رونمایی ازمدل نوین کارت امتیازی متوازن

توسط رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار صورت گرفت؛

رونمایی ازمدل نوین کارت امتیازی متوازن

دوشنبه, آوریل 11, 2016 - 12:39 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن جهت تحقق بخشیدن به اهداف استراتژیک اقتصاد مقاومتی در سطح عملیاتی بازار سرمایه بسیار مهم است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن جهت تحقق بخشیدن به اهداف استراتژیک اقتصاد مقاومتی در سطح عملیاتی بازار سرمایه بسیار مهم است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، دیدار نوروزی مدیران ارشد بازار سرمایه با حضور محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و شاپور محمدی معاون وزیر امور اقتصادى و دارایی برگزار شد.

محمد فطانت رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اهمیت اعتماد جامعه به فرآیندهای بازار سرمایه بیان کرد: مفهوم حضور مسئولان در میان کارگزاران این است که کارگزاران معتمدان مردم هستند و مردم به دلیل همین اعتماد، اموال خود را در اختیار کارگزاران قرار می دهند.

وی افزود: در بین ٥٠٠ نهاد مالی که در بازار سرمایه است، کارگزاران در راس قله اعتماد حضور دارند که این اعتماد بدون همکاری کارگزاری ها و سازمان بورس اوراق بهادار حاصل نمی شد و قطعا وجود یک نهاد ناظر و قانون گذار اعتماد جامعه به بازار سرمایه و کارگزاران را رقم زده است.

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به سال سخت بازار سرمایه بیان کرد: سال گذشته سال سختی برای اقتصاد کشور بود. بسیاری از عوامل اثر گذار مانند قیمت های جهانی نفت و کالاهای اساسی بازار، ما را دچار مشکل کرد و این خود عامل رکود در صنایع و به تبع آن در بازار سرمایه بود. با وجود اینکه در منطقه و جهان، بورس ها با کاهش های سهمگین مواجه بودند اما شاهدیم که بورس ما بازدهی بالاتری از بازار های منطقه و بسیاری از بورس های جهان داشته است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه بیان کرد: ابتدای سال جدید فرصت مناسبی است که بررسی شود چه برنامه هایی را باید به مرحله اجرا برسانیم. بازار سرمایه با تمام توان و قدرت خود اعلام می کند که پشتیبان اقتصاد مقاومتی است.

فطانت با اشاره به اهمیت بازار سرمایه در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتى بیان کرد: نخستین نکته که در بخش توسعه اقتصادی مهم است، بسیج رهبران بازار سرمایه و اتحاد میان آن ها است. نکته دوم  تعریف استراتژیک و فعالیت های کلیدی است که ما را به موفقیت اقتصاد مقاومتی نزدیک تر می کند و سومین نکته، همسویی تمام بخش های اقتصادی و تحقق اهداف و تبدیل آن به فرایند دایمی است.

وی در ادامه با رونمایی از مدل نوین کارت امتیازی متوازن در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: روش و مدلی که بازار سرمایه از آن استفاده می کند یک روش جدید است. استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن جهت تحقق بخشیدن به اهداف استراتژیک اقتصاد مقاومتی در سطح عملیاتی بازار سرمایه بسیار مهم است. بر اساس کارت امتیازی متوازن چهار وجه باید مورد توجه قراربگیرد: وجه یادگیری و رشد، وجه فرایندهای بازار سرمایه، وجه ذینفعانش و وجه دستاوردهای کلیدی، چهار وجه اصلی برای این کارت امتیازی است. در این بین افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی و افزایش ثروت آفرینی در کشور نیزاز اهمیت بالایی برخوردار است.

در پایان رییس سازمان بورس تصریح کرد : فرایند تهیه نقشه استراتژی بازار سرمایه به عنوان یکی از بخش های پیشرو کشور در چارچوب مدل کارت امتیازی متوازن طراحی شده و در سال جدید  اقدامات لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی تدوین شده است. در این بین توسعه کمی بازار سرمایه و ارتقای کارایی این بازار از اهداف نقشه استراتژی بازار سرمایه است و امید داریم بتوانیم سال پر از موفقیتی را پشت سر بگذاریم.

زمان پاسخ دریافت مجوز از بورس کوتاه شد

شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد نیز در این جلسه عنوان کرد: در سال گذشته تلاش های بسیارى برای رشد بازار سرمایه انجام شد که مهمترین آن مقررات زدایی و حذف قوانین زاید بود.

این معاون وزیر ادامه داد: بین ٥٠ تا ٧٠ نوع مجوز بازار سرمایه حذف و ساده سازى شد. بر این اساس برای فعالیت در بورس کالا تنها یک مجوز صادر خواهد شد. برخی از این مجوز ها بیش از ١٦ امضا نیاز داشت و زمان بسیارى صرف دریافت آنها می شد.

وی افزود: بر این اساس قرار شد دستگاه هایی که تحت نظارت سازمان بورس فعالیت می کنند، در روند دریافت مجوز با مدت زمان کوتاهی پاسخ مثبت یا منفی دریافت کنند.

محمدی با اشاره صدور مجوزها و آیین نامه ها عنوان کرد:در حوزه قوانین کلان اقتصادی ٢٨ آیین نامه و دو اساسنامه و چند دستورالعمل تدوین شده است.

وی با بیان اینکه شفاف ترین حوزه اقتصاد، بازار سرمایه است عنوان کرد: در بازار سرمایه، تخلفات مالی بسیار کمی اتفاق افتاده است و این بازار یکی از شفاف ترین نهادهای اقتصادی است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه گسترش و شکل گیری بازار بدهی در کشور آغاز شده است، گفت: تاکنون اقتصاد ما با اهرم صفر همراه بوده است. با شکل گیری بازار بدهی به عنوان یک اهرم اقتصادی می توان شاهد رشد اقتصادی بود.

وی افزود: در حال حاضر حجم بازار بدهی پایین است اما این ظرفیت وجود دارد که با تلاش سازمان بورس، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، حجم بازار بدهی گسترده شود.

محمدی خاطرنشان کرد: دولت پنج هزار میلیارد ریال اوراق بهادار از سوی وزارت نفت، ١٠ هزار میلیارد ریال شرکت های وابسته به وزارت خانه ها، ١٠ هزار میلیارد ریال اسناد خزانه زیر یک سال، هفت هزار میلیارد ریال شهرداری ها و ٥ هزار میلیارد ریال به صورت مستقیم در لایحه بودجه پیش بینی کرده است.

وی ادامه داد: فعال تر شدن بازار بدهی در لایحه بودجه ٩٥ گنجانده و بر توسعه بازار بدهی تاکید شده است و یکی از موارد مورد توجه رییس جمهور تامین مالی بیشتر از طریق بازار بدهی است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در پایان تاکید کرد: در ماه های اخیر و با توجه به توافق برجام، بازار رشد خوبی را سپری کرده و امیدوارم با استفاده از ابزارهای جدید مالی و اهرم های اقتصادی، اقتصاد و همچنین بازار سرمایه رشد مثبتی را تجربه کنند.

مشکلات مالیاتی گریبان فعالان بورس را گرفت

روح اله میرصانعی، دبیرکل کانون کارگزارن بورس هم با ابراز امیدواری در خصوص حل مسایل فی مابین کانون کارگزاران و سازمان بورس عنوان کرد: امید است در سال جدید با همکاری های بیشتر سازمان و کارگزاری ها دست آوردهای مثبتى حاصل شود.

میرصانعی در ادامه به بیان برخی از مشکلات کنونی کارگزاری ها پرداخت و گفت: در حال  حاضر چالش های بسیاری پیش روی کارگزاری ها قرار دارد. مشکلات تخفیف در صنعت کارگزاری، مشکلات مالیاتی بازار سرمایه بخصوص مالیات بر ارزش افزوده و مشکلات تسهیلات اعتباری که امید است با تعامل بیشتر با سازمان بورس برطرف شود.

وی در پایان عنوان کرد: همچنین مشکلاتی که در خصوص بحث های مالیاتی گریبان بسیاری از فعالان بازار سرمایه را گرفته از جمله مواردی است که متاسفانه در شرایط کنونی وجود دارد.

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.