وقت بکارگیری روشهای دانش محور در صنعت بیمه بعنوان یکی از سه ضلع مثلث اصلی مالی و موتور محرکه توسعه پایدار و متوازن فرا رسیده .امروزه مدیران و کارشناسان بشدت نیاز به مطالعه تطبیقی منابع علمی و اجرایی چند دهه پیش بازارهای موفق بیمه جهان و ورق زدن تاریخچه عملکرد بی نظیر پیشکسوتان بیمه و اقتصادانان مجرب کشورمان دارند.
چرا در شرکتهای بیمه، دیگر شهامت خلاقیت و نوآوری وجود ندارد؟!
چرا در شرکتهای بیمه، دیگر شهامت خلاقیت و نوآوری وجود ندارد؟!
به گزارش دیوان اقتصاد، ین رجعت پژوهشی نیاز به تحلیل دانش محور عملکرد پیشکسوتان بدون نفی دانش و تجربیات پیشینیان به بهانه تاریخ مصرف گذشته بودن آموخته هایشان دارد ! لزوم انتقال دانش و تجربیات همچون سایر مشاغل از نسل های پیشین به نسل های بعدی به منظور الگوبرداری مثبت و یا حتی منفی به بهبود فرآیندها منتهی خواهد شد .مگر نه اینست ،بیمه ای ها مدعی برخورداری از دانش مدیریت ریسک هستند ؟ آیا مدیریت ریسک به غیر از مطالعه روند گذشته تا امروز و تجربه گرفتن برای طرحریزی بهترین محصولات و عملکردها برای فرداست ؟
صنعت بیمه از یک قرن گذشته تا امروز تحت تاثیر تحولات ناشی از کاربرد تکنولوژی قرار دارد . تغییرات فناوری کاتالیزور توسعه صنعتی و خدمات پشتیبان در مسیر پیشرفت جامعه هستند .!صنعت بیمه نیز تحت تاثیر این تحولات تکنولوژیکی مجبور به واکنش های مستمر و پویا در پاسخ به نیازها و خواسته های بیمه گذاران در اکوسیستم محیط کسب و کار است .
اما چرا با وجود پیشکسوتان باهوش ، با ذکاوت و فرهیخته اهل اندیشه و عمل همچون شادروانان دکتر حسن مشرف نفیسی و دکتر الکساندر آقایان و دهها نفر دیگر از اساتید مجرب و خلاق صنعت بیمه در سالهای پیش از دهه ۵۰ هجری شمسی پس از عضویت ایران در اوپک ،اقتصاد بیمه ، برای [ توسعه اقتصاد ملی ] خلاقیت گذشته را ندارد و تبدیل به مصرف کننده پیشرفتهای مادی یا دقیقتر بگوییم [ معلول توسعه ] بخش های دیگر در کشور تبدیل شد !؟ بجای خلاقیت و نوآوری ، مصرف کننده محض آیین نامه های مصوب شدند .بطوریکه برای برخی ها آیین نامه ها تبدیل به کتاب مقدس گردیده است !؟
چه کسانی و به چه علت مسیر خدمتگزاری اقتصاد بیمه را از پویایی و موتور محرکه اقتصاد ملی در دهه های اول ، دوم ، سوم ، چهارم قرن گذشته به سمت ایستایی کشاندند ؟ چرا از دهه ۵۰ به بعد صنعت و شرکتهای بیمه نتوانسته اند خط مشی پویای اسلافشان را دنبال کنند ؟!
چرا آن عده از شاگردان اعزامی به اروپا از سوی دکتر مشرف نفیسی ،هیچ یادی از خلاقیت های علمی و پر از افتخار آن بزرگ مرد تاریخ صنعت بیمه کشورمان که در خور شان آن فنسالار عاشق ایران باشد بعمل نیاورده اند !؟
فقط و فقط به همت استاد معزز شادروان ولی جوهریان در کتاب بیمه عمر از انتشارات شرکت سهامی بیمه ایران، خلاصه یک سخنرانی سال ۱۳۴۰ آن مرحوم خطاب به مجمع عمومی آن شرکت بصورت منقطع در تعداد محدود منتشر و به معرفی موجز شاخص ترین استاد بیمه بازرگانی دنیا در زمان خودش بسنده گردید و بس !؟
چه اتفاقی افتاد که امروزه برخی از مدیران صنعت و شرکت های بیمه بجای نوآوری در محصولات و روشهای بیمه گری منطبق با دگردیسی ناشی از انقلابهای چهارم و پنجم صنعتی و قوانین توسعه کشور که حمایت از پیشرفت ایران و نسل های Z، Y ، آلفا ، بتا وظیفه آنهاست ،در چرخه باطل برند سازی فردی و خودستایی غیر موثر در توسعه متوازن و پایدار اکوسیستم محیط کسب و کار مشغول روزمرگی ناموفق شرکت های بیمه تحت مدیریتشان شده اند .!؟بطوریکه در چنبره بحث های شکلی گرفتارند و از خلاقیت و نوآوری در شرکتهای بیمه خبری نیست ، بخواب غفلت رفته اند و سر بر بالش بی تدبیری گذارده اند.!؟
هر کسی با دوستانه ترین لحن و ادبیات آنان را به سوی خلاقیت اندرز دهد ، بایکوت شغلی میکنند ؟ چرا !؟ با طراحی و تولید خدمات نوین و نوآوری در محصولات و روشهای جدید تولید و عرضه پوشش های بیمه ، ناجی اقتصاد کشور مشکل دارند ! تا کی رویکرد مدیریت آیین نامه محور تداوم دارد ،معلوم نیست ؟
آنان انگیزه ای برای حمایت از جوانان کارآفرین جهت شکست اهریمن فقر ، بیکاری، عداوت های اجتماعی ناشی از ایجاد شکافهای منفور طبقاتی معلول سبک مدیریت سنتی که با خلاقیت و نوآوریها مخالف است تا مفری برای نجات اقتصاد کشور از چاه ویرانگر رکود تورمی چند ده ساله فراهم شود، ندارند ؟!
بقول آن ضرب المثل معروف ایرانی :این نیز بگذرد !!دوران این نسل مدیران ضعیف صنعت بیمه بنا به جبر زمان تا چند سال آینده تمام خواهد شد .تکنولوژی هوش مصنوعی و ارتباطات علمی پر سرعت تحت تاثیر موج چهارم تمدن بشر ،اکوسیستم محیط کسب و کار و سازمانهای فردا را چه نسل های سنتی در قید حیات باشند و چه نباشند ،تحت تاثیر تفکرات پویای نسلهای Z و آلفا ، رویکردهای سازمانهای مالی را تغییر بنیادین خواهند داد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد