزایای فناوری بلاکچین، دو رویکرد را در دستور کار قرار داده است، گفت: در رویکرد اول، بورس کالای ایران قصد دارد به منظور پاسخ به نیاز سرمایهگذاران، پس از کسب مجوزهای لازم، صندوقهای قابل معامله مبتنی بر رمزارز را معرفی کند که در این خصوص بررسیها و رایزنیهای اولیه صورت گرفته و زمینه فنی برای اجرای این طرح نیز فراهم است.
او تأکید کرد: با توجه به حساسیت موضوع و پیچیدگی این بازار، تصمیمگیری در خصوص ابعاد این مسأله نیازمند کسب تاییدیههای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار و متولیان این حوزه است که در اولویت بورس کالا قرار گرفته است.
مزایای صندوق مبتنی بر رمز ارز
محمدیپور، در تشریح مزایای این رویکرد توضیح داد: تسهیل انجام معاملات مبتنی بر رمزارز برای کاربران، تضمین امنیت معاملات، کاهش هزینههای معاملات رمزارزها و همچنین کاهش ریسک ذخیرهسازی رمزارز از مهمترین مزایای راهاندازی این بازار است که از طریق معامله واحدهای صندوقهای مبتنی بر گواهی سپرده رمزارز حاصل خواهد شد.
مدیر مطالعات اقتصادی و امور بینالملل بورس کالا افزود: دقت به این نکته بسیار مهم است که علاوه بر انتفاع عموم مردم از راهاندازی این بازار، نهاد سیاستگذار پولی نیز از اجرای این طرح منتفع خواهد شد زیرا با راهاندازی صندوقهای مبتنی بر رمزارز، عملا رمزارز کارکرد ابزار پرداخت خود را از دست داده و تنها به منزله ابزار سرمایهگذاری جدیدی برای معاملهگران این حوزه تلقی خواهد شد و از این حیث، حاکمیت ریال تقویت میشود.
راهاندازی توکن مبتنی بر کالا با زعفران
محمدیپور، راهاندازی توکن مبتنی بر کالاها به عنوان یک رمزدارایی جدید را رویکرد دوم ذکر کرد و گفت: بورس کالا در فاز پایلوت برای اجرای این طرح، توکن زعفران را مدنظر قرار داده است. اجرای این طرح نیازمند برقراری زیرساختهای فنی و مقرراتی جدید است و پیشنیازهایی دارد که باید به تدریج حاصل شود و مسیر پیشبرد و اجراییسازی طرح تسهیل شود.
او ادامه داد: از جمله مهمترین مزایای این طرح آن است که تامین مالی به خصوص در حوزه کشاورزی، در بازار توکن میتواند به صورت غیرمتمرکز انجام شده و سرمایههای جدیدی به سمت بازار این محصول استراتژیک جذب شود.
محمدیپور همچنین با اشاره به چارچوبهای قانونی موجود توضیح داد: در حال حاضر با توجه به مصوبه کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور با عنوان «نظامنامه رمزارز اعم از ایجاد رمزارز ملی و ساماندهی کاربری رمزارزهای جهانروا»، سازمان بورس و اوراق بهادار تنظیمگر رمزداراییهای با پشتوانه معرفی شده است. در عین حال، مطابق مصوبه کمیته تخصصی فقهی در سال ۱۴۰۳ معاملات توکن با پشتوانه مجاز شمرده شده و با تدوین و تصویب دستورالعملهای لازم میتوان در چارچوب قوانین و مقررات بالادستی این طرح را در بازار سرمایه اجرایی کرد که البته زمانبر خواهد بود.
او در پایان تاکید کرد: اجرای طرحهای مرتبط با هر یک از دو رویکرد فوق، میتواند با ایجاد بستری امن در چارچوب مقررات بازارهای رسمی کشور، عموم مردم را از مزایای سرمایهگذاری در حوزه بلاکچین بهرهمند کند و با افزایش سطح نظارت قاعدهمند، ریسکهای محیطهای غیررسمی و حواشی این بازارها را مدیریت خواهد کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد