خرید و فروش ارز در صرافی ها مجاز شد

خرید و فروش ارز در صرافی ها مجاز شد

رییس کل جدید بانک مرکزی با تشریح بسته جدید ارزی دولت ، گفت: بر اساس برنامه ریزی ها بازار ارز باز و عمق خواهد یافت همچنین خرید و فروش ارز در صرافی ها مجاز است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبنا، عبدالناصر همتی ، با بیان اینکه، خوشحالم که در جایی هستم که بتوانم به مردم خدمت کنم و امیدوارم بتوانم به اعتماد رییس جمهور پاسخ دهم توضیحاتی را درباره بسته ارزی دولت ارایه کرد.
وی با اشاره به وضعیت بازار ارز ، تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی ها واردات با نرخ ترجیحی ۴۲۰۰ تومان انجام می شد که به تدریج افزایش یافته و به ۴۴۰۰ رسیده است ضمن اینکه مارجین کوچکی نیز برای بازار ثانویه داشتیم.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: همچنین خرید و فروش ارز در صرافی ها انجام نمی شد و این امر بر کل مجموعه اثرگذار بود ضمن اینکه نرخ ترجیحی هم با مشکلاتی مواجه و ضوابط و مقررات رعایت نشد و به نتیجه رسیدیم که بازار باز باشد و ادامه روند قبلی امکان پذیر نیست.
وی ، تراز ارزی کشور را مثبت اعلام کرد و گفت: مشکلی برای اقتصاد نداریم و بازار و فعالان می توانند در بازار فعالیت و آن را عمق ببخشند .
وی با تشکر از سران سه قوه برای همکاری در روز های اخیر گفت: نتیجه کار کارشناسی به قوا ارایه و مجوز اجرای طرح ارایه شد.
بانک مرکزی دخالتی در نرخ ارز نخواهد کرد
همتی در بخش دیگری از اظهارات خود درباره جزییات بسته ارزی گفت: ما یک بازار ارزی بیشتر نخواهیم داشت؛ دغدغه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری این است که کالاهای اساسی و دارو به قیمت ثابت و بدون افزایش نرخ به دست مردم برسد.
وی افزود: مسئولین وزارتخانه های بهداشت، کشاورزی و صنعت موظف شده اند تا فهرست کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و هر آنچه که در فهرست کالاهای مورد نیاز روزانه مردم قرار دارد، با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان تامین شود و تا فروردین سال آینده نیز تغییری نکند.
همتی ادامه داد: قرار است که مسئولین این حوزه ها نیز بر قیمت گذاری کالاها در زمان مصرف نظارت کنند و رییس جمهوری در این رابطه اتمام حجت کرده است و گفته اند که به طور روزانه این موضوع را دنبال خواهند کرد.
رییس شورای پول و اعتبار در پاسخ به سوال دیگری درباره رانت زا بودن بسته ارزی گفت: حجم همه کالاها در زمان بسته قبلی ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بود و طبیعی بود که از دست خارج شود؛ تعداد کالاهای وارداتی بسیار زیاد است و برای نظارت کارآمد قرار است که فقط کالاهای اساسی ارز با نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان وارد شود.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: حتما با کسانی که سواستفاده کرده اند برخورد خواهد شد.
وی درباره تعیین قیمت در بازار اصلی ارز اظهار داشت: در دوره قبل ۲۰ درصد صادرکنندگان کوچک قرار بود در بازار ثانویه ارز خود را عرضه کنند که اساسا این بازار شکل نگرفت و شاید یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار انجام شد.
همتی ادامه داد: واردات مواد اولیه و کالاهای اساسی همه از طریق این بازار و از طریق ارز صادراتی پتروشیمی ها، فولاد و غیره تامین ارز خواهند شد و عرضه و تقاضا در این بازار شکل خواهد گرفت.
رییس کل بانک مرکزی گفت: حتما بانک مرکزی ارز پر قدرتی که در اختیار دارد در زمانی که صلاح بداند و برای تامین ارز استفاده خواهد کرد.
همتی درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد که تولید کنندگان، ارز خود را در این بازار ارائه کنند، گفت: در دوره اول این اتفاق نیفتاد زیرا این تفکر وجود داشت که اگر در بازار ارز عرضه نشود گران تر و سود بیشتر خواهد شد که اینگونه نیست و ما به التفاوت نیز با نرخ بازار با توجه به تمهیداتی که از سوی رییس جمهور اندیشیده شده و تصمیماتی گرفته شده، صادرکنندگان در بازار همکاری خواهند داشت.
رییس کل بانک مرکزی درباره اینکه واردکنندگانی که نیاز به ارز دارند از مناسب بودن قیمت اطمینان داشته باشند، توضیح داد: در سامانه نیما وارد کنندگان و صادرکنندگان هستند و با تعامل و توافق بر سر نرخ با یکدیگر معامله صورت خواهد گرفت من هیچگونه پیش بینی از این نرخ نخواهم داشت و باید نرخ از سوی بازار تعیین شود.
وی ادامه داد: امیدواریم که نیاز به دخالت بانک مرکزی برای تعیین نرخ نباشد و نرخ مطلوب از سوی بازار اعلام و تعیین شود و بانک مرکزی در تلاش است تا به ذخایر خود بیافزاید و همانطور که الان وضعیت خوبی دارد، بهتر نیز شود.
همتی درباره گروه کالاهایی که می تواننداز این بازار استفاده کنند، توضیح داد: کالاهای غیر اساسی و ضروی باید در وزارت صمت ثبت سفارش شود و قاعدتا کالاهای ضروری نخواهد بود و گروه کالاهای دوم و سوم نیز نخواهیم داشت. اگر از مصرف کننده دفاع شود بدون شک وضعیت تولیدکننده نیز بهتر خواهد شد.
وی در واکنش به اینکه در حال حاضر ۷۵ درصد ساختار واردات ما کالاهای واسطه و سرمایه است، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست تولیدکنندگان نرسید و هرچیزی که نرخ دستوری باشد، رانت و فساد خواهد بود و این اتفاق افتاده و ما می خواهیم همه موارد شفاف سازی شود، البته بانک مرکزی در کنار شفاف سازی، به تورم نیز توجه خواهد داشت.
به گفته وی، براساس تعهدات و مذاکرات دیگر در ثبت سفارش ها شاهد مشکلات قبلی نخواهیم بود و ما به دوستان در دولت اطمینان داریم.
رییس کل بانک مرکزی درباره فعالیت صرافی ها گفت: یکی از مشکلات فعلی مسافرت مردم و یا خدمات است و تصمیم دولت و رییس جمهور این است که خرید و فروش ارز در صرافی ها مجاز باشد و برای خدمات و سفر مجاز است بنابراین امیدوارم صرافی ها که چند وقتی است فعالیت آن ها متوقف شده به سیستم بانکی و مردم و دولت کمک کنند تا بازار شفاف شده و با نرخ ارز که در بازار ثانویه تعیین می شود وضعیت بازار بهبود یابد.
وی در ادامه گفت: صرافی ها باید خود را با بازار ثانویه هماهنگ کنند.۴ ماه اول سال ۱۵ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که در صورت ادامه این روند، ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی خواهیم داشت.
نظارت بر صرافی ها
رییس کل بانک مرکزی درباره نظارت بر صرافی ها گفت: ساختار نظارتی داریم، بازار نقد در همه جای دنیا با بازار حواله اختلاف اندکی دارد و اختلاف در این حد قابل قبول است.
وی افزود: وزن بازار دوم بسیار بالاتر از ارز تخصیصی با نرخ دولتی است و نرخی که از این دو بازار بیرون می‌آید نرخ بازار آزاد و صرافی‌ها را تشکیل می‌دهد.
همتی تصریح کرد: ارز مورد نیاز مردم در حد نیازهای خرد از طریق صرافی‌ها تامین خواهد شد و نرخ ارز در صرافی ها حدود ۵ درصد با بازار ثانویه تفاوت خواهد داشت.
وی ادامه داد: نابسامانی‌هایی در بازار ارز کشور به وجود آمد و تحرکاتی از سوی دشمن نیز وجود داشت، ما در شرایطی شبیه جنگ اقتصادی قرار داریم اما دولت آنقدر اقتدار دارد که می تواند بگوید که در همان روزی که شما می‌خواهید تحریم‌ها را اجرا کنید ما بازار خود را باز می کنیم.
همتی با بیان اینکه انتظارات مردم اثرگذار است و باید همه کمک کنند که این انتظارات مثبت شود، افزود: زمانی که خرید و فروش ارز را محدود کردیم فشار به بازار سکه وارد آمد و موجب بالا رفتن قیمت و ایجاد حباب شد که با این اقدامات قیمت سکه نیز پایین خواهد آمد.
رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: این انتظارات اثر خود را بر روی تورم گذاشته و بخشی از تورم را شکل داده است و نرخی که در بازار شکل می‌گیرد کمک می‌کند که بتوانیم این افزایش قیمت‌ها را کنترل کنیم و سیستم کنترل تورم روی فعالیت‌های بازار ارز سوار خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه خروج ارز دیگر اتفاق نخواهد افتاد، گفت: ورود ارز و طلا نیز با مصوبه امروز توسط صرافی‌ها اتفاق خواهد افتاد ما باید این جهت را برعکس کنیم و امروز در جلسه سران سه قوه تصویب شد که هر کس آمادگی دارد طلا از خارج کشور وارد کند این اجازه را می دهیم و از تعرفه و ارزش افزوده معاف است.
معافیت مالیاتی برای ورود طلا و دلار
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به سیاست‌های جدید بانک مرکزی در خصوص خروج ارز از کشور گفت: برنامه‌های جدیدی در نظر گرفته شده است تا از خروج بیهوده ارز از کشور جلوگیری شود.
وی ادامه داد: همانطور که در هیئت دولت تصویب شده است، بستری فراهم شده تا صرافی های توانمند با هماهنگی بانک مرکزی و در عین حال افراد حقیقی و حقوقی نسبت به ورود طلا و اسکناس دلار به کشور اقدام کنند که این عمل با سیاست‌های تشویقی از جمله معافیت مالیاتی همراه است.
همتی تاکید کرد: در مبحث بورس بانک مرکزی سیاست‌های جدیدی و مهمی در پیش دارد؛ با هماهنگی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بانک مرکزی برنامه دارد تا برای هدایت و کنترل بازار ثانویه ارز از ابزارهای مالی بازار ثانویه استفاده کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.