در مراسمی با حضور مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، و سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تفاهمنامهای با هدف توسعه صنعت گردشگری و حفظ منابع ارزی کشور به امضا رسید.
در مراسمی با حضور مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، و سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تفاهمنامهای با هدف توسعه صنعت گردشگری و حفظ منابع ارزی کشور به امضا رسید.
به گزارش دیوان اقتصاد، در این مراسم، مهدی غضنفری با اشاره به اهمیت هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته ۱۴۰۳ در ترویج فرهنگ گردشگری، اظهار داشت: «این نمایشگاه نقش بسزایی در معرفی ظرفیتهای گردشگری کشور دارد و میتواند به توسعه این صنعت کمک شایانی کند.»وی در خصوص تفاهمنامه امضاشده، به اهمیت حفظ منابع ارزی کشور اشاره کرد و گفت: «این تفاهمنامه به مثابه ایجاد یک پل است. پلی که خودش نقش حال و فعلی را دارد، و گذشته را به آینده مرتبط میکند. یعنی در یک سوی این پل، تمدن غنی، کهن و گذشته ایران زمین است به نمایندگی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و سوی دیگرش توسعه آینده کشور و نسل آتی کشور بزرگ ایران است، به نمایندگی صندوق توسعه ملی که مسئول تبدیل منابع به ثروتهای ماندگار است».غضنفری با تأکید بر نقش سرمایهگذاری در پویایی اقتصاد، بیان کرد: «سرمایهگذاری مانند جریان خون در رگهای اقتصاد است و باید بهطور متوازن در بخشهای مختلف انجام شود. همچنین، باید به جذب سرمایهگذاری داخلی خارجی توجه داشته باشیم و حتی الامکان از خروج سرمایهگذاران خارجی جلوگیری کرده و یا در نگاه حداقلی با سخنان و رفتار خود موجب فرار سرمایهگذار و کارآفرین از کشور نشویم»وی در ادامه به اهمیت تأمین مالی و سرمایهگذاری در حوزه گردشگری پرداخت و افزود: «باید سرمایهگذاران داخلی و خارجی علاقهمند به تمدن و فرهنگ ایران را دعوت کنیم و شرایط مناسبی را برای سرمایهگذاری آنها در این بخش و سایر بخشها فراهم نماییم.»غضنفری با اشاره به ارزشآفرینی از طریق میراث فرهنگی، اظهار داشت: «میتوانیم از شرایط، تمدن و آثار باستانی بهجامانده از نسلهای پیشین، ارزش افزوده ایجاد کنیم و به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم. کافی است اولا ارزش انها را بدانیم، ثانیا نقش مهم سرمایهگذاری را درک کنیم و ثالثا چگونگی تبديل اعتبار کهن خویش به منابع مالی قابل سرمایهگذاری را بدانیم»وی در پایان از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکر کرد و گفت: «اهمیت این بخش از سوی جناب وزیر نشان داده شده است؛ ایشان شخصاً به صندوق توسعه ملی مراجعه کردند تا توجه بیشتری به حوزه گردشگری و حمایتهای مالی صندوق جلب شود.»
غضنفری پیشنهاد ایجاد یک کارگروه مشترک را مطرح کرد و بیان داشت: «باید بررسی کنیم که چگونه میتوانیم منابع داخلی و خارجی را در کنار هم قرار دهیم و از آنها بهرهبرداری کنیم.»غضنفری افزود بخش گردشگری و میراث فرهنگی مثل سایر بخشها تشنه سرمایهگذاری جدید و بسیار است و با آب قطره چکانی سیراب نخواهد شد. لذا امیدوارم با تحلیلهای غلط، ارزش سرمایه و سرمایهگذاری را فرو نکاهیم و با آن شعارگونه برخورد نکنیم.وی در پایان ابراز خرسندی کرد و گفت: «خوشحالیم که برای امضای این تفاهمنامه گرد هم آمدهایم تا به این بخش از قابلیتهای فرهنگی و میراث ماندگار کشور کمک کنیم. ایران مهد تمدن و مهربانی است. هر مهمان خارجی تنها کافی است یکبار این گنجینه سراسر مهر را ببیند تا طرح مضحک ایران-هراسی شکست بخورد. »در ادامه، سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با قدردانی از مهدی غضنفری و همراهانشان در صندوق توسعه ملی، اظهار داشت: «ما باید به مردم توضیح دهیم که چرا نتوانستیم فرهنگ و تمدن ایران را بهدرستی معرفی کنیم. دیپلماسی فرهنگی بسیار مهم است و باید روابط ملت ایران با سایر ملتها را احیا کنیم.»وی با اشاره به ظرفیتهای متنوع گردشگری در کشور افزود: «ما یک میلیون ظرفیت تاریخی داریم که تاکنون تنها ۴۰۰ هزار اثر ثبت شده است. گردشگری کشاورزی، طبیعتگردی، گردشگری خوراک، بومگردی و گردشگری سلامت و دریا از جمله ظرفیتهایی هستند که ریشه در فرهنگ و سبک زندگی ایران دارند.»صالحی امیری تأکید کرد: «راه نجات کشور سرمایهگذاری است. باید این پیام را به تمام سرمایهگذاران بدهیم که ۲۸۰۰ پروژه روی زمین مانده و امروز صندوق توسعه ملی به کمک آمده است که شایسته تقدیر است.»وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: «در این برنامه، هدفگذاری شده است که ۱۵ میلیون گردشگر جذب کنیم. اما سؤال این است که آیا بدون فراهم کردن زیرساختها میتوانیم این کار را انجام دهیم؟ ما باید زیرساختها را فراهم کنیم.»وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان با تشکر مجدد از صندوق توسعه ملی اظهار داشت: «باید از دانش، تخصص و منابعی که در صندوق توسعه ملی وجود دارد، برای حمایت از توسعه صنعت و فرهنگ گردشگری استفاده کنیم زیرا آنان دانشی وسیع و عشقی سرشار به وطن و توسعه آن دارند. ما به ملت بدهکاریم و باید با تمام توان در این مسیر گام برداریم.»
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد