آینده شرکتهای بورسی کشور با اجرای مرحله دوم IFRS

مدیرعامل فرابورس تشریح کرد:

آینده شرکتهای بورسی کشور با اجرای مرحله دوم IFRS

شنبه, می 13, 2017 - 11:02 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل فرابورس با تشریح آینده شرکتهای بورسی کشور با اجرای مرحله دوم استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی(IFRS) گفت: صورتهای مالی کنونی شرکتها نیز شفاف است؛ ولی زبان مشترک با دنیا ندارد.

به گزارش دیوان اقتصاد،امیر هامونی در گفتگو با مهر در خصوص مرحله دوم اجرای اصلاح صورتهای مالی بانکها گفت: موضوع شفافیت در صورتهای مالی بانکها یک رکن است و اگر این شفافیت نباشد، نمی‌توان کار را به خوبی پیش برد؛ البته این صورتهای مالی، نافی این نیست که گزارش‌های مالی که بر اساس استانداردهای ملی ایران نوشته شده، شفاف نیست و اشکال ندارد.

مدیرعامل فرابورس افزود: در مورد صورتهای مالی ملی نیز موضوع شفافیت و امنیت اطلاعات بسیار مهم است؛ ضمن اینکه در بورس های سایر کشورهای دنیا مشاهده نمی شود که شرکتها لیست مشتریان خود را ارایه دهند و این موضوع، کاملا محرمانه است ولی در صورتهای مالی شرکتهای ایرانی، مشخص است که بیشترین فروش به چه کسانی بوده و آنها در صورتهای مالی اعلام می‌شوند.

وی تصریح کرد: IFRS که به عنوان یک شاخص در تهیه صورتهای مالی شرکتهای ایرانی مدنظر قرار گرفته است، یک زبان مالی بین‌المللی مشترک است و گویا به جای اینکه فارس صحبت کنید، انگلیسی صحبت کرده و همه می فهمند؛ بنابراین نمی‌توان گفت که IFRS، صورتهای مالی را شفاف‌تر می‌کند و سایر زبان‌ها، صورتهای غیرشفافی دارند؛ این در حالی است که استانداردهای ملی گزارشگری مالی، بر اساس زبان ملی ما است و برای فعالان فارسی زبان، کاملا استاندارد است.

به گفته هامونی، هم اکنون برای شرکتهای بزرگ، به کارگیری استانداردهای IFRS و گزارشگری صورتهای مالی بر اساس آن، یک الزام است ولی برای شرکتهای کوچک، بسته به بوجود آ مدن شرایط و اینکه می‌خواهند بین المللی شوند و سرمایه گذار خارجی جذب کنند، داوطلبانه می تواند گزارشهای مالی خود را بر اساس استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی تدوین کنند.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم به بین‌المللی شدن فکر کنیم، IFRS یکی از الزاماتی است که باید به کار گرفته شده و صورتهای مالی را به انگلیسی ترجمه کند و استانداردهایی را برای آن دیتاها لحاظ نماید؛ آن زمان دیگر نحوه گزارش دهی فرق می کند؛ ولی استانداردهای گزارشگری مالی، یک زبان بین‌المللی مشترک است که باید رعایت شود و اگر کسی بخواهد به فکر بین المللی شدن باشد، باید بر روی آن تمرکز نماید.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.