بانکداری دیجیتال در ایران؛ از وعده‌ها تا چالش‌های عملی

بانکداری دیجیتال در ایران؛ از وعده‌ها تا چالش‌های عملی

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، از اقدامات بانک مرکزی در طراحی و آزمایش «ریال دیجیتال» و همچنین توسعه زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال خبر داد.
 

به گزارش دیوان اقتصاد، کوروش پرویزیان گفت: تحول در بانکداری، مستلزم نگرشی اکوسیستمی است که بانک‌ها را به‌عنوان بخشی از یک زیست‌بوم به‌هم‌پیوسته در نظر می‌گیرد.

پرویزیان با اشاره به پیشتازی بانک‌ها در استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد که انتظار می‌رود صنعت بانکی تا سال ۲۰۲۸ بیش از ۲۰ درصد هزینه‌های جهانی در حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاص دهد.
وی در این زمینه به فرصت‌های خلق ارزش از طریق هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت:این فناوری می‌تواند سالانه تا ۳۴۰ میلیارد دلار به درآمد صنعت بانکی جهانی بیفزاید.

«در ایران، تصویب سند ملی هوش مصنوعی و ایجاد مرکز هوش مصنوعی شبکه بانکی، بخشی از تلاش‌های قانونی برای توسعه این حوزه است. همچنین، استفاده از ابزارهایی مانند سندباکس‌های تنظیم‌گری برای حمایت از کسب‌وکارهای نوآورانه از سوی بانک مرکزی آغاز شده است.»

وی همچنین به موضوعاتی مانند بانکداری باز و تعبیه‌شده به‌عنوان تحولات آینده صنعت اشاره کرد و تأکید داشت که ادغام خدمات مالی با پلتفرم‌های غیرمالی، می‌تواند ارزش بازار جهانی این حوزه را تا سال ۲۰۳۳ به بیش از ۱۲۹ میلیارد دلار برساند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.