رفع نیازهای سخت‌افزاری صنعت بانکی در گرو اجماع سیاست‌گذاران حوزه فناوری 

معاون فناوری اطلاعات بانک توسعه صادرات گفت:

رفع نیازهای سخت‌افزاری صنعت بانکی در گرو اجماع سیاست‌گذاران حوزه فناوری 

معاون فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی بانک توسعه صادرات ایران با تاکید بر تأمین تجهیزات وسخت‌افزارها به عنوان اولویت بانک‌های کشور گفت: تجهیزات و زیرساخت فناوری اطلاعات میراثی از گذشته هستند و قدیمی بودن سرورها، کاهش ظرفیت ذخیره‌سازی و همچنین عدم توانایی در بهره‌برداری و استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و بلاکچین از نتایج این سخت‌افزارهای موروثی است.

به گزارش دیوان اقتصاد، هادی حیدری، معاون فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی این بانک در گفتگو با عصر تراکنش گفت: قدیمی بودن تجهیزات و زیرساخت فناوری اطلاعات مهم‌ترین چالش حال حاضر شبکه بانکی کشور، به‌ویژه بانک‌های دولتی است.

وی افزود: این تجهیزات موروثی و ناکارآمد، قدرت انعطاف‌پذیری بانک‌ها در ارائه محصولات نوین و همچنین مقیاس‌پذیری (عمودی) ظرفیت‌های توسعه‌ای آنها را کم کرده است.

حیدری با اشاره به اینکه قدیمی بودن این تجهیزات ریسک‌های بسیاری را سبب شده، اظهار داشت: این موضوع چالش‌هایی را در پیاده‌سازی استانداردهای حوزه امنیت اطلاعات ایجاد کرده که علاوه‌بر افزایش مشغله کارشناسان و خبرگان حوزه فناوری اطلاعات، گاهی باعث تطبیق‌ناپذیری با استانداردهای روز دنیا می‌شود.

معاون فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی بانک توسعه صادرات ایران اظهار داشت: بخشی از این اولویت به بهبود فرایندهای خرید تجهیزات و نحوه ترک تشریفات این قراردادها اختصاص دارد که نوسانات نرخ ارز و مسئله تحریم آن را تشدید کرده و باعث کند شدن خرید و تجهیز فناوری‌های روز شده است.

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران اضافه کرد: چالش‌هایی مانند نبود آزمایشگاه‌های موثق و مورد اعتماد برای آزمایش و اخذ تأیید سلامت سخت‌افزارهای بانکی براساس دستورالعمل‌های موجود مانند دستورالعمل‌های افتا، پدافند غیرعامل و حداقل الزامات ریسک فناوری اطلاعات بانک مرکزی موجب تشدید ریسک‌های این حوزه شده است.

به گفته حیدری، بعد دوم نیازمندی به دسترسی به سخت‌افزارهای روز دنیا از شرکت‌های معتبر بین‌المللی است. در این مورد می‌توان به تجهیزات مهمی مانند سرورها، سوئیچ‌ها و روترها اشاره کرد که توانایی افزایش سرعت و ظرفیت را در طراحی ساختارهای نوین مراکز داده مهیا می‌سازند.

حیدری بیان داشت: با تامین سخت افزارهای روز دنیا، بهره‌برداری از فناوری‌های ابری برای مقیاس‌پذیری بیشتر و کاهش هزینه‌های مرتبط با تجهیزات فیزیکی می‌تواند کارایی سیستم‌های بانکی را در ارائه میکروسرویس‌ها برای مشتریان هدفمند افزایش دهد.

معاون فناوری اطلاعات و برنامه‌ریزی بانک توسعه صادرات ایران پیشنهاد خود را پیرامون رفع نیازهای سخت‌افزاری صنعت بانکی کشور مطرح کرد و گفت: در حوزه اقتصاد کلان بحثی با این عنوان مطرح است که برای دستیابی به تورم تک‌رقمی اجماع تمامی سیاست‌گذاران و سیاست‌مداران کلیدی الزامی است. به نظر می‌رسد رفع چالش تجهیز زیرساخت‌های فناوری اطلاعات شبکه بانکی نیز نیازمند اجماع سیاست‌گذاران حوزه فناوری اطلاعات و سیاست‌مداران است.

وی افزود: چندگانگی در حوزه نظارت فناوری اطلاعات، نبود آزمایشگاه‌های موثق و سریع و چالش قراردادهای خرید و موضوع رعایت آیین‌نامه معاملات و ترک تشریفات تجهیزات بیش از مسئله تحریم‌ها اثرگذار است.

حیدری راه‌حل دوم برای رفع چالش زیرساخت های فنی، تشکیل شرکت‌های حرفه‌ای فرعی یا تابعه شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمت کربنک عنوان کرد و گفت: برخورداری از نیروهای انسانی خبره و آموزش‌دیده در حوزه تجهیزات و زیرساخت ضروری است.»
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.