مدیرعامل بورس کالا از راهاندازی اختیار معامله سکه خبر داد و گفت: آپشن سکه از روز چهارشنبه، 24 آذر ماه، کار خود را آغاز خواهد کرد و فعالیت رسمی آن از روز یکشنبه آینده خواهد بود.
اختیار معامله سکه طلا راه اندازی شد
اختیار معامله سکه طلا راه اندازی شد
به گزارش سنا، حامد سلطانینژاد در حاشیه جلسه کمیته راهبردی هفتمین همایش فولاد و معدن روزنامه "دنیای اقتصاد" اظهار داشت: برای نخستینبار معاملات «آپشن» تحتعنوان «اختیار معامله» روی قرارداد تحویل سکه در سررسید دیماه 95 با اهرم 10درصدی آغاز میشود.
وی با بیان اینکه برنامه بورسکالا این است که بعد از آشنایی معاملهگران با این ابزار، امکان معاملات آنلاین آپشن را هم فراهم کند، گفت: معاملات آپشن کارکردهای مختلفی دارد ازجمله اینکه میتواند در مورد سایر کالاها نیز مورد استفاده قرار گیرد و در عین حال میتواند به سیاستهای کنترل بازار از سوی دولت کمک کند.
سلطانینژاد با بیان اینکه در بازار معاملات آپشن، فعلا اوراق «اختیار خرید» عرضه میشود، در مورد نحوه انجام این معاملات توضیح داد: براساس معاملات اختیار خرید، شخص از این اختیار برخوردار است که یک دارایی را براساس موعد سررسید در آینده به قیمتی که امروز تعیین شده بخرد یا منصرف شود.
وی افزود: بهطور مثال، فردی میتواند از اختیار خرید یک سکه طلا برای تحویل در دیماه به قیمت یک میلیون و 150هزار تومان برخوردار شود یا اینکه از خرید آن در موعد سررسید صرفنظر کند.
او درباره تفاوت معاملات آتی و آپشن گفت: در بازار آتی هر دو طرف خریدار و فروشنده متعهد به انجام معامله در موعد سررسید هستند، اما در اختیار خرید چنانچه قیمتها در بازار نقدی سکه بالاتر از نرخ قرارداد اختیار خرید بود، اقدام به خریداری و در غیر اینصورت از این اختیار استفاده نمیشود.
بهگفته سلطانینژاد، منفعت یا سود سرمایهگذار در سررسید قرارداد اختیار معامله، محقق میشود.
وی تصریح کرد: مهمترین نکتهای که در تعیین اندازه قرارداد باید توجه شود، این است که حجم قرارداد به نحوی تعیین شود که بیشترین تعداد سرمایهگذار با توجه به قدرت خرید، توان ورود به بازار این قرارداد را داشته باشند.
سلطانینژاد گفت: در اینجا منظور از قدرت خرید در واقع توان افراد برای پرداخت مقدار ارزش قرارداد و در صورت لزوم وجهتضمین اولیه هر قرارداد است.
وی همچنین از کامل شدن ابزارهای مبادلاتی سکه طلا در بورس کالا خبر داد و عنوان کرد: با اجرای اختیار معامله، ابزارهای مبادلاتی سکه طلا شامل گواهی سپرده یا نقدی و آتی در بورس کامل شده است.
وی همچنین درخصوص تاثیر حذف صفر و تغییر واحد پولی از ریال به تومان گفت: این موضوع در در بورس کالا اثر خاصی ندارد اما بیشترین تاثیر آن در بورس اوراق است.
سلطانینژاد تصریح کرد: به دلیل اینکه حجم مبادلات و ارزش کالاها در رینگ مبادلات فیزیکی بالا است، اغلب آنها مبتنی بر تومان بوده و لذا حذف صفر تاثیری در مبادلات ندارد.
وی افزود: تغییر واحد پولی میتواند در بخشهای مبادلات آتی ارز و سکه سیگنال داشته باشد که برای اجرایی شدن آن باید تمهیداتی اندیشیده شود.
این مقام مسوول همچنین اظهار کرد: برای اجرایی شدن این مصوبه باید در بخشهای فنی و نرمافزاری مجددا کدنویسیهایی صورت گیرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد