فرابورس ایران توسعهیافتهترین بازار اوراق با درآمد ثابت را پس از کشورهای ترکیه و مصر در منطقه منا دارا بوده و از این منظر پتانسیل بالایی برای جذب سرمایهگذاران خارجی از بسیاری از کشورها دارد.
جذابیت اسناد خزانه اسلامی برای سرمایهگذاران خارجی
جذابیت اسناد خزانه اسلامی برای سرمایهگذاران خارجی
مدیرعامل فرابورس ایران در مسقط عنوان کرد:
جذابیت اسناد خزانه اسلامی برای سرمایهگذاران خارجی
فرابورس ایران توسعهیافتهترین بازار اوراق با درآمد ثابت را پس از کشورهای ترکیه و مصر در منطقه منا دارا بوده و از این منظر پتانسیل بالایی برای جذب سرمایهگذاران خارجی از بسیاری از کشورها دارد.
به گزارش بانک و اقتصاد، امیرهامونی در کنفرانسی در مسقط پایتخت عمان که با محوریت "چگونگی سرمایهگذاری در ایران" برگزار شد، با بیان مطلب فوق گفت: فرابورس ایران به عنوان یکی از نهادهای مالی توسعه یافته، فرصتهای سرمایهگذاری زیادی را برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی در پسابرجام فراهم کرده است.
مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه دلیل عمده بنگاههای اقتصادی برای حضور در بازار سرمایه، دسترسی به تامین مالی راحتتر برای پیشبرد طرحهای توسعهای است، هدف از تشکیل فرابورس ایران را فراهم ساختن بستر و سازوکاری سادهتر برای پذیرش شرکتهایی عنوان کرد که به واسطه نداشتن برخی ویژگیها و شرایط لازم، قادر به پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران نیستند.
وی در ادامه به معرفی بازارهای فرابورس ایران پرداخت و گفت: بازار اول، دوم، سوم، بازار ابزارهای نوین مالی و بازار پایه، پنج بازار این نهاد مالی به شمار میروند که در آنها امکان معامله انواع اوراق بهادار فراهم شده است. در بازار اول و دوم سهام شرکتهایی که در حال حاضر امکان پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران را ندارند، معامله میشود و بازار پایه محلی برای نقل و انتقال سهام ساير شركتهاي سهامي عام است كه در يكي از بازارهاي بورس يا فرابورس قادر به پذیرش نبودهاند.
هامونی در خصوص ویژگیهای بازار سوم موسوم به بازار عرضه و بازار ابزارهای نوین مالی نیز افزود: بازار سوم بستری برای معامله سهام شرکتهای دولتی است که این شرکتها طی فرایند خصوصیسازی از دولتی به خصوصی تبدیل میشوند. در بازار جدید ما یا همان بازار ابزارهای مالی نوین نیز انواع صکوک، اوراق قرضه و مشارکت داد و ستد میشود.
مدیرعامل فرابورس ایران اظهار کرد: در نظر داریم صندوقهای سرمایهگذاری مشترک )mutual fund ( موجود در بازار سرمایه را با ساز و کاری متفاوت پذیرش کنیم.
هامونی با بیان اینکه ارزش بازار ما حدود 33 میلیارد دلار است، توضیح داد: ما تنها در سال گذشته میلادی، 12 میلیارد دلار دادوستد انواع اوراق بهادار داشتهایم و در حدود 2 ماهی که از سال 2016 میگذرد، ارزش معاملات اوراق بهادار ما در بازارهای پنجگانه فرابورس ایران به حدود 2 میلیارد دلار رسیده است.
مدیرعامل فرابورس ایران عنوان کرد: ما بعد از ترکیه و بازار سهام قاهره، به لحاظ حجم معاملات ثانویه اوراق با درآمد ثابت رتبه بعدی را در میان کشورهای منطقه منا (کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه) دارا هستیم و از این منظر در جایگاه خوبی قرار داریم.
وی ابزارهای مالی فرابورس ایران را در بازار ابزارهای نوین مالی شامل صکوک، اوراق مشارکت، صکوک اجاره، مرابحه و اوراق استصناع عنوان کرد و گفت: از طرف دیگر چند ماهی است معاملات اسناد خزانه اسلامی را در این بازار راهاندازی کردهایم که گامی در جهت تشکیل یک بازار بدهی به شمار میرود.
هامونی در خصوص ویژگیهای اسناد خزانه اسلامی توضیح داد: این اسناد دارای ضمانت از دولت جمهوری اسلامی ایران هستند و خزانه داری کل کشور متعهد شده مبلغ اسمی را در سررسید به دارندگان این اسناد پرداخت کند. وی تاکید کرد: در واقع این ابزار تنها ابزار مالی محسوب میشود که در بازار سرمایه کشورمان دارای ضمانت از طرف دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی است و از این نظر جذابیت زیادی برای سرمایهگذاران دارد.
وی عنوان کرد: در تاریخ 23 اسفندماه اولین مرحله از این اسناد سررسید خواهند شد و سررسید باقی اسناد در نمادهای اخزا 2 تا 5 در سال آینده صورت خواهند گرفت. ما در حال حاضر همچنین 1.5 میلیارد دلار اسناد خزانه اسلامی را پذیرش کردهایم و منتظریم سال آینده دولت 8 میلیارد دلار دیگر اسناد خزانه اسلامی توسط دولت منتشر شود تا در لیست پذیرش فرابورس ایران قرار دهیم.
هامونی با اشاره به اینکه تامین مالی دولت به کمک اسناد خزانه اسلامی مطابق با استانداردهای جهانی صورت گرفته، این مهم را عامل جلب مشارکت سرمایهگذاران خارجی عنوان کرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد