لزوم صدور مجوز استفاده از مازوت در صنایع انرژی‌بر برای عبوراز چالش زمستان

حمید فرمانی، کارشناس صنعت سیمان اعلام کرد:

لزوم صدور مجوز استفاده از مازوت در صنایع انرژی‌بر برای عبوراز چالش زمستان

حمید فرمانی، کارشناس صنعت سیمان، ضمن بررسی آثار ناترازی انرژی، بر صنایع انرژی‌بر، گفت: صدور مجوز استفاده از مازوت در صنایع انرژی‌بر، از جمله سیمان و فولاد، ذخیره‌سازی این نوع سوخت در زمان مناسب و کاهش قیمت مازوت، از جمله راهکارهای مورد نظر برای جلوگیری از قطعی گاز صنایع در زمستان است.

به گزارش دیوان اقتصاد، حمید فرمانی، در گفت‌وگو با بازار سرمایه ایران(سنا)، ناترازی انرژی را از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت سیمان برشمرد و گفت: صنایع سیمان در حال حاضر با قطعی برق روبه‌رو نیستند اما محدودیت انرژی از جمله دغدغه‌های اصلی فعالان این صنعت است.

او، توقف کوره‌های سیمانی را نتیجه اعمال محدودیت انرژی در صنعت سیمان برشمرد و افزود: هر چند، در ساعات غیر پیک، برق در اختیار این صنعت قرار می‌گیرد، اما موضوع مهم این است که؛ صنایعی چون سیمان و فولاد برای افزایش تولید و تداوم فعالیت خود نیازمند برق پایدار و قابل قبول در همه ساعات شبانه روز هستند.

اعمال محدودیت‌های انرژی برای صنایع، امسال زودتر از پارسال

فرمانی با تاکید بر این‌که اعمال محدودیت‌های انرژی برای صنایع، امسال زودتر از سال گذشته آغاز شده، توضیح داد: این گونه محدودیت‌ها، تولید را در برخی کارخانه‌ها متوقف و در برخی دیگر کاهش داده است.

او با اشاره به تبعات تداوم ناترازی انرژی برای صنایع انرژی‌بر، گفت: با توجه به محدودیت ذخایر سیمانی در بازار در صورتی که بازه زمانی اعمال محدودیت برای صنایع ادامه‌دار باشد، شاهد التهابات قیمتی و کند شدن روند ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی در کشور خواهیم بود اما در صورت رفع موانع شاهد اتفاقات مثبتی در این صنعت خواهیم بود.

ضرورت مذاکره با کشورهای هم‌جوار

این کارشناس صنعت سیمان در ادامه این نکته را هم متذکر شد: با توجه به این‌که در بحث گاز هر شرکتی نمی‌تواند برای واردات گاز با کشورهای منطقه مذاکره کند، دولت می‌بایست با سرمایه‌گذاری در میادین گازی و خرید گاز از کشورهای همجوار در مواقع بحران برای رفع این محدودیت‌ها اقدام کند.

راهکارهای پیشنهادی

او، همراهی و حمایت دستگاه‌های دولتی را برای تحقق اهداف مورد نظر ضروری خواند و صدور مجوز استفاده از مازوت برای صنایع انرژی‌بر از جمله سیمانی‌ها و فولادی‌ها، ذخیره‌سازی این نوع سوخت در زمان مناسب و کاهش بوروکراسی‌ در وزارتخانه‌ها و کاهش قیمت مازوت را از جمله راهکارهای مورد نظر برای جلوگیری از قطعی گاز در زمستان برشمرد.

فرمانی تاکید کرد: طبق قانون، صنایع انرژی‌بر در ایامی که به دلایلی چون تشخیص حاکمیت با محدودیت استفاده از گاز روبرو می‌شوند، دولت موظف است مازوت را به عنوان سوخت دوم شرکت‌ها به قیمت گاز در کاخانه تحویل دهد اما هم‌اکنون این قانون رعایت نمی‌شود و مازوت ۲ تا ۳ برابر قیمت گاز در اختیار فعالان این صنف قرار می‌گیرد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.