تنش تجاری چین و آمریکا، بورس‌های جهانی را پایین کشید

تنش تجاری چین و آمریکا، بورس‌های جهانی را پایین کشید

شاخص‌های سهام بزرگ در آسیا، روز چهارشنبه، پس‌از اینکه دولت ترامپ، تعرفه ۱۰۴ درصدی را روی واردات چین اجرایی کرد، سقوط کردند و همزمان، ریزش شدید اوراق خزانه، ترس از فرار سرمایه‌گذاران خارجی از دارایی‌های آمریکا را برانگیخت.

به گزارش دیوان اقتصاد، دلار آمریکا در برابر ارزهایی که امن شناخته می‌شوند، نزول کرد اما یوان در سرزمین اصلی چین، اندکی بالاتر از پایین‌ترین سطح ثبت شده از اواخر سال ۲۰۰۷، ایستاد. پکن در بحبوحه تشدید جنگ تجاری با آمریکا، اجازه داده است این ارز افت بیشتری پیدا کند.

دارایی‌های اندکی از نگرانی‌های رکود که بازارها را فرا گرفته است، در امان مانده‌اند. قیمت نفت خام حدود چهار درصد کاهش یافته است. قیمت اونس طلا، با ۰.۷ درصد افزایش، به ۳۰۰۵ دلار رسید.

این وضعیت احتمالا به بازار اروپا هم گسترش خواهد یافت. معاملات یورو استاکس ۵۰، به افت ۳.۷ درصدی در زمان گشایش بازار، اشاره دارند. در وال استریت، هر دو شاخص اس اند پی ۵۰۰ و نزدک، ۱.۶ درصد نزول کردند. شاخص اس اند پی ۵۰۰، حدود ۵.۸ تریلیون دلار از ارزش بازار خود را از دست داده که شدیدترین کاهش چهار روزه از زمان آغاز فعالیت این معاملات در دهه ۱۹۵۰ است.

شب گذشته، واشنگتن تایید کرد تعرفه ۱۰۴ درصدی بر واردات چین، از بامداد روز چهارشنبه به وقت کرانه شرقی آمریکا، اجرایی خواهد شد. این مهلت بدون تحول جدیدی در زمینه تجارت، گذشت. شبح جنگ تجاری طولانی میان دو اقتصاد بزرگ جهان، باعث نوسان شدید در بازارهای مالی شده است.

ترامپ، اواخر روز سه‌شنبه گفت که چین، ارز را برای حمایت در برابر تعرفه‌ها دستکاری می‌کند اما او تصور می‌کند که نهایتا، در مقطعی، توافقی صورت خواهد گرفت.

شاخص سی اس آی چین، افت اولیه را معکوس کرد و تحت تاثیر تداوم حمایت دولت، ۰.۳ درصد رشد کرد. شاخص هانگ سِنگ هنگ‌کنگ، ۱.۶ درصد کاهش یافت. شاخص ام‌اس‌سی‌آی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، ۱.۹ درصد کاهش یافت.

سایر بازارهای سهام در آسیا نیز قرمزپوش شدند. شاخص نیکی ژاپن که روز گذشته با امیدواری به اینکه توکیو با آمریکا توافق تجاری منعقد می‌کند، ۶ درصد صعود کرده بود، روز چهارشنبه ۳.۶ درصد سقوط کرد.

تحلیلگران جی پی مورگان بر این باورند که تشدید سریع تعرفه‌های آمریکا روی کالاهای چینی، به حدی مختل‌کننده هستند که اقتصاد جهانی را می‌تواند به رکود بکشاند.

بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا، در حرکتی غیرمعمول در ساعت فعالیت بازار آسیا، ۲۴ واحد افزایش یافت و به ۴.۵۰۱ درصد رسید. بازده اوراق خزانه ۳۰ ساله، ۲۸ واحد افزایش یافت و به ۵.۰۲۳ درصد رسید که بالاترین میزان از اواخر سال ۲۰۲۳ است.

بر اساس گزارش رویترز، در بازارهای ارز، ارزهای امن مانند ین ژاپن و فرانک سوئیس، تقاضای بیشتری یافتند. دلار آمریکا، ۰.۸ درصد در برابر ارز ژاپن کاهش یافت و به ۱۴۵.۱۰ ین رسید و همچنین، ۰.۵ درصد در برابر فرانک سوئیس کاهش یافت و به ۰.۸۴۳۰ فرانک سوئیس رسید.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.