رییس جمهور گفت: روابط بانکی بدون تصویب دو لایحهای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده، به راه نمیافتد و دچار مشکل می شویم.
رییسجمهور: باید روابط بانکی را با دنیا توسعه دهیم
رییسجمهور: باید روابط بانکی را با دنیا توسعه دهیم
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، با بیان اینکه امسال در آغاز بهار ضمن بارش باران رحمت و نعمت خدا به خاطر فشاری که به واسطه سیل بر زندگی مردم وارد شد سختیهایی داشتیم، گفت: باید هرچه زودتر مشکلات زندگی مردم در مناطق سیل زده را ترمیم کنیم و به آنان رسیدگی کنیم.
رییس جمهور اظهار داشت: پایان بهار روزهای خوشی است؛ در روزهای پایانی بهار شاهد رشد در کشاورزی، تولید، محصولات باغی و زراعی و تحرکات مثبتی در دامپروری و تولید صنعتی و معدن و صادرات هستیم به گونه ای که در دو ماه اول امسال صادرات کشور از لحاظ وزنی ۸ درصد بیش از دو ماه پایانی سال گذشته و این نشان میدهد کشور در مسیر تحرک است.
روحانی خاطرنشان کرد: هیچ تردیدی ندارم که اگر همه اعم از دولت، مجلس، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و همه ارکان کشور تحت هدایت مقام معظم رهبری دست به دست هم بدهیم امسال به خوبی می توانیم از مشکلات عبور کنیم و حتی شاخص ها در پایان سال حتما از شاخص های پایان سال قبل بهتر خواهد بود و همه علائم این را نشان می دهد که شرایط بهتر خواهد بود.
رییس جمهور بهرهبرداری از طرحها و پروژههای بزرگ و مهمی مانند افتتاح ترمینال سلام در فرودگاه امام خمینی(ره) را نشانه قرارگرفتن کشور در مسیر تحرک عنوان کرد و گفت: مردم در همه ماههای سال جاری شاهد افتتاح های بزرگ در کشور خواهند بود.
روحانی با تقدیر از تلاش های همه بازرگانان، کارآفرینان و صادرکنندگان کشور، اظهار داشت: آنها در این دوسه ماه اول سال جاری بهتر از سال گذشته عمل کرده و همکاری و هماهنگی بیشتری با بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارائی و گمرکات و دستگاه های دولتی داشتند.
رییس جمهور تاکید کرد: اگر همه بازرگانان، تجار و کارآفرینان بر اساس توافقاتی که انجام شده ارز خود را به چرخه اقتصاد برگردانند، کشور به خوبی حرکت خود را انجام میدهد و هیچ مشکلی نخواهیم داشت و امروز خود بازرگانان، تولیدکنندگان و کارآفرینان متوجه هستند که باید در راستای منافع ملت و کشور با هم همکاری و حرکت کنیم.
روحانی با بیان اینکه باید مدیریت و نظارتها را بر توزیع کالاها و رسیدن اجناس و اقلام به دست مردم افزایش دهیم، افزود: البته دو سال است که از مجلس شورای اسلامی خواستار مجوز برای تشکیل وزارت بازرگانی هستیم؛ چرا که وزارت بازرگانی صادرات کشور را رونق داده، واردات را به درستی کنترل و بازار را به خوبی نظارت خواهد کرد.
رییس جمهور ادامه داد: امروز یک وزارت خانه تولید کشاورزی و یک وزارتخانه هم تولید صنعتی و معدنی میکند و در کار خود هم فعال هستند؛ اما نمیتوانند بازرگانی را بچرخانند چرا که تخصص و قدرت این کار را ندارند و نمیشود میان آنها هماهنگی ایجاد کرد.
روحانی افزود: اگر وزارت بازرگانی تاسیس بشود، هفته بعد زندگی مردم و وضع بازار بهتر می شود و این مسئولیت مجلس شورای اسلامی است که البته همیشه در روزهای سخت در کنار دولت بوده و همکاری کرده است و امروز هم حتما در کنار دولت است و امیدوارم این قدم مهم از سوی آنان به خاطر زندگی مردم و کنترل به موقع صادرات و واردات و قیمت اجناس، برداشته شود.
رییس جمهور افزود: معمولا جنسی را صادر میکنیم و وقتی بازار داخلی با مشکل مواجه شد و قیمت اجناس بالا رفت به فکر کنترل قیمت و تامین بازار میافتیم و این نمیشود؛ چرا که قیمتها هنگام بالا رفتن، بسیار سریع و در بازگشت به قیمتهای قبل، بسیار کُند است و این روند به خاطر عدم برنامه ریزی و وجود متولی کار است.
روحانی با تاکید بر اینکه باید روابط بانکی را با دنیا توسعه دهیم، گفت: این روابط بدون تصویب دو لایحهای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده، به راه نمیافتد و دچار مشکل می شویم.
رییس جمهور ادامه داد: به خاطر بحثهای جزیی و منافع بسیار ناچیز، منافع بسیار کلان را از دست میدهیم؛ این معامله خسارت بار است که ارزنی را بگیرید و کوهی را از دست بدهید؛ امروز داریم ارزن میگیریم و کوه منافع ملی را از میدهیم.
روحانی تصریح کرد: فردا اگر روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شد، مردم نگویند دولت ناکارآمد است؛ دولت کارآمد است؛ چرا که به موقع لوایح را تهیه و به مجلس فرستاده و خوشبختانه مجلس نیز همکاری کرده و مجلس و دولت در این زمینه سرافراز هستند؛ اما در عین حال مردم توقعاتی دارند که همه نهادها و بخشها باید در این زمینه تلاش کنند.
رییس جمهور اظهار داشت: منافع ملی برای ما اهمیت دارد؛ شعار مهم نیست؛ ما باید منافع ملی و زندگی مردم را تضمین کنیم تا در آینده تاریخ نسبت به ما درست قضاوت کند. روحانی با بیان اینکه ذخایر کالاهای اساسی کشور امروز از همیشه بیشتر است، گفت: بر اساس آمار کالاهای اساسی که امروز و طی سه ماهه گذشته در بندر امام خمینی(ره) وجود دارد، نسبت به سال گذشته در همین مدت ۷۸ درصد افزایش داشته است؛ این به معنای آنست که مردم هیچ نگرانی برای تامین کالاهای اساسی نباید داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته تا این موقع ۳ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی پرداخت شد و تا به امروز ۴.۵ میلیارد امسال برای کالاهای اساسی پرداخت شده است؛ پس دولت کاملا به فکر بوده و آنچه مورد نیاز جامعه است خریداری و وارد می شود و این علی رغم عدم وجود وزارت بازرگانی است و دولت تلاش می کند که مردم زندگی خوبی داشته باشند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه مسئله مبارزه با فساد بسیار دولت بسیار حائز اهمیت است، افزود: دولت با برنامه ریزی دقیق و درست خود و جلوگیری از رانت ها، قوه قضائیه با اقدامات دقیق قضایی خود و مجلس با قانون گذاری به موقع و درست و همه ارکان کشور باید در این راستا تلاش کنند.
رییس جمهور ادامه داد: اگر مشکلات زندگی دو برابر امروز باشد اما مردم در این کشور رانت، فساد و دلالیهای نا به جا نبینند، تحمل خواهند کرد؛ آنچه برای مردم غیرقابل تحمل است اینست که عده ای بخواهند با سختی زندگی کرده و عده ای دیگر اموال مردم را تاراج کنند.
روحانی با اشاره به سوء استفاده هایی که برخی با دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی در واردات کالا داشته و پرفورم های نادرست ایجاد کردند، گفت: آنها به ظاهر تصور می کنند که با این اقدامات سردولت، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت کشاورزی یا گمرکات کلاه می گذارند اما در حقیقت سر خودشان و ملتشان کلاه گذاشته اند.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: باید همه توان خود را برای مقابله با فساد به کار بگیریم و دولت خوشبختانه در اقدامی مهم لایحه شفافیت را در این راستا تهیه و به مجلس فرستاد و امیدواریم نمایندگان محترم به موقع این لایحه را تصویب کنند تا دولت بتواند آن را به اجرا برساند و مردم بتوانند شاهد فضای آرام تر، اخلاقی تر و شرایطی باشند که اطمینان بیشتری به آینده خود داشته باشند.
دکتر روحانی افزود: معتقدیم بهترین راه برای جلوگیری از مفاسد شفافیت است؛ اگر همه چیز آشکار، روشن و شفاف باشدو مردم بر آن اشراف داشته باشند، هیچ نظارتی بالاتر از نظارت مردم نیست.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد