پیشنهاد تهاتر کالا و قرارداد تجارت آزاد بین ایران و پاکستان برای توسعه تجارت

پیشنهاد تهاتر کالا و قرارداد تجارت آزاد بین ایران و پاکستان برای توسعه تجارت

رئیس اتاق تهران در دیدار عمران خان گفت: در مورد عدم امکان نقل و انتقالات مالی می‌توان از راه‌هایی مانند تهاتر کالا با یکدیگر استفاده نماییم. قرارداد تجارت آزاد نیز یکی از راه‌های مهم برای توسعه تجارت فیمابین است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران امروز در جلسه ملاقات با عمران‌خان نخست‌وزیر پاکستان در تهران، گفت: روابط دیرینه تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه از ابتدای تأسیس کشور پاکستان به یکدیگر پیوند خورده و همبستگی عمیقی بین ملت‌ها و دولت‌های دو کشور به وجود آورده است، اما با توجه به امکانات و پتانسیل‌های موجود به عنوان دو همسایه حجم روابط اقتصادی و تجاری فیمابین که حدوداً یک میلیارد دلار می‌شود، راضی‌کننده نیست و بسیار آسان و بیش از این قابل توسعه و گسترش است.

وی گفت: درست است که سایه تحریم‌های ناعادلانه طی سالیان گذشته تا اندازه‌ای بر روابط دو کشور سنگینی کرده و موجب شده این رابطه به سطح دلخواه نرسد، اما تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران دوره جدید و دروازه تازه‌ای را برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری به ویژه با کشورهای دوست و برادر و همسایه گشوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: اگر چه در این راستا مشکلاتی از قبیل نبودن کانال‌های مالی و بانکی فیمابین، وجود تعرفه‌های بالا، قاچاق کالا و غیره وجود دارد لیکن امیدواریم با سفر جنابعالی به ایران و مذاکرات انجام یافته با مقامات ایرانی منجر به حل و فصل آن‌ها شود. در خصوص موضوع عدم امکان نقل و انتقالات مالی می‌توان از راه‌هایی مانند تهاتر کالا با یکدیگر استفاده نماییم. قرارداد تجارت آزاد نیز یکی از راه‌های مهم برای توسعه تجارت فیمابین است.

خوانساری بیان داشت: خوشبختانه زمینه‌های همکاری فراوانی بین دو کشور وجود دارد که می‌تواند سطح روابط تجاری و اقتصادی فیمابین را گسترش دهد از جمله آن‌ها می‌توان به بخش انرژی، نفت، گاز، پتروشیمی، مواد غذایی، کشاورزی، دارویی، نساجی و بسیاری دیگر اشاره کرد و در کنار این‌ها مسائلی نظیر نزدیکی جغرافیایی، ارزان بودن حمل و نقل، مشابهات فرهنگی، مکمل بودن اقتصاد دو کشور زمینه‌ها را برای این کار فراهم‌تر می‌کند.

شرکت سرمایه‌گذاری ایران و پاکستان به نام پائیر(PAIR) نیز ظرفیت خوبی برای فاینانس پروژه‌های مشترک دارد. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیش از 18 هزار عضو فعال در زمینه‌های گوناگون تجاری، اقتصادی، فنی و صنعتی آمادگی کامل دارد تا با همتایان پاکستانی خود در همه موارد وارد مذاکره و تعاملات تجاری خصوصاً در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و پروژه‌های مشترک شود.

وی اظهار داشت: در اینجا لازم می‌دارم از حسن نیت و همکاری‌های ارزنده سفیر جمهوری اسلامی پاکستان در تهران خانم رفعت مسعود که طی مدت کوتاه حضور خود در ایران نهایت تلاش خود را برای گسترش روابط همه‌جانبه فیمابین به عمل آورده‌اند سپاسگزاری نمایم.

خوانساری گفت: یکبار دیگر ورود شما را به کشورمان که یقیناً موجب برکت و تقویت روابط فیمابین است خوش‌ آمد گفته و از حضور شما در جمع فعالین برجسته تجاری و اقتصادی سپاسگزاری می‌نماید.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.