بار دیگرزمین خشم خود را نشان داد.اینبار متاسفانه استان کرمانشاه و هموطنان عزیز آن دیار مورد آماج این خشم طبیعت قرار گرفتند .
'''ای کاش هموطنان با خدمات بیمه آشنا شوند !؟'''
'''ای کاش هموطنان با خدمات بیمه آشنا شوند !؟'''
بر اساس اخبار رسمی منتشر شده زلزله جان صدها هموطن را گرفت و هزاران مجروح بجای گذاشت و قریب صد هموطن قطع نخاع شدند و هزاران خانه و فروشگاه روستایی و شهری تخریب شد و صدها خودرو و اموال منقول از بین رفت .
در یکی از آمار ها برآورد تقریبی خسارت را ۱۸۰۰میلیارد تومان و در یک آمار گفته شده دولت ۶۵۹میلیارد تومان تسهیلات برای بازسازی منازل مسکونی تامین مینماید که برای ساخت هر واحد از خانه های روستایی ۲۵۰۰۰۰۰۰۰ریال و خانه های شهری ۳۵۰۰۰۰۰۰۰ریال وام در نظر گرفته شده که البته پرداخت این تسهیلات به شرط برگشت اصل و سود وام میباشد.
این آمار ها در واقع برآوردهای اولیه از خسارتهاست و گویا شامل محاسبه اموال غیر منقول و عدم النفع و نیز خسارتهای وارده به باغات ,مزارع ,مجاری آب کشاورزی ,صنایع ,اصناف و بطور کلی خسارتها نامشهود نمیشود.
دولت محترم و سایر سازمانها و نهادهای رسمی وانجمن های مردم جهت بازسازی و یاری هموطنان خسارت دیده برای بازگشت به شرایط زندگی عادی اعلام آمادگی نموده اند که جای قدردانی بسیار دارد .
که از سوی دیگر با وجود صنعت بیمه بادانش و توانگر دارای سبقه ۸۲ساله در کشورمان, مشاهده نمودن آشنا نبودن عامه هموطنان با محصولات و حمایت های صنعت بیمه که موجب ایجادشرایط عدم ایفای نقش اصلی جبران خسارتها از سوی شرکت های بیمه در بحرانهای زلزله و...میگردد جای تاسف فراوان دارد.
همین آمارهای اولیه اعلام شده برای هرکارشناس مدیریت ریسک و بیمه نشان میدهد که جای خالی خدمات بیمه برای حمایت از هموطنان در مقابله با پیامدهای منفی خسارتها منجمله رخداد زلزله واقعا خالیست.
واقعیت این است که در صنعت بیمه کشورمان پتانسیل و توانایی مدیریت علمی -فنی -اجرایی کافی و حتی مکانیزم انتقال علمی و توزیع ریسک ها برای پذیرش ریسک زلزله و سایر انواع ریسک های بطور جامع وجود دارد ,اما متاسفانه بعلت عدم آشنایی مدیران دولتی و بخش خصوصی و نیز هموطنان عزیزمان با پوشش های حمایتی خدمات بیمه و دامنه وسیعی که پشتیبانی صنعت بیمه میتواند از خسارت دیدگان بنماید موجب مغفول ماندن و بی بهره ماندن هموطنان از حمایت های وسیع صنعت بیمه بازرگانی تاکنون شده است.!!!!!
پس از سالها مطرح بودن راه اندازی ,,صندوق خسارتهای حوادث طبیعی ,,در دولت و مجلس شورای اسلامی سرانجام در سال ۱۳۹۵این
قانون به تصویب رسید ,اما تاکنون به منصه اجرا نگذارده شده.
البته با توجه به میزان حق بیمه تعیین شده برای منازل شهری و روستایی در طرح مذکور و با توجه به تعداد ریسک هایی که قرار است این صندوق پذیرش کند و نیز محدودیتهای دامنه پوشش ها ,حتی باراه اندازی این صندوق نهایتا این برنامه حمایتی میتواند بعنوان بیمه پایه محسوب شود و بدون شک خدمات تکمیلی و جامع تر که بازه حمایتی شامل رشته های ,اموال -اشخاص -مسولیت و مهندسی میشود کماکان بر عهده صنعت بیمه بازرگانی کشور باقی میماند و در واقع مکمل خدمات این صندوق در حمایت از خسارت دیدگان فجایع طبیعی خواهد شد.
از هموطنان عزیزدر سراسر کشور ,از دولت محترم و مدیران فرهیخته بخش های مختلف دولتی و خصوصی و نیز نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی استدعا دارد که شرایط آشنایی با خدمات بیمه و توانمندی این علم و صنعت توانمند را برای تک تک هموطنان عزیز فراهم نمایند.
صنعت بیمه کشورمان علی رغم کمبود ها و نارسایی هایی در برخی از بخش ها دارد که این موضوع هم بعلت عدم حمایت و توجه کافی از سوی مسولان دولتی تصمیم گیر در سالهای قبل میباشد ,یکی از توانمند ترین صنعت بیمه کشورهای منطقه خاورمیانه و غرب آسیا به لحاظ دانش فنی ,عملیات اجرایی و توانایی توزیع و انتقال ریسک در داخل ,در سطح منطقه و بین المللی میباشد.
صنعت بیمه کشورمان ,در صورت حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی از آن و نیز استقبال هموطنان شریف در خرید محصولات حمایتی آن و انتقال ریسک های خانوار و بنگاهها به شرکت های بیمه مستقیم و اتکایی میتواند منشا خدمات بی نظیر برای اقتصاد خانوار ,بنگاه و سطح ملی باشد.
صنعت بیمه کشور ما لیاقت و توانمندی مقابله با انواع مخاطرات ,منجمله زلزله را دارد و میتواند پس از رخدادهای فاجعه آمیز یاور نظام ,دولت و مردم شریف کشورمان باشد.
از هیت محترم دولت ,از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ,از مدیران عزیز بخش دولتی و خصوصی,از اعضا محترم شوراهای اسلامی شهر و روستا در اقصی نقاط کشور بعنوان یک هموطن تقاضا مینمایم ,شرایط آشنایی بیشتر تک تک ایرانی ها با انواع خدمات بیمه های بازرگانی و نیز تعامل شرکت های بیمه و اهالی آنرا با سطوح جامعه فراهم آورند تا مردم عزیز ایران با مزایا و ارزان بودن حق بیمه های آن آشنا شوند تا
خدای ناکرده در فجایع طبیعی آتی ,این صنعت بیمه بازرگانی باشد که بار مدیریت بحرانهای مالی و پرداخت خسارتها را بر عهده داشته باشد و با افتخار هرچه تمامتر در خدمت هموطنان عزیزمان باشد.
انشاالله ,با شناخت وسیع تر و دقیق تر خدمات صنعت و شرکت های بیمه بازرگانی ,در سالهای پیش رو شاهد برخوردار بودن همه خانوارهای ایرانی از خدمات حمایتی و پشتیبانی بیمه های بازرگانی بطور جامع باشیم .
حمید رضا حاجی اشرفی،کارشناس مطالعات ریسک و بیمه
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد