مدیرعامل شرکت بیمه سرمد گفت: نرخشکنیها شرط ماندن در بازار رقابت شده است، شاید لازم بود زمان بیشتری به اجرایی شدن آزاد سازی اختصاص یابد و شاید در این کار عجله شد.
خودرو و درمان یکهتاز در پرتفو صنعت بیمه
خودرو و درمان یکهتاز در پرتفو صنعت بیمه
به گزارش دیوان اقتصاد، اسماعیل دلفراز در گفتوگو با فارس مشکل کنونی صنعت بیمه را خلاء نوآوری و خلاقیت دانست و افزود: متاسفانه شرایط الان بدین شکل است که یک سری بیمهنامه تعریف و ظرفیتهایی ایجاد شده است و شرکتها در مسابقه نرخشکنی برای جذب آن با هم رقابت میکنند.
وی ادامه داد: پرتفو امسال نزد یک شرکت است و با وجود ضریب خسارت بالا شرکت دیگر تلاش میکند آن را با قیمت پائینتر جذب کند و سال بعد هم همین پرتفو با قیمت پائینتر نزد یک شرکت دیگر است.
مدیرعامل بیمه سرمد اضافه کرد: این نرخشکنیها شرط ماندن در بازار رقابت شده و به زعم بسیاری اگر بخواهید در بازار بمانید باید دنباله رو همین رویه باشید.
دلفراز در خصوص نظارب بیمه مرکزی بر این روند اظهار داشت: نرخها در حال حاضر آزاد است، البته هیات مدیره شرکتهای بیمه باید نرخها را تصویب و به بیمه مرکزی اعلام کنند. برای مواردی چون آتشسوزی نرخگذاری بر اساس مدیریت ریسک در شرکت انجام میشود، در هیات مدیره مصوب شده و به بیمه مرکزی اعلام میشود.
وی یادآور شد: تعرفهها هم اکنون جز برای رشته شخص ثالث که سالانه بر اساس نرخ دیه از سوی بیمه مرکزی تعیین و ابلاغ میشود،آزاد است، اما اشکال کار در نرخشکنیهایی است که به بهانهآزادسازی تعرفه صورت میگیرد.
دلفزار خاطرنشان کرد: در کشوری مانند ژاپن مرکزی وجود دارد که نرخگذاری حقبیمههای زندگی را انجام میدهد و شرکتها صرفا در ارائه خدمات مطلوب به مشتریان با هم رقابت میکنند، اما در کشور ما برای بیمهگذار حرف اول را نرخ میزند و مردم کاری ندارند این شرکت توانگر هست و قادر است هنگام بروز حادثه خسارت را پوشش دهد یا نه؟
این مدیر شرکت بیمه تاکید کرد: متاسفانه اطلاعات مردم در این باره بسیار پائین است و تنها به حق بیمه پرداخت توجه میشود.
دلفراز در پاسخ به اینکه آیا وضعیت موجود آزادسازی تعرفهها ضعف نیست، گفت: بازار رقابتی است. بیمه مرکزی چارهای جز این ندارد. شاید لازم بود زمان بیشتری به اجرایی شدن آزاد سازی اختصاص یابد و فرهنگ سازی شود، شاید در این کار عجله شده باشد.
به گفته وی در عین حال این شرکتها هستند که باید وارد چنین بازیهایی نشوند، برای خود حاشیه سود در نظر بگیرند و زیان را بر خود هموار نکنند.
**80 درصد پرتفوی صنعت بیمه خودرو و درمان است
دلفراز در خصوص عدم استقبال اغلب رشتههای بیمهای در کشور مانند بیمه مسئولیت، باربری و آتشسوزی اظهار داشت: سایر رشتهها هنوز جای خود را در زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم به اندازه بیمههایی چون درمان و شخص ثالث باز نکردهاند.
وی سهم بیمه خودرو و ثالث را با احتساب بیمه بدنه در صنعت بیمه کشور 80 درصد و سایر رشتهها را 20 درصد عنوان کرد و گفت: بیمهنامههایی مانند درمان و شخص ثالث پوششهایی هستند که بیمهگذار ناچار است آنها را خریداری کند.
دلفراز در خصوص زیاندهی بیمههای درمان هم اظهار داشت: شرکتهای بیمه معمولاً سبدی از محصولات بیمهای را به مشتریانشان ارائه میکنند و زیان بیمه تکمیلی درمان معمولاً در این سبد توزیع میشود.
مدیرعامل بیمه سرمد در عین حال تأکید کرد که ضریب خسارت ریسک بیمه درمان باید کنترل شود.
وی در پاسخ گفت :سهم بیمه سرمد در بازار بیمه کشور را 0.9 درصد ذکر کرد و افزود: تلاش میکنیم این رقم به یک درصد برسد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد