هشتمین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» و ششمین همایش «چشمانداز اقتصاد ایران در سال ۹۸» با حمایت بانک صادرات ایران و حضور رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، اقتصاددانان، مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره بانک صادرات ایران، مدیران عامل برخی بانکها، صاحبنظران اقتصادی و اصحاب رسانه در تالار رسول اکرم(ص) مرکز همایشهای بینالمللی رایزن برگزار شد.
برگزاری هشتمین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» با حمایت بانک صادرات
برگزاری هشتمین همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید» با حمایت بانک صادرات
به گزارش دیوان اقتصاد، در این همایش که با موضوع «رازماندگاری چالشها در اقتصاد ایران»، برگزار شد، سیاستزدایی از نحوه اداره بنگاههای اقتصادی، میزان مداخلات دولت در اقتصاد، انضباط پولی و مالی، الزامات اقتصاد غیردولتی، استقلال بانک مرکزی، نگاه ویژه به راهکارهای اقتصادی با رویکرد امیدوارکننده در شرایط تحریم، چالش مدیریت و مالکیت در نحوه اداره بنگاههای واگذار شده، مقابله با فشارهای تحریمی با استفاده از ظرفیت علمی اقتصاد داخلی، تاکید بر شفافیت، لزوم توجه به متغیرهای کلان اقتصادی، تاکید بر نقش رسانهها در شفافیت بنگاهها، اتخاذ تصمیمات منطبق بر منطق اقتصادی و در نهایت لزوم توجه به فرهنگ سازی برای پیشبرد اصلاحات اقتصادی از سوی سخنرانان مورد توجه قرار گرفت.
در این همایش علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فشارهای تحریمی باید از نگاه ناامیدکننده و تخریبی به مقولات اقتصادی پرهیز کرد و در مقابل باید چشمانداز امیدوارکننده ای را برای مردم تبیین کرد.
وی اظهار کرد: تئوری فایدهگرایی در ذات خود حتی در غرب هم دچار مشکلاتی است.
لاریجانی در ادامه ابراز کرد: باید بانک مرکزی در ارتباط تنگاتنگ خود با بانکها استقلال داشته باشد و این امر برای اقتصاد کشور مفید خواهد بود.
مدیر عامل بانک صادرات ایران در پنل تخصصی این همایش با تاکید بر اینکه معضلات عنوان شده در این همایش نشان از نگاه موشکافانه اقتصاد دانان کشور دارد، گفت: مساله ما در اقتصاد کشور در وهله اول به مسائل انسانی مربوط میشود و بر همین اساس حل مشکلات فرهنگی در این مسیر دارای اولویت است.
حجتاله صیدی اظهار کرد: اقتصاد کشور نیاز به جراحی بزرگ دارد و وظیفه روشنفکران و روشنگران برافروختن چراغ در تاریکیها است و آگاه سازی مردم برای آماده شدن جهت این جراحی بزرگ، اهمیت زیادی دارد. در واقع تا این مشکل توسط مولفههای فرهنگی واکاوی و حل نشود، اصلاحات اقتصادی انجام نخواهد شد.
در این همایش محمد نهاوندیان، معاون اقتصاد رئیس جمهور در بیان لزوم اصلاح امور اقتصادی با نگاه بلندمدت و ریشهیابی فرهنگی و اثرات نفتزدگی در اقتصاد ایران طی ۵۰سال اخیر به ایراد سخنرانی پرداخت.
مسعود نیلی، عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نیز ۱۱ معضل در مسیر سیاستزدایی از اداره بنگاههای اقتصادی کشور را تشریح کرد.
در ادامه موسی غنینژاد، دبیر شورای علمی این همایش هم با موضوع «رویه پنهان اقتصاد دولتی» ابعاد مختلف مداخلات دولت در اقتصاد را مورد نقد قرار داد.
طهماسب مظاهری، رئیسکل اسبق بانک مرکزی هم در تشریح ۱۰ چالش بدیهی اقتصاد کشور در پنل تخصصی این همایش سخنرانی کرد.
سخنرانی عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهر سازی در پنل این همایش به تفسیر صورتبندی مسائل عمده اقتصاد ایران اختصاص یافت.
پرویز عقیلی کرمانی، مدیرعامل بانک خاورمیانه نیز در بیان لزوم شفافیت اقتصادی بنگاهها خواستار ورود بیشتر رسانهها به بحث شفافیت صورتهای مالی بنگاهها به عنوان یکی از راهکارهای مهم برونرفت از مشکلات اقتصادی شد.
حمید تهرانفر،مدیر عامل بانک کارآفرین نیز با با محوریت قرار دادن لزوم انطباق تصمیمات اقتصادی با منطق علمی از وجود برخی ناهماهنگیها بین اقتصاد و سیاست انتقاد کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد