همراهی حوزه علمیه با بانک قرض‌الحسنه مهر نقطه قوت این بانک است

همراهی حوزه علمیه با بانک قرض‌الحسنه مهر نقطه قوت این بانک است

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با تأکید بر اهمیت نظر علما و بزرگان حوزه علمیه در هدایت نظام بانکی اسلامی، اظهار کرد: موفقیت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در جلب تأیید و همراهی بزرگان حوزه علمیه قم، یک نقطه قوت برای این بانک محسوب می‌شود.
 

به گزارش دیوان اقتصاد، آیت‌الله «رسول فلاحتی» نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان، نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه رشت در دیدار با دکتر «غلامرضا فتحعلی» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، با قدردانی از عملکرد این بانک در حمایت از اقشار نیازمند، اظهار داشت: تقویت نظام بانکی اسلامی و لزوم حرکت بانک‌ها در مسیر تحقق اقتصاد اسلامی و حمایت از تولید ملی امری ضروری است.

وی با بیان اینکه اقتصاد اسلامی دارای تنوع گسترده‌ای از معاملات مشروع است، اظهار داشت: این معاملات چارچوب‌های مشخصی دارند که رعایت آن‌ها ضامن سلامت بازار و اقتصاد کشور است.

آیت‌الله فلاحتی با تأکید بر اهمیت نظر علما و بزرگان حوزه علمیه در هدایت نظام بانکی اسلامی، اظهار داشت: موفقیت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در جلب تأیید و همراهی بزرگان حوزه علمیه قم، یک نقطه قوت برای این بانک محسوب می‌شود.

وی همکاری میان نظام بانکی و حوزه علمیه را عامل مؤثر در تطبیق عملکرد بانک‌ها با اصول شرع و پاسخ‌گویی به نیازهای واقعی مردم دانست و افزود: این تعامل باید تقویت شود تا بانکداری اسلامی از سطح شعار به مرحله عمل برسد.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با تأکید بر اینکه وظیفه اصلی بانک‌ها، حمایت از تولید و کمک به رونق اشتغال است، تصریح کرد:  همه نهادهای اقتصادی باید در خدمت تولید و اشتغال قرار گیرند، چرا که تولید به عنوان محور اصلی اقتصاد کشور، باید جایگاه واقعی خود را بازیابد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های انسانی جوان در کشور تأکید کرد: با توجه به سرمایه انسانی عظیم در کشور، ایجاد فضای مناسب برای حفظ این جوانان و بهره‌گیری از توانمندی‌های آن‌ها، ضرورتی انکارناپذیر است.

آیت‌الله فلاحتی ضمن تمجید از عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در اعطای وام‌های قرض‌الحسنه به طلاب، دانشجویان و اقشار کم‌درآمد، گفت: این اقدامات می‌تواند الگویی مؤثر برای سایر بانک‌ها در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و اسلامی باشد.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان در پایان با اشاره به شرایط حساس اقتصادی کشور، تصریح کرد: بی‌تردید، تحقق اهداف تمدن اسلامی نیازمند وحدت، همدلی و نظارت مستمر بر عملکرد بخش‌های اقتصادی کشور است.

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران الگوی بانکداری شرعی در نظام بانکی کشور است

در ادامه این دیدار، دکتر «غلامرضا فتحعلی» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به رعایت دقیق موازین شرعی و فقهی در عملیات بانکی، اظهار داشت: این بانک با تشکیل کمیته فقهی متشکل از استادان برجسته حوزه علمیه، از جمله شاگردان مرحوم حجت‌الاسلام «عباس موسویان» همه محصولات و قراردادهای خود را با احکام اسلامی تطبیق داده است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه این بانک در حال حاضر به بیش از ۲۰ میلیون نفر خدمت‌رسانی می‌کند، گفت: نخستین بانک قرض‌الحسنه کشور به مانند ۱۷ سال گذشته تلاش دارد منابع مردمی خود را در خدمت اقشار مختلف جامعه قرار دهد در این راستا سال گذشته بانک بیش از ۴.۷ میلیون فقره وام به ارزشی بالغ بر ۳۵۶ همت در کشور پرداخت کرد.

فتحعلی اضافه کرد: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران صرفاً کارمزدی متناسب با هزینه‌های واقعی عملیات بانکی دریافت کرده و هیچ وجه اضافی از مشتریان مطالبه نمی‌کند این شفافیت باعث شده اعتماد عمومی، به‌ویژه در میان اقشار کم‌درآمد و صاحبان کسب‌وکارهای خرد، نسبت به این بانک افزایش یابد.

وی همچنین به نقش بانک در انجام مسئولیت‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۷۴ میلیارد تومان از منابع بانک صرف حمایت از فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و مذهبی در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی صورت گرفته است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در ادامه، از اجرای برنامه جامع راهبردی سه ‌ساله برای گسترش فعالیت‌های بانک خبر داد و گفت: در راستای گسترش فرهنگ قرض‌الحسنه در کشور همچنین ارتقا جایگاه بانک در نظام بانکی، برنامه جامع راهبردی در افق ۳ ساله تا ۱۴۰۶ در بانک اجرا می‌شود.

فتحعلی با بیان اینکه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با تعامل مستمر با علما و مراجع حوزه علمیه قم، اندیشکده قرض‌الحسنه را تأسیس کرده، افزود: این اندیشکده با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی حوزه، به تدوین مبانی نظری و فقهی محصولات بانکی و پاسخ به نیازهای روز مردم می‌پردازد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ارتباط بانک با حوزه علمیه قم را یکی از نقاط قوت بانک برای نهادینه‌سازی بانکداری اسلامی و تحقق اهداف انقلاب اسلامی عنوان کرد و اظهار داشت: هیأت مؤسس اندیشکده قرض‌الحسنه در قم با پشتیبانی حوزه علمیه، مجموعه‌ای از ظرفیت‌های علمی را در اختیار بانک قرض‌الحسنه مهر ایران قرار داده‌اند که نتایج اثربخش آن در آینده بیش از پیش نمایان خواهد شد.

وی از برنامه‌ریزی بانک برای دریافت مجوزهای بین‌المللی، به‌ویژه در مناطق آسیای شرقی خبر داد و گفت: در همین راستا، راه‌اندازی یک مدرسه تخصصی در حوزه قرض‌الحسنه و فقه بانکی نیز در دستور کار قرار دارد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.