قرآن خطی نفیس طباخ هروی رونمایی شد

با همت بانک پا ساردگاد؛

قرآن خطی نفیس طباخ هروی رونمایی شد

جمعه, مارس 11, 2016 - 13:34 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

در مراسمی با حضور وزرای ارشاد و علوم از قرآن خطی نفیس به کتابت عبدالله طباخ هروی، کاتب برجسته قرن نهم هجری قمری رونمایی شد.

در مراسمی با حضور وزرای ارشاد و علوم از قرآن خطی نفیس به کتابت عبدالله طباخ هروی، کاتب برجسته قرن نهم هجری قمری رونمایی شد.

به گزارش بانک و اقتصاد، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از قرآن خطی نفیس طباخ هروی در دانشگاه خاتم توسط بانک پاسارگاد با بیان این نکته که قرآن بی تردید پایه و مایه حیات مسلمانان و بستر رشد و تعالی تمدن اسلامی است که همواره مورد توجه خاص و عام بوده است، اظهار داشت: می توان نمود اثرگذاری قرآن را بر سنت کتابت در نمونه های مختلف مشاهده کرد و بی تردید ایرانیان سازنده بخش عمده سنت کتابت بوده اند.

وی با بیان این نکته که در کتابت، تمامی رشته های هنری به دست و زبان واحد تبدیل می شوند تا جامه ای زیبا برای کلام الهی بسازند، خاطرنشان کرد: خط خوش در قرائت و کتابت قرآن، هم عبادت است و هم مایه دلدادگی، شیفتگی و دعوت به آیین محمدی.

وزیر ارشاد، مصحف شریف خراسان را از ممتازترین نمونه های قرآن خواند و گفت: این قرآن کتابت طباخ زاده ای است که فخر اسلاف و اخلاف خود شد. کاتبی که نه تنها استاد تمام عیار خوشنویسی بود بلکه در زرافشانی یعنی هنر کتاب آرایی نیز خبره و تاثیرگذار بود.

وی با بیان این نکته که میراث هنری طباخ هروی تا آناتولی و عثمانی رفت و ثمر داد، اظهار داشت: هنرمندان زیادی پدید آمدند که از چشمه زیبای هنر او جرعه ای نوشیده بودند.

همچنین محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم با اشاره به تصویب سند آمایش آموزش عالی پس از چندین جلسه، اعلام کرد که بر اساس این سند، برنامه های اساسی را در ساماندهی آموزش عالی در برنامه داریم.

وی با اشاره به فعالیت 2880 موسسه آموزش عالی که باید ساماندهی شوند، تاکید کرد: رتبه بندی و منطقه بندی دانشگاه ها به دانشگاه های بین المللی، ملی، منطقه ای، استانی و با ماموریت های خاص از جمله اقداماتی  است که در برنامه قرار دارد ضمن این که سهم بیشتری از آموزش عالی باید به بخش خصوصی اختصاص داده شود.

وزیر علوم با بیان این نکته که به غیر از دانشگاه آزاد، 364 موسسه آموزش عالی غیردولتی در حال فعالیت اند، تصریح کرد: دانشگاه خاتم یکی از دانشگاه هایی است که امیدواریم در سطح بین المللی و بسیار جامع در ردیف دانشگاه های طراز اول دنیا مانند هاروارد کار کند.

مجید قاسمی، رئیس دانشگاه خاتم و مدیرعامل بانک پاسارگاد هم در سخنانی، چاپ یک قرآن خطی نفیس را از آرزوهای سال های عمر خود خواند و اظهار داشت: همزمانی رونمایی از قرآن نفیس به کتابت عبدالله طباخ هروی و ارتقای موسسه آموزش عالی به دانشگاه خاتم را باید به فال نیک گرفت.

وی با بیان این نکته که پس از انقلاب اسلامی آرزو داشتم قرآنی نفیس داشته باشیم که در دنیا قابل عرضه باشد، افزود: طباخ هروی از مفاخر کتابت قرآن بودند و مصحف شریف خراسان از بدایع روزگار است که واقف آن، وقف کرده بودند که در زیر گنبد حرم مطهر امام رضا(ع) قرائت شود.

رئیس دانشگاه خاتم با اشاره به انتقال مصحف شریف خراسان به کتابخانه رضوی با پیشنهاد مرحوم آیت الله واعظ طبسی و موافقت حضرت امام خمینی(ره) با هدف نگهداری بهتر و جلوگیری از آسیب دیدن آن، گفت: با مساعدت دکتر صادق خرازی و هماهنگی با تولیت آستان قدس رضوی، تصمیم گرفته شد تا این کتاب از مظلومیت خارج شود و با بهترین کیفیت چاپ و به دنیا عرضه شود. بنابراین کتاب برای چاپ به آلمان فرستاده و با بهترین کاغذ و مرغوب ترین چرم یعنی چرم ایرانی، با جلدی بی نظیر به چاپ رسید.

وی تبدیل موسسه آموزش عالی به دانشگاه خاتم را هم به تمامی استادان و دانشجویان این دانشگاه تبریک گفت و افزود: امروز این دانشگاه سه دانشکده فعال فنی و مهندسی، مدیریت و مالی و علوم انسانی دارد و دانشکده هنر و معماری آن نیز مجوز فعالیت گرفته و از سال تحصیلی آینده پذیرش دانشجو خواهد داشت.

قاسمی ادامه داد: با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تدریس رشته فلسفه در مقطع دکترا نیز از مهر سال 95 در دانشکده علوم انسانی دانشگاه خاتم آغاز خواهد شد و از سال تحصیلی آینده گروه فلسفه را خواهیم داشت.

وی همچنین از مذاکره با وزارت بهداشت و آموزش پزشکی برای راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی خاتم خبر داد و گفت: وزیر بهداشت موافقت اولیه خود را اعلام کرده است و امیدواریم که بتوانیم نخستین دانشگاه را در شهر قم در کنار بیمارستان یکهزار تختخوابی خاتم دایر کنیم. وی پیش بینی کرد که بیمارستان یکهزار تختخوابی خاتم در شهر قم در یک بازه زمانی 32 ماهه به بهره برداری برسد.

قاسمی از راه اندازی مدرسه تابستانی دانشگاه خاتم در تابستان سال آینده خبر داد و گفت: 27 فرهیخته جوان در کنار دو عضو هیات علمی دانشگاه مسوولیت راه اندازی و اداره این مدرسه را بر عهده دارند که این فرهیختگان همگی از استادان دانشگاه های معتبر دنیا هستند که با برنامه جدی، مدرسه تابستانی دانشگاه را در چند رشته حساس و مورد نیاز کشور راه اندازی خواهند کرد.

قاسمی تاکید کرد که هدف اصلی، افزایش کیفیت است تا دانشگاه خاتم بتواند در سطح بین المللی رقابت جدی با دانشگاه های معتبر دنیا داشته باشد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.