ثبت رکوردهای بی‌سابقه در فروردین ۱۴۰۴ تا تامین پایدار برق توسط فولاد خوزستان

ثبت رکوردهای بی‌سابقه در فروردین ۱۴۰۴ تا تامین پایدار برق توسط فولاد خوزستان

نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با جمعی از اهالی رسانه روز دوشنبه هشتم اردیبهشت‌ماه 1404، در حاشیه نخستین روز از نمایشگاه ایران اکسپو 2025 برگزار شد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فلزات‌آنلاین، امین ابراهیمی در این نشست به ثبت رکورد ۴۰ ساله شرکت فولاد خوزستان در ۹ حوزه تولید طی فروردین ماه امسال و تمهیدات این شرکت برای تامین پایدار انرژی از محل پروژه‌های نیروگاهی در دست اقدام اشاره کرد.

امین ابراهیمی در نشست خبری که روز دوشنبه هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ در غرفه شرکت فولاد خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴، مسئله مهمی بود که همواره از سوی فولادسازان کشور طی سالیان قبل مطرح می‌شد و علی‌رغم حرکت جدی و عمل به تعهدات شرکت‌های فولادی در راستای تحقق این مهم، متاسفانه زیرساخت‌های کافی و مورد نیاز آن‌ها تامین نشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات نیمه‌نهایی در گروه فولاد خوزستان به پنج میلیون تن رسیده است، افزود: این میزان ظرفیت تولید، گروه فولاد خوزستان را در رتبه دوم کشور قرار داده و از سهم ۵ درصدی صنعت فولاد از تولید ناخالص ملی «GDP»، نزدیک به یک درصد آن را به خود اختصاص داده است.

بزرگ‌ترین تامین‌کننده محصولات نیمه‌نهایی فولادی هستیم

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با تاکید بر اینکه در حوزه تامین بازار داخل در سال ۱۴۰۳، بزرگ‌ترین تامین‌کننده و عرضه‌کننده محصولات نیمه‌نهایی در بورس کالای ایران بودیم و به ترتیب حدود ۳۸ درصد و ۲۰ درصد نیاز بازار به محصولات تختال و شمش فولادی را تامین کردیم، عنوان کرد: در حوزه آهن اسفنجی نیز پس از بهره‌برداری از پروژه‌ عظیم زمزم ۳، نزدیک به ۱۷ درصد نیاز بازار به این محصول را تامین کردیم و از این لحاظ در گروه فولاد خوزستان، رتبه نخست کشور را در اختیار گرفتیم.

ابراهیمی در ادامه به چالش ناترازی انرژی در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: علی‌رغم موفقیت‌های چشمگیری که در راستای تامین نیاز بازار در سال ۱۴۰۳ به دست آوردیم، در بخش تولید به دلیل محدودیت‌های انرژی حدود ۹۸۰ هزار تن تولید را از دست دادیم و این در حالی بود که تمهیدات لازم جهت تامین برق پایدار را در سال گذشته اندیشیده بودیم. قطعی برق در سالی گذشت، باعث از دست رفتن بیش از یک چهارم ظرفیت تولید «فخوز» معادل ۲۵ هزار میلیارد تومان درآمد شد و آسیب جدی به صنعت فولاد کشور وارد آورد.

وی در ارتباط با جایگاه شرکت فولاد خوزستان در حوزه صادرات و ارزآوری، مطرح کرد: هم‌زمان با صادرات پنج میلیون و ۷۸۹ هزار و ۵۴۰ تن از محصولات خود به بازارهای بین‌المللی در بازه زمانی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، به عنوان نخستین صادرکننده محصولات فولادی ایران برگزیده شدیم و بیش از هفت میلیارد دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشتیم. هم‌اکنون یک بازار هدف ۳۷ کشوری را برای خود ترسیم کرده‌ایم و به دنبال بازارسازی و ایجاد بازارهای جدید در شرایط کنونی حاکم بر صنعت فولاد جهان هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در ادامه ضمن اشاره به اقدامات توسعه‌ای این شرکت، بیان کرد: توسعه و تولید پایدار، همواره به عنوان یکی از شاخص‌‌های اصلی و کلیدی گروه فولاد خوزستان مطرح شده است. بر همین اساس ما بالغ بر ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه‌های توسعه‌ای در این گروه تعریف‌ کرده‌ایم که خوشبختانه علی‌رغم تمامی چالش‌های موجود و به دنبال عزم جدی و همت والای فولادمردان خوزستانی، این پروژه‌ها یکی پس از دیگری در حال بهره‌برداری هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به راه‌اندازی پروژه‌های زمزم ۳ و فولادسازی شرکت صنعت فولاد شادگان اشاره کرد.

ابراهیمی در ارتباط با اقدامات شرکت فولاد خوزستان جهت غلبه بر چالش ناترازی انرژی، تصریح کرد: در راستای غلبه بر معضل ناترازی انرژی، پروژه‌های نیروگاهی مختلفی را در دستور کار قرار داده‌ایم که برنامه‌ریزی برای ایجاد سه واحد نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی خورشیدی و تملک نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی سیکل ترکیبی سبزوار از جمله آن‌ها بوده است.

وی ضمن اشاره به انجام مسئولیت‌های اجتماعی در شرکت فولاد خوزستان طی سالیان اخیر، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت ایفای مسئولیت‌های اجتماعی، این مهم را در سال ۱۴۰۳ نیز دنبال کردیم و اقدامات گسترده‌ای در این حوزه انجام دادیم که از جمله می‌توان به اهدای جهیزیه به زوج‌های جوان، آزادسازی زندانیان و… اشاره کرد.

رکوردشکنی‌های خیره‌کننده «فخوز» در فروردین ماه ۱۴۰۴

وی در پایان به رکوردشکنی‌های بی‌سابقه شرکت فولاد خوزستان در فروردین ماه ۱۴۰۴ اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه علی‌رغم اینکه در پایان سال ۱۴۰۳ مذاکراتی با وزارت نیرو در خصوص کاهش محدودیت‌های برق داشتیم، ۱۵روز پایانی فروردین ماه امسال با قطعی برق مواجه بودیم. با این وجود، موفق شدیم با تلاش و غیرت مثال‌زدنی کارکنان، رکورد ۴۰ ساله «فخوز» در ۹ حوزه را جابه‌جا کنیم. معتقدیم که این رکوردشکنی‌ها با وجود محدودیت‌های برق، نشان‌دهنده عزم فولادمردان خوزستانی در افزایش ظرفیت تولید است و اگر قطعی‌های برق وجود نداشته باشد، می‌توانیم به موفقیت‌های بسیاری دست پیدا کنیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.