رئیس سازمان سرمایهگذاریهای خارجی و کمکهای فنی اقتصادی ایران با اشاره به اینکه پرداخت بلافاصله فاینانسها با بازگشت تحریم، خطوط قرمز ما است و آن را نپذیرفتیم، گفت: رتبه اعتباری ایران باید 4 باشد اما به دلیل مباحث سیاسی 6 است.
مشکلات مربوط به اُفک در فاینانس با کره حل شد
مشکلات مربوط به اُفک در فاینانس با کره حل شد
به گزارش دیوان اقتصاد، محمد خزاعی در گفتوگو با فارس، با اشاره به موضوع قرارداد فاینانس 8 میلیارد یورویی با اگزیمبانک کره جنوبی، اظهار داشت: 12 بانک میتوانند پروژههای مختلف را انجام دهند که این بانکها شامل تجارت، ملی، ملت، پاسارگاد و شامل سایر بانکها میشود.
معاون وزیر اقتصاد به پروژهها اشاره کرد و گفت: طرحهایی که بخواهند از این منبع تأمین مالی استفاده کنند حتماً باید مجوزهای لازم از شورای اقتصاد و بانک مرکزی را طی کنند. پروژههایی که در شورای اقتصاد به تصویب رسیده، در بانک مرکزی و سازمان سرمایهگذاری وجود دارد و شاید برخی از آنها نیاز به تجدیدنظر داشته باشد زیرا در گذشته اتفاق افتاده است.
رئیس سازمان سرمایهگذاریهای خارجی و کمکهای فنی اقتصادی ایران ادامه داد: 2 پروژه در صنعت نفت و گاز است که به نظر بتوانند از این منابع مالی استفاده کنند.
خزاعی با اشاره به اینکه این قرارداد به معنای منابع در دسترسی است که میتوانیم پروژههای دارای شرایط مورد نظر را معرفی کنیم، تصریح کرد: شرایط مورد نظر بدینگونه است که باید نیاز به منابع ارزی داشته باشند و خودگردان بوده و بتوانند از محل منابع خود طرح بازپرداختها را انجام دهند و همچنین تکنولوژی مورد نیاز را وارد کنند.
وی تأکید کرد: این منابع برای بخش دولتی و هم بخش خصوصی قابل استفاده است.
این مقام مسئول با اشاره به نحوه استفاده بخش خصوصی از این فاینانس یادآور شد: در وهله اول باید قراردادهای تجاری منعقد شود و قرارداد مالی میان بانک داخلی و طرف قرارداد منعقد شود و در نهایت بانک عامل باید به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اعلام کند وثایق لازم را دریافت کرده و در این صورت دولت تضمین خواهد کرد.
معاون وزیر اقتصاد افزود: برای طرحهای دولتی نیز در صورتی که شورای اقتصاد آن را تأیید کرد و مراحل را گذراند میتواند از این تسهیلات بهرهمند شود که البته ضمانتنامه فرعی صادر خواهد شد.
خزاعی با اشاره به نرخ بهره فاینانس منعقد شده با کرهجنوبی گفت: بین 3 تا 4 درصد نرخ بهره است که به نوع پروژهها بستگی دارد.
رئیس سازمان سرمایهگذاریهای خارجی و کمکهای فنی اقتصادی ایران در مورد حل مشکلات FATF و بانکهای ایرانی و خارجی و همچنین بازپرداخت شدن تسهیلات در صورتی که تحریم بازگردد، عنوان کرد: موارد (M4 و M5) سوال و پاسخی که اُفک (خزانهداری آمریکا)، صادر کرده بود دسامبر گذشته بعد از مذاکرات جدی انجام شده و موارد وام و خطوط اعتباری حل و فصل شده وگرنه به هیچ عنوان قرارداد وامی (البته این فاینانس هنوز تبدیل به بدهی نشده است) که بخواهد پس از فردای تحریم بدهیها خود را به روز پرداخت کند نمیپذیریم و نخواهیم پذیرفت و طبق تأکید رئیسجمهور یکی از خطوط قرمزها است.
وی با اشاره به قانون برنامه ششم و تبصره 6 بودجه 96 باید بتوانیم منابع خارجی را جذب کنیم، تصریح کرد: بازپرداخت این فاینانسها 10 تا 15 سال است و 3 تا 5 سال نیز دوره تنفس است، جداول مربوط به منابع و طرحها از سوی بانک مرکزی تهیه خواهد شد تا بتوان بر اساس قیمت نفت و شرایط آینده کشور توان بازپرداخت وامها بررسی شود.
خزاعی با اشاره به اینکه ایران جزء خوشحسابترین بدهکاران بینالمللی است، گفت: در دوران تحریم نیز به دلایل شرایط بینالمللی مشکلاتی ایجاد شد که اکنون رفع شده است و این مسیر باید ادامه یابد.
وی تأکید کرد: برای طرحهایی که در شورای اقتصاد تصویب میشود به لحاظ تضمینها شرایط منطقی و سختگیرانهای در نظر گرفته شده تا دولتیها بتوانند فاینانس را به خوبی تضمین کنند و طرحهای قابل توجیه اقتصادی باشد، البته باید توان بازپرداختی بانک مرکزی و بانکهای عامل حتما بررسی شود نباید آثار منفی در آن مترتب باشد.
معاون وزیر اقتصاد بهترین شیوه سرمایهگذاری را سرمایهگذاری مستقیم دانست و افزود: به دلیل آنکه شرایط آن با فاینانس بسیار متفاوت بوده و تضامین نیز وجود ندارند.
رئیس سازمان سرمایهگذاریهای خارجی و کمکهای فنی اقتصادی ایران در مورد رتبه اعتباری ایران گفت:در حال حاضر رتبه اعتبارسنجی ایران در دنیا 6 است که این رتبه به دلیل مباحث سیاسی بوده و در غیر اینصورت اگر مباحث فنی و اقتصادی در نظر گرفته شود رتبه کشور 4 باید باشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد