وزیر راه و شهرسازی: ایران و هند توافقنامه هایی به ارزش دو میلیارد دلار امضا می کنند

وزیر راه و شهرسازی: ایران و هند توافقنامه هایی به ارزش دو میلیارد دلار امضا می کنند

عباس آخوندی وزیر راه و شهر سازی کشورمان روز جمعه در دهلی نو از موافقت ایران و هند برای امضای قراردادهایی به ارزش دو میلیارد دلار خبر داد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا،آخوندی درباره مذاکراتی که در دیدار سه روزه خود از پایتخت هند انجام داده است، گفت: در جلسه با مقامات هند سه موضوع مهم بررسی شد که اولین موضوع شامل توسعه راه آهن چابهار به زاهدان به ارزش یک میلیارد دلار است.
وی افزود: در این راستا مقامات شرکت هندی طرف قرارداد، هفته گذشته برای بررسی های لازم به ایران سفر کردند و پیشنهاد های خود را در خصوص توسعه راه آهن چابهار به زاهدان ارائه دادند.
وزیر راه و شهر سازی افزود: نکته دوم که در دیدار با مقامات هندی بررسی شد ، شامل تولید 200 لکوموتیو برای قطار های باری است که قرارداد بسیار مهمی میان هند و ایران است.
وی با بیان اینکه هند برای تامین مالی این پروژه اعلام آمادگی کرده است، افزود: بخشی از این لکوموتیو ها در ایران تولید خواهد شد. ارزش این پروژه 600 میلیون دلار تخمین زده می شود و ظرف مدت سه سال تکمیل خواهد شد.
آخوندی خاطرنشان کرد: هند در زمینه راه آهن تمرکز بسیار زیادی داشته و فن آوری های خود را به روز کرده است. بنابراین همکاری با این کشور برای ایران به معنی بدست آوردن آخرین تکنولوژی های موجود در جهان در زمینه صنعت ریل است.
وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: موضوع سوم مورد مذاکره، تولید مشترک ریل میان هند و ایران است. بخشی از این ریل به صورت مستقیم از هند خریداری خواهد شد اما بخش اعظم تولید ریل در شرکت ذوب آهن اصفهان انجام خواهد شد. شرکت ذوب آهن اصفهان می تواند 400 هزار تن شمش فولاد را از هند دریافت کند. دولت هند نیز علاقه مند به تامین اعتبار این پروژه است. ما سعی خواهیم کرد در سفر آتی دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران به هند، بخشی از این موضوعات را به قرارداد رسمی و عملیاتی تبدیل کنیم.
آخوندی درباره سفر خود به هند نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ما با کشور هندوستان روابط بسیار خوبی داریم. در روابط خود با دهلی نو وارد مرحله مشارکت شده ایم. این همکاری ها هم در حوزه طرح توسعه بندر چابهار و هم در حوزه ریلی هستند.
وزیر راه و شهرسازی بار دیگر تاکید کرد که 'مذاکرات ما با مقامات هندی در این سفر برای تحقق همکاری هایی به ارزش بیش از 2 میلیارد دلار بود.'
آخوندی صبح چهارشنبه در راس هیاتی متشکل از معاونان و فعالان بخش خصوصی برای ارتقای همکاری های دوجانبه در حوزه حمل و نقل و در راس آن ایجاد تحول در بازاریابی بندر چابهار وارد دهلی نو شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.