7روزه باید مجوزهای ترخیص صادر شود

رئیس کل گمرک:

7روزه باید مجوزهای ترخیص صادر شود

سه‌شنبه, ژانویه 25, 2022 - 11:03 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

رئیس کل گمرک ایران گفت:بر اساس مصوبه ستاد اقتصادی دولت باید طی هفت روز مجوزهای ترخیص صادر شود تا فرایند ترخیص کالا زمان بر نباشد.

به گزارش دیوان اقتصاد،مقدسی در نشست خبری با بیان اینکه درخصوص علل رسوب کالا نکات مختلفی مطرح است، به عنوان مثال یا ثبت سفارش دریافت نشده و کالا وارد مبادی و بنادر شده یا مدت زمان اعتبار ثبت سفارش سپری شده که هر دو فرایند زمان بر است، گفت: همچنین مشکل دیگر در خصوص دپوی کالاها تامین و تخصیص ارز است. تا زمانی که اسناد فروش به خریدار ارایه نشود امکان ترخیص فراهم نیست.رئیس کل گمرک ایران از رشد ۳۸ درصدی صادرات کشور در ۱۰ ماهه نخست سال جاری خبر داد وافزود: در 10 ماهه ابتدایی سال 1400در رویه واردات 234هزار اظهارنامه وارداتی دریافتی شده است. وی گفت: در این مدت 33میلیون تن کالا ترخیص شده که 17درصد نسبت به سال گذشته افرایش داشته است. ارزش این کالاها 41میلیارد دلار و 473میلیون دلار بوده است.

وی افزود: ارزش کالاهای صادراتی 38 میلیارد دلار بوده که 38درصد افزایش داشته است و کشورهای عمده مقصد صادراتی چین و عراق هستند.

رییس کل گمرک درخصوص پرونده کره های وارداتی گفت: این پرونده در ابتدا به دفاتر ستادی ارجاع شده و هم اکنون در محل صدور رای در کمیسیون بدوی رسیدگی به اختلافات گمرکی قرار دارد. این کمیسیون همچون مراجع قضایی در خصوص این پرونده رای خواهند داد. چنانچه بعد از صدور رای اعتراضی در این خصوص وجود داشت پرونده در کمیسیون تجدید نظر ارسال خواهد شد. این کمیسیون متشکل از دستگاههای مختلفی است که تصمیم گیری در مورد پرونده انجام خواهد شد. حتی در مرحله بالاتر امکان اعتراض به دیوان عدالت اداری وجود دارد.

سوالی که مطرح است توجه ویژه به این پرونده است. باید توجه داشت که هیچ فشاری در این خصوص وجود ندارد و رسیدگی به آن به صورت گروهی انجام می‌شود.

وی افزود، گمرک نمیتواند هیچ زمانی برای اعلام رای در خصوص پرونده اعلام کند چراکه فرایند  پرونده مانند بسیاری از پرونده های دیگر توسط تعدادی خبره در کمیسیون در حال رسیدگی است.

مقدسی تاکید کرد، فرایند رسیدگی به پرونده هایی از این دست طولانی است. چرا که در چندین مرحله امکان رسیدگی به اعتراض صاحب کالا وجود دارد.

مقدسی با بیان اینکه قیمت هر دستکاه ایکس ری 100 تا 120میلیارد تومان است، گفت: با توجه به هزینه های سنگین پشتیبانی سعی کردیم در این‌خصوص اولویت بندی انجام بدهیم و تاجایی که توان هست در نقاط حساس ووردی کشور دستگاههای ایکس ری جا نمایی شود. اکنون در17مبادی مهم کشور 18دستگاه ایکس ری کامیونی مستقر شده است. این دستگاهها هر یک دقیقه یک کامیون یا کانتینر را اسکن میکنند. از سوی دیگر برای تهیه 18دستگاه دیگر نیز از ظرفیت منابع مالی بخش خصوصی استفاده شده است. توجه داشته باشید این ایکس ری ها ساخت ایران است که بین نه تا18ماه دیگر از این ایکس ری ها استفاده می شود.

وی افزود، در جسله اخیر اتاق بازرگانی اعلام شد که آماده همکاری با بخش خصوصی هستیم. یکسری محموله ها پالتی و چمدانی هستند که در این خصوص از ایکس ری چمدانی استفاده میشود.

 

 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.