اعتبار بانک جهانی به خطر افتاد

اعتبار بانک جهانی به خطر افتاد

آژانس رتبه‌بندی اعتباری مودیز هشدار داد اگر رئیس‌جمهور آمریکا حمایت کشورش از بانک جهانی و سایر وام‌دهندگان چندجانبه بزرگ را کاهش دهد، رتبه‌ اعتباری «تریپل ای» آنها به خطر خواهد افتاد.

به گزارش دیوان اقتصاد، دونالد ترامپ، هفته گذشته فرمان اجرایی برای بررسی حمایت دولت آمریکا از همه سازمان‌های بین‌دولتی بین‌المللی که این کشور عضو آن است و خروج از برخی سازمان‌های سازمان ملل متحد را امضا کرد.

آژانس اعتبارسنجی مودیز در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد آمریکا یک سهامدار کلیدی در تعدادی از بانک‌های توسعه چندجانبه (MDB) است، بنابراین، اگر تعهد خود را به آنها کاهش دهد، از نظر اعتباری، منفی خواهد بود.

آمریکا، بزرگترین سهامدار موسسات گروه بانک جهانی است و سهم ۱۶.۴ درصدی در بانک بین‌المللی بازسازی و توسعه  (IBRD) و سهم ۱۹ درصدی در انجمن توسعه بین‌المللی (IDA)  دارد که وام‌ها و کمک‌های بلاعوض را به فقیرترین کشورهای جهان ارائه می‌دهند.

آمریکا حتی سهم بالاتر ۳۰ درصد را در «بانک توسعه بین آمریکایی» در آمریکای لاتین، ۱۵.۶ درصد سهام در بانک توسعه آسیایی و ۱۰ درصد سهم در بانک اروپایی بازسازی توسعه دارد.

بررسی حمایت واشنگتن از بانک‌های توسعه به دستور ترامپ تقریبا ۶ ماه طول می‌کشد. ساختار اکثر این موسسات، امکان خروج منظم سهامداران را فراهم می‌کند.

در مورد بانک جهانی، آمریکا سرمایه‌ای در حدود ۳.۷ میلیارد دلار در بانک بین‌المللی بازسازی و توسعه پرداخت کرده است و تعهدات سرمایه قابل پرداخت ۴۹.۲ میلیارد دلار در مقایسه با وام‌ها و ضمانت‌های پرداخت شده و فعلی این بانک به میزان حدود ۲۶۳ میلیارد دلار دارد.

طبق گزارش مودیز، خروج آمریکا، راه را برای کشورهای دیگر باز می‌کند تا جای خالی واشنگتن را پر کنند که بعید است با استراتژی ژئوپلیتیکی ترامپ همخوانی داشته باشد.

بر اساس گزارش رویترز، این سهامداران به خصوص شامل چین هستند که مدتها خواهان سهم بزرگ‌تر در بانک بین‌المللی بازسازی و توسعه بوده اما دولت‌های متوالی در آمریکا، به شدت با این خواسته پکن مخالفت کرده‌اند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.