تک رقمی کردن تورم در شرایط رکود اقتصادی افتخار ندارد

دبیرکل خانه اقتصاد ایران :

تک رقمی کردن تورم در شرایط رکود اقتصادی افتخار ندارد

چهارشنبه, می 25, 2016 - 10:00 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

دبیرکل خانه اقتصاد ایران با اشاره به افتخار دولت به کاهش نرخ تورم به ۱۰ درصد و برنامه ریزی برای کاهش بیشتر گفت: نرخ اعلامی رشد تورم مثل یک شوخی است زیرا در شرایط رکود کسی نرخ تورم را اندازه گیری نمی‌کند. باید تورم را در شرایط رونق اندازه گیری کرد.

به گزارش دیوان اقتصاد، مسعود دانشمند در گفت‌وگو با تسنیم، با بیان اینکه دولت برای حل مشکل صنایع کوچک و متوسط و خروج این صنایع از رکود برنامه نداشته و ندارد، اظهار داشت: دولت برای خروج از رکود و ایجاد رونق، دو بسته اجرا کرد که این بسته‌ها ابتر بودند.
وی با بیان اینکه سیاست زدگی بیشتر از اقتصاد زدگی بود، با طرح این سوال که آیا اعضای کابینه اقتصادی دولت یازدهم واقعا تصمیم گیرنده بودند و هستند؟ افزود: بسته‌های دولت برای ایجاد رونق کارکرد مناسبی نداشته و وگرنه که از رکود خارج شده بودیم. همه اعضای دولت با هم اختلاف نظر دارند.
دبیرکل خانه اقتصاد ایران ادامه داد: رکود برای صنایع کوچک و متوسط مانند تولیدکنندگان لوازم خانگی، نساجی، فرش ماشینی و... وجود دارد و ایجاد مشکل کرده است، و این موضوع با تشدید رکود به دلیل واردات و نبود بازار، به تولیدکننده ایرانی آسیب زده و می‌زند.
دانشمند با اشاره به اینکه دولت سیاست خود را حمایت از تولید داخل عنوان کرده است، گفت: دولت می‌گوید از تولید داخل حمایت می‌کنیم، ولی به واردکننده امکانات می‌دهد و تا همان کالایی که در داخل تولید می‌شود را وارد کند و این پارادوکسی است که دولت باید آن را حل کند.
**دولت طرفدار تولید داخل است یا واردات؟**
وی با تاکید بر اینکه آیا دولت واقعا طرفدار تولید داخل است؟ پاسخ داد: اگر طرفدار تولید داخل است، چرا اجازه می‌دهد به راحتی واردات همان کالا از خارج انجام شود. صنایع کوچک نقش زیادی در اشتغال دارند و تا امروز رکود برای صنایع کوچک نه تنها حل نشده، بلکه بیشتر شده است.
این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: تولیدکننده به تامین مالی نیاز دارد و وام و تسهیلات بانکی را با نرخ 30درصد می‌گیرد؛ با این اقدام سبب افزایش قیمت تمام شده تولید خواهد شد و تولید کننده ایرانی را از حالت رقابتی بودن خارج می‌کند.
دانشمند در مورد اختلاف نرخ تورم و سود بانکی، گفت: باید مکانیزم بازار نرخ بهره بانکی را پایین بیاورد، نه دستور بانک مرکزی.کاهش دستوری نرخ سود در سال‌های گذشته اثر خود را نشان داده است و کاهش دستور نمی‌تواند کارساز باشد.
**نرخ اعلامی تورم مثل یک شوخی است**
وی اظهار داشت: نرخ اعلامی رشد تورم مثل یک شوخی است زیرا در شرایط رکود کسی نرخ تورم را اندازه گیری نمی‌کند. باید تورم را در شرایط رونق اندازه گیری کرد؛ بنابراین باید گفت تورم کاهش نیافته است.
عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: زمانی که کالایی خرید و فروش نمی‌شود قیمتی برای آن در بازار نیست که بگویم قیمت آن کاهش و یا افزایش یافته است. البته اگر مواد غذایی را مدنظر قرار دهیم و بررسی کنیم، نشان خواهد داد که چند درصد افزایش یافته است.
**بعد از برجام قراردادی بسته نشد/همه موارد در حد تفاهم نامه است**
دانشمند در مورد قراردادهای خارجی که پس از برجام بسته شده است، اظهار داشت: بعد از برجام قراردادی بسته نشد و همه این‌ها تفاهم نامه است و فقط تفاهم کردیم که اقدامی انجام دهیم و تعهد آور نیست و اگر انجام شد که هیچ، در غیر این صورت هم هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.
وی با بیان اینکه قرداد باید شفاف و علنی باشد، افزود: قرارداد با تفاهم نامه تفاوت دارد، زیرا قرارداد موضوعی است که اگر انجام نشد، برای طرف‌های آن مسوولیت‌زا خواهد بود و اکنون هر موضوعی که امضا شده حتی خرید هواپیماها و قرارداد خودرو سازان داخلی با پژوه در حد تفاهم نامه است.
دبیرکل خانه اقتصاد ایران با بیان این که اشتغال با تولید ایجاد می‌شود، گفت: با برجام و بی برجام، باید تولید ملی شکل بگیرد، تا اشتغال ایجاد شود و بدون اشتغال ناهنجاری رخ خواهد داد و بیکاری آثار و عواقب خوبی در جامعه ندارد و ما نگران موضوع اشتغال در کشور هستیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.