ارزشگذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی شرکت کوچین توسط تأمین سرمایه تمدن

ارزشگذاری ۳۰ هزار میلیارد ریالی شرکت کوچین توسط تأمین سرمایه تمدن

در نشست تخصصی عرضه اولیه سهام شرکت تولیدی کوچین در فرابورس، تأمین سرمایه تمدن با استفاده از چهار روش ارزشگذاری، ارزش این شرکت را ۳۰,۲۷۵ میلیارد ریال و قیمت هر سهم را ۱۵,۱۳۸ ریال برآورد کرد. بر این اساس، کوچین با سهم ۱۷ درصدی از بازار سس ایران و رشد چشمگیر فروش، به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت غذایی معرفی شد.

به گزارش دیوان اقتصاد، شرکت تولیدی کوچین، زیرمجموعه گروه سولیکو و فعال در حوزه تولید سس و محصولات غذایی، با پیشینه ۱۹ ساله، اکنون با سرمایه ثبت شده ۲۰۰ میلیارد تومان، در آستانه ورود به فرابورس قرار دارد.

بر این اساس، نشست معارفه این شرکت روز چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404 از ساعت 14:00 در فرابورس ایران انجام شد.

تامین سرمایه تمدن نیز به عنوان ارزشگذار این شرکت به نمایندگی رحمت‌اله عباسپور، مدیر توسعه خدمات مالی تمدن در این جلسه حضور یافته و به تشریح شیوه‌های ارزشگذاری کوچین پرداخت و به سوالات حاضرین در این خصوص پاسخ داد.

بر اساس اعلام عباسپور، ارزش شرکت کوچین با ترکیب چهار مدل مالی شامل «جریان نقد آزاد سهامداران(FCFE)»، «تنزیل سود نقدی(DDM)، «ارزش خالص دارایی‌ها(NAV)» و «نسبت قیمت به درآمد(P/E)» محاسبه شده است. نتایج نشان می‌دهد ارزش این شرکت پس از کسر آثار مالی، به ۳۰,۲۷۵ میلیارد ریال می‌رسد. با توجه به سرمایه ۲,۰۰۰ میلیون سهمی شرکت، ارزش هر سهم ۱۵,۱۳۸ ریال تعیین شده است.

عباسپور در تشریح مفروضات کلیدی، به پیشبینی تولید ۱۳۰ تن سس در روز در سال مالی ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: «با توجه به زیرساخت‌های موجود، پتانسیل افزایش تولید تا ۲۰۰ تن در سال‌های آتی وجود دارد. نرخ فروش نیز متناسب با تورم داخلی و جهانی تعدیل شده است.» وی تأکید کرد: افزایش ۴۰ درصدی دستمزدها در سال جاری و ثبات نسبی نرخ دلار در فروش صادراتی، در محاسبات لحاظ شده است.

بررسی عملکرد مالی کوچین حاکی از رشد قابل توجه است: فروش شرکت از ۲۰ هزار تن در سال ۹۹ به ۳۴ هزار تن در سال گذشته رسیده و حاشیه سود ناخالص آن از ۲۹ درصد به ۳۲.۷ درصد بهبود یافته است. این شرکت ۸۸ درصد درآمد خود را از بازار داخلی و ۱۲ درصد را از صادرات به کشورهایی مانند عراق و امارات تأمین می‌کند.

گفتنی است حسین خدابخشی، رئیس هیئت مدیره شرکت کوچین در این جلسه به چالش‌های پیش روی کوچین از جمله رقابت شدید با برندهای قدیمی، وابستگی بخشی به مواد اولیه وارداتی و تأثیرپذیری از نوسانات ارزی اشاره کرد. وی افزود: «رکود اقتصادی ممکن است فروش محصولات غیرضروری را کاهش دهد، اما از سوی دیگر، تقاضا برای سس بهعنوان کالای مکمل غذای خانوار، فرصتی برای جبران این ریسک است».

خدابخشی همچنین به برنامه‌های آتی شرکت اشاره کرده و گفت: پروژه‌های توسعه‌ای کوچین نیز ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل، به ۹۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. احداث آزمایشگاه جدید و به‌روزرسانی تجهیزات تولید، از جمله برنامه‌های آتی این شرکت اعلام شده است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.