مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، پیرامون تکلیف پرداخت سود سهام عدالت، وام اعطایی بر از محل وثیقه قراردادن این سهام و انتخابات هیئت مدیره شرکتهای استانی، توضیحاتی ارائه کرد.
انتخابات سرمایهگذاریهای استانی،بزرگترین خصوصیسازی تاریخ است
انتخابات سرمایهگذاریهای استانی،بزرگترین خصوصیسازی تاریخ است
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، میثم فدایی گفت: شرکتهای بورسی، مجمع سالانهای دارند و تقسیم سود سهام طبق برنامهای در این مجمع انجام میشود. سازمان بورس و اوراق بهادار بهعنوان حافظ منافع سهامداران خود، همواره به دنبال این بوده که تقسیم سود شرکتها در اسرع وقت صورت پذیرد اما بعضی از شرکتهای پالایشی و بانکی، هنوز سود سهام را به صندوق بورس واریز نکردهاند.
وی در ادامه افزود: سازمان بورس و شرکت سپرده گذاری بهعنوان یک واسط هستند که سود را از این شرکتها گرفته و پرداخت میکنند. با پیگیریهای حقوقی و اجرایی زیادی که صورت گرفت؛ شب عید فطر بخشی از سود سهام، دریافت و تقسیم شد؛ بخش دوم هم به زودی واریز میشود.
فدایی تصریح کرد: از ۴۹ میلیون سهامدار سهام عدالت، تقریباً ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردند؛ به این شکل که سهام خود را به به کد بورسیشان منتقل کردند و به صورت انتخاب شده میتوانند آن را بفروشند. افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند سهامدار یکی از ۳۱ شرکت استانی هستند. در هر صورت همه سهامدارند اما بحث سجام به سرمایه گذاری غیر مستقیم برمیگردد.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس ادامه داد: در تهران و البرز، دو میلیون و هفتصد هزار نفر سهام عدالت دارند و در حاضر تفکیک این دو استان در حال انجام است. استان خراسان رضوی هم با اختلاف ناچیزی حدوداً دارای همین تعداد سهامدار است. تفکیک تعداد سهامداران، مثل تفکیک جمعیتی کشور نیست و استانهای محرومتر سهامداران بیشتری نسبت به سایر استانها دارند.
فدایی در خصوص انتخابات هیئت مدیرههای ۳۱ شرکت استانی گفت: شرکتهای بورسی، طبق قانون تجارت تا ۴ ماه بعد از سال مالی خود فرصت دارند که مجمع عمومی عادیشان را برگزار کنند. شرکتهای سرمایه گذاری استانی هم باید مجامع خود را در سال گذشته برگزار میکردند. بر طبق قانون، شرکتهایی که در فرصت معین، موفق به برگزاری مجمع عادی نشدند؛ کارشان به مجمع عمومی عادی بهطور فوق العاده میکشد.
وی در ادامه گفت: این مجمع در دو نوبت قابل برگزاری است. در نوبت اول، مجمع با ۵۰ درصد بهعلاوه یک حق رأی رسمیت پیدا میکند. اگر در این نوبت مجمع به حد نصاب رسید؛ تصمیم گیری در خصوص صورت مالی، هیئت مدیره و سایر موارد صورت میگیرد و اگر به حد نصاب نرسید در مجمع عادی به طور فوقالعاده در نوبت دوم با هر تعداد سهامداری، این مجمع رسمیت پیدا میکند. در حال حاضر مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده در ۱۸ استان برگزار شده اما در ۱۰ استان برگزار نشده است. استان سمنان هنوز تبدیل به نهاد مالی نشده و باید این فرآیند را طی کند تا مجمع در آن برگزار شود. تهران و البرز هم پس از تفکیک، مجامعشان شکل میگیرد.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی بورس گفت: در هر استان ۵ تا ۳۰ نفر هیئت مدیره اصلی و دو عضو علیالبدل خواهیم داشت که بیش از ۲۰۰ نفر خواهند شد. ۳۰ میلیون نفر در این انتخابات مجمع شرکتهای سرمایه گذاری بورسی استانی شرکت میکنند. مجامع شرکتهای بورسی مثل شرکتهای فولاد مبارکه، خلیج فارس، بانکها و … سهامداران عمدهای دارند که قبل از برگزاری مجمع تقریباً تکلیف اعضای هیئت مدیره را میتوانند مشخص کنند. این اتفاق بزرگترین و جدیترین خصوصیسازی تاریخ کشور است. رأی تک تک سهامداران مهم و انتخابات پر چالشی خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از اصلی ترین مراحل وام دهی روی سهام عدالت، وثیقه گذاری آن است که زیرساختهای فنیاش توسط شرکت سپردهگذاری آماده شده است. متناسب با سیاستهای اعتباری هر بانکی مبلغ وام ممکن است متفاوت باشد. سهام پایه سهام عدالت، سهامهای بنیادی و ارزنده هستند به این علت بانکها رغبت زیادی به وامدهی بر روی این سهام دارند. میزان وام، بستگی به مبلغ سهام دارد و هر بانکی میتواند برای پرداخت وام اقدام کند.
فدایی در پایان افزود: در خصوص سهام عدالت، گام بعدی طبق آئین نامه آزادسازی این سهام؛ فروش ۳۰ درصد از سهام پرتفوی این شرکتها و سرمایه گذاری این منابع در استان مد نظر هست. بهطور مثال در تهران ارزش سهام عدالت ۴۰ هزار میلیارد تومان و حدود ده درصد سهام کل استانها است. اگر ۳۰ درصد آن به فروش برسد میتواند صرف پروژههای استانی شود که موتور محرکه این پروژههای اقتصادی خواهد شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد