حقوق بازنشسته ها باز هم افزایش می یابد/تبعیض بین بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی وجود ندارد

حقوق بازنشسته ها باز هم افزایش می یابد/تبعیض بین بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی وجود ندارد

چهارشنبه, اوت 2, 2017 - 11:13 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

دولت دوازدهم با تصویب قانون خدمات کشوری پس از سال ها به بی عدالتی ها در پرداخت حقوق بازنشستگان پایان خواهد داد و این خبر می تواند امیدها را در قلب بازنشستگان زحمتکش این سرزمین بار دیگر زنده کند.

به گزارش دیوان اقتصاد، از سال ها پیش میلیون ها بازنشسته در کشور گلایه های زیادی درباره وضعیت معیشتی خود داشتند که بسیاری از آن ها به حق بود و دولت ها سعی کردند با اقدامات مقطعی مرهمی بر زخم های این طبقه جامعه بگذارند. بر اساس آخرین آمار در حال حاضر بیش از هفت میلیون بازنشسته تامین اجتماعی و قریب به 1.5 میلیون بازنشسته کشوری در کشور زندگی می کنند که سال هاست از وضعیت معیشتی خود گله دارند.نگاهی منصفانه به این گلایه ها نشان می دهد زندگی بر بازنشستگان هر روز سخت تر می شود چرا که میزان تورم و هزینه های زندگی با میزان دریافتی بازنشسته ها همخوانی ندارد.

از زمانی که دولت یازدهم زمام امور را در دست گرفت تلاش کرد تا وضع معیشتی پیشکسوتان کار و تلاش را در کشور بهبود بخشد و در این مسیر مجلس شورای اسلامی نیز همسو با دولت سعی کرد با تصویب قوانینی خوب و اثرگذار در مسیر همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان گام های ارزشمندی بردارد.این هدف در سال های اخیر با تلاش های صورت گرفته تا حدودی محقق شده اما هنوز هم در میان بازنشستگان حرف و حدیث هایی وجود دارد که نشان می دهد تا نقطه ایده آل این فرآیند راه زیادی باقی است.

یکسان سازی حقوق بازنشستگان به عنوان یکی از برنامه های خوب دولت و مجلس بیش از یک ماه است که برای بخشی از این قشر پیشکسوت اجرایی شده است. در این مسیر برخی از کارشناسان معتقدند در اجرای این قانون تبعیض هایی وجود داشته که آنچه شایسته تکریم بازنشستگان بوده محقق نشده و در نقطه مقابل عده ای دیگر از متخصصان این حوزه بر این عقیده اند که این برنامه به نحو مطلوب و بر اساس اعتبارات موجود همانگونه که باید اجرا می شد عملیاتی شده است. یکسان سازی حقوق و دریافتی بازنشستگان مسیری است که باید در طول برنامه ششم توسعه به طور کامل توسط دولت به مرحله اجرا برسد.

محمد مهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیوان اقتصاد در این زمینه گفت:این موضوع باید در طول برنامه پنج ساله ششم اجرا شود و بر اساس قانونی که تصویب شد و به تایید شورای نگهبان رسید دولت مکلف شد حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری را تا 90 درصد حقوق فرد شاغلی که با آنان شرایط یکسان از نظر مدرک،پست سازمانی و شرایط کاری داشته اند همسان کند.

وی افزود:با توجه به اینکه اجرای این قانون بار مالی سنگینی برای دولت به همراه دارد مقرر شد در بودجه امسال بازنشستگانی که کمتر از دو میلیون تومان دریافتی حقوق دارند حقوق همسان دریافت کنند و بقیه بازنشسته ها در سال های بعد از مزایای این قانون بهره مند شوند. نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هدف از تصویب این قانون حمایت از بازنشستگان است تصریح کرد:هزینه های زندگی سنگین بوده و قدرت خرید بازنشستگان در گذر زمان کاهش یافته است. اجرای کامل این قانون کمک می کند تا افراد بازنشسته هم بتوانند مانند شاغلان در دستگاه های دولتی با افزایش دریافتی های خود از عهده هزینه های زندگی بر آیند.

در این میان برخی از فعالان و کارشناسان اقتصادی نیز مدعی اند تصویب و اجرای این قانون فقط به نفع بازنشستگان کشوری و لشگری است و بازنشستگان تامین اجتماعی از مزایای این قانون بهره ای نمی برند.این در حالی است که کارشناسان صندوق بازنشستگی کشوری می گویند بازنشستگان تامین اجتماعی با توجه به قانون محاسبه حقوق و دستمزد جاری در این سازمان در زمینه دریافت حقوق متضرر نمی شوند و شرایط برایشان بد نیست. **حقوق بازنشستگان بازهم زیاد می شود خبرها حکایت از این دارد که حقوق بازنشستگان در دولت دوازدهم بازهم افزایش خواهد یافت و با تصویب قانون خدمات کشوری و همسان سازی بهتر حقوق ها دریافتی بازنشستگان بازهم رشد می کند. اکبر شیرمحمدی، مدیر کل فنی صندوق بازنشستگی کشوری در گفتگوی اختصاصی با دیوان اقتصاد درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد:این موضوع در بودجه سال 96 تصویب و اجرا شده است.

وی با بیان اینکه همسان سازی حقوق پیشنهاد دولت بود و به تصویب مجلس رسید افزود:قرار است دولت در طول برنامه ششم و بر اساس ماده 30 این قانون بررسی های لازم را در نظام پرداخت و یکسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف رفع تبعیض میان کارمندان و این قشر پیشکسوت انجام دهد. این مقام ارشد صندوق بازنشستگی هم با تایید اینکه اجرای کامل این قانون نیازمند اعتبار کلانی است ادامه داد:با اجرای کامل این قانون حقوق بازنسشته های جدید و قدیم یکسان می شود که در بخش اول بازنشسته هایی که زیر 2 میلیون تومان دریافتی داشتند با اعتباری بیش از 2200 میلیارد تومان مشمول اجرای این قانون شدند.در این راستا کارمندان دولت با افزایش 10 درصدی حقوق و بازنشستگان قدیمی با افزایش 20 درصدی دریافتی به سطح تقریبا یکسانی از درآمد رسیدند. شیرمحمدی موضوع تبعیض بین بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی را رد کرد و گفت:شکل و مسیر پرداخت حقوق در سازمان تامین اجتماعی مسیر کاملا متفاوتی است.براساس ماده 31 قانون برنامه پنجم توسعه اگر افزایش دستمزد حقوق بگیران تامین اجتماعی در دو سال آخر غیر متعارف باشد برای دستیابی به حقوق بازنشستگی میانگین دریافتی 5 سال آخر کار آنان محاسبه می شود در حالی که روند محاسبه حقوق بازنشستگی در کارکنان کشوری و لشگری کاملا متفاوت و عکس این رویه است.

به گفته وی بر اساس یک روند متداول در بین کارکنان کشوری و لشکری حقوق این گروه در دو سال آخر بر اساس پاره ای محاسبات ،مجوزهای خاص و فوق العاده های متعدد افزایش می یابد و این افراد حقوق بالایی در دوسال آخر خدمت خود دریافت می کنند و در نتیجه بازنشستگانی که در سال های قبل بازنشسته شده اند رقمی بسیار پایین تر از کسانی که شاغل هستند دریافت می کنند. مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد:فرمول محاسبه حقوق بازنشستگی در تامین اجتماعی فرمول بسیار خوبی است و سبب می شود دریافتی بازنشستگان و شاغلین تفاوت زیادی نداشته باشد اما در مورد کارمندان کشوری و لشگری به دلیل افزایش حقوق ها در دو سال آخر این اختلاف دریافتی بسیار بالاست.

به همین دلیل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلین برای این گروه اجرا شده است. شیرمحمدی ادامه داد:البته توجه به این نکته هم ضروری است که کارمندان دولتی هم چندان حقوق بالایی نمی گیرند.درحال حاضر میانگین کل دریافتی شاغلین ماهیانه 2 میلیون و 400 هزار تومان و میانگین کل دریافتی بازنشستگان یک میلیون و 800 هزار تومان در ماه است و با توجه به هزینه های بالای زندگی این رقم زیاد نیست. وی گلایه از وجود تبعیض در پرداخت دستمزدها را ناشی از برخی دریافتی هایی دانست که شاغلین به مناسبت های مختلف از دستگاه خود می گیرند و بازنشستگان از این مزیت بی بهره اند. این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود پرداختی نامتعارف برخی دستگاه ها به کارمندان خود را آزاردهنده خواند و افزود:برخی دستگاه ها از قانون خدمات کشوری و نظام هماهنگ پرداخت جدا شده و با مجوزهایی خاص به کارکنانشان ارقامی نامتعارف پرداخت می کنند که روشی بسیار نامطلوب است که باید این رویه متوقف شود. وی بدون ذکر نام این دستگاه ها تصریح کرد:دولت و مجلس باید همه دستگاه ها را زیر مجموعه قانون خدمات کشوری قرار دهد و این استثناها را تعدیل و یا حذف کند تا تبعیض موجود در زمینه حقوق و دستمزد در کشور از بین برود. شیرمحمدی با اشاره به اینکه حقوق بازنشسته ها در دولت دوازدهم بازهم افزایش می یابد تاکید کرد:دولت و مجلس به صورت جدی در زمینه تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری ورود کرده و با تصویب قانون مدیریت جامع خدمات کشوری در دوره فعالیت دولت دوازدهم اختلاف حقوق ها در تمام بخش ها بر طرف شده،تبعیض ها پایان می باید و حقوق بازنشسته ها بازهم بیشتر می شود. با نگاهی به تلاش های صورت گرفته برای همسان سازی حقوق بازنشسته ها و شاغلان باید منتظر ماند و دید آیا وعده ها برای پایان تبعیض میان کارمندان شاغل و پیشکسوتان بازنشسته در دولت جدید پایان خواهد یافت و یا اینکه باز این موضوع در حد یک وعده باقی می ماند. امیرعلی امینیان




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.