مدیرعامل بورس انرژی با اعلام صدور کد معاملاتی برای 57 درصد خریداران این بورس در سال گذشته گفت: 143 شرکت خارجی از 19 کشور به بورس انرژی ایران پیوستند.
صدور کد معاملاتی 143 شرکت خارجی در بورس انرژی
صدور کد معاملاتی 143 شرکت خارجی در بورس انرژی
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، سیدعلی حسینی با تاکید بر جذب سرمایه گذاری خارجی در بورس انرژی گفت: تا به امروز 143 شرکت خارجی از مجموعه 19 کشور شامل افغانستان، امارات، عراق، ارمنستان، پاکستان، ترکیه، گرجستان، انگلستان، هندوستان، مالزی، چین، عمان، اندونزی، دومینیکا، روسیه، کانادا، کره جنوبی، کنیا و مالدیو اقدام به اخذ کد معاملاتی در بورس انرژی ایران کرده اند.
مدیرعامل بورس انرژی اظهارداشت: تعداد خریداران بورس انرژی در سال 1392، 10 شرکت، در سال 1393، 20 شرکت و در سال 1394، 31 شرکت بوده و از ابتدای سال 1395 تاکنون 82 شرکت به این تعداد اضافه شده که در مجموع 143 شرکت خارجی به خریداران بورس انرژی پیوسته اند. همچنین ارزش معاملات بورس انرژی در رینگ بین الملل، 1092 میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته 86 درصد افزایش پیدا کرده است.
حسینی افزود: همچنین کشور های ارمنستان، افغانستان، امارات، آفریقای جنوبی، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، چین، عراق، عمان، گرجستان، نخجوان و هندوستان نیز مقصد صادرات کالاهای معامله شده در بورس انرژی ایران بودهاند.
بنا به گفته وی، عمده کالاهایی که به کشورهای خارجی صادر شده اند شامل کالای اکسترکت، گاز بوتان، انواع حلال، سوخت هوایی، گاز مایع، متانول، نفت سفید، نفت کوره، نفت گاز و نفتا است.
مدیرعامل بورس انرژی تصریح کرد: در حال حاضر، بیش از 57 درصد از کل خریداران بورس انرژی در سال 1395 اقدام به دریافت کد معاملاتی کرده اند؛ البته تعاملات بین المللی پس از برجام باعث شده که خریداران خارجی با اطمینان بیشتری کد معاملاتی دریافت کرده و به بورس انرژی راه پیدا کنند.
وی همکاری با وزارت نفت را یکی از مهمترین اقدامات انجام شده در بورس انرژی برشمرد و خاطرنشان کرد: توجه وزیران اقتصاد و نفت به اهمیت بورس انرژی موجب شده که در حال حاضر شاهد افزایش عرضه ها و تنوع کالاهای عرضه شده در این بورس باشیم، همچنین این مهم موجب جذب خریداران خارجی بیشتری در بازار سرمایه کشور شده است.
حسینی گفت: در حال حاضر حدود 200 نفر در شبکه کارگزاری بورس انرژی در حال فعالیت هستند. مهمترین کاری که سازمان بورس انرژی کشور در حوزه داخلی انجام داد؛ این است که در آذرماه سال 1392 خوراک بسیاری از واحدهای پایین دستی از جمله میعانات گازی را تأمین کرده است. فعالیت های سازمان بورس انرژی در سطح داخل که تأمین خوراک برای صنایع پایین دستی است؛ می تواند به مقاوم سازی اقتصاد و اتکا به توان داخلی کمک کند و فرآورده های صادراتی کشور از طریق بورس می تواند تنوع زیادی را در بین خریداران ایجاد کند. همچنین باید توجه داشته باشیم که با تنوع سازی روش های فروش می توانیم به پیاده سازی اقتصاد مقاومتی کمک شایانی کنیم.
وی ادامه داد: در بندهای اقتصاد مقاومتی به این دو مسئله به صراحت اشاره شده است. یکی تنوع سازی روش های فروش نفت، فرآورده های نفتی و گاز و دوم هم تأکید بر توانمند سازی بخش داخلی. ما با تأمین خوراک برای صنایع پایین دستی داخلی و با استفاده از بورس جهت فروش فرآورده ها و افزایش تعداد خریداران خارجی به متنوع سازی روش های فروش نیز در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی کمک کردیم.
مدیرعامل بورس انرژی افزود: در زمان دولت تدبیر و امید، بورس انرژی ایران با جذب خریداران خارجی تعاملات بین المللی و اقتصادی را تسهیل بخشیده و رونق داده است.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد