استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، راه نجات شرکتهای سیمانی از دغدغه تأمین انرژی

 مدیرعامل شستا تاکید کرد:

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، راه نجات شرکتهای سیمانی از دغدغه تأمین انرژی

دوشنبه, ژوئن 13, 2022 - 16:09 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی (شستا) در جلسه مدیران شرکت‌های سیمانی این مجموعه گفت: انرژی در بخش تولید سیمان، یکی از مولفه‌های بسیار تعیین‌کننده است و هیچ نوعی از انرژی مانند انرژی برق، پاک و قابل‌دسترس نیست؛ اما با توجه به شرایط کنونی کشور و خاموشی‌های بعضاً چندماهه در صنعت سیمان به دلیل کمبود برق، نیاز است در همکاری و هم‌افزایی با هلدینگ انرژی تأمین، استفاده از نیروگاه‌های تولید انرژی تجدید‌پذیر در محل کارخانه‌ها و یا طرح احداث نیروگاه‌های موبایل، موردبررسی قرار گرفته و عملیاتی شود.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از "شستا رسانه"، ابراهیم بازیان مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین‌اجتماعی در جلسه با مدیرعامل هلدینگ سیمان تأمین و مدیران شرکت‌های تابعه این هلدینگ، با اشاره به وضعیت صنعت سیمان در کشور گفت: صنعت سیمان در کشور نباید تضعیف شود. در اولین فرصت باید زمینه یک هم‌افزایی بین هلدینگ‌های سیمانی به‌خصوص در بخش دولتی در کشور انجام و موضوعات و چالش‌های پیش روی این صنعت موردبررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم خروج از بنگاه‌داری در صنعت سیمان افزود: در سطح ملی، سیاست دولت‌های مختلف خروج از بنگاه‌داری بوده و هست. تا زمانی که بنگاه‌های تولیدی، دولتی اداره شوند خیلی از مشکلات به‌خصوص در صنعت سیمان رفع نمی‌شود. شستا، یک شرکت سرمایه‌گذاری با سرمایه بین‌النسلی است که متعلق به بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی است. وظیفه‌داریم از دارایی‌های مردم صیانت کنیم. در این حوزه باید تصمیمات راهبردی اخذ شود. شاید یکی از راهبردهای میان‌مدت ما در حوزه سیمان، خروج از بنگاه‌داری و رفتن به‌سوی سهام‌داری باشد.

مدیرعامل شستا بابیان اینکه سوت تحول در شستا نواخته شده است، افزود: وضع موجود ما را مشغول خود کرده و دچار یک انفعال تحمیلی هستیم. این وضعیت باید تغییر کند. بخشی از این انفعال، ناشی از سیاست‌های انقباضی و بخشی دیگر ناظر به تقسیم سود 90 درصدی است که بایستی در این خصوص یک نقش فعال کنش‌گرایانه در پیش بگیریم. باید وضعیت مطلوب سیمان را بر پایه دانش و با استفاده از تجربیات مدیران و فعالان قدیمی این صنعت برنامه‌ریزی و عملیاتی کنیم.

وی خطاب به مدیران شرکت‌های تابعه هلدینگ سیمان تأمین بر تخصصی نمودن هلدینگ‌های شستا تأکید و تصریح کرد: رویکرد تخصصی شدن هلدینگ‌های شستا را در پیش داریم. در این راستا به‌زودی هلدینگ ساختمانی شستا تشکیل می‌شود. امروز یکی از حوزه‌های مهم اقتصادی کشور، صنعت ساختمان‌سازی است که باید در سطح ملی در این حوزه نقش‌آفرین باشیم. همچنین در حوزه مأموریتی، حوزه ساختمانی حاشیه سود مناسب و خوبی می‌تواند داشته باشد.

بازیان با اشاره به وضعیت کنونی تولید در سیتا (هلدینگ سیمانی تأمین‌اجتماعی) اظهار داشت: این وضعیت تولید برای ما قابل‌قبول نیست. مهم‌ترین مسئله و مأموریت سیتا، افزایش ظرفیت تولید در سال ۱۴۰۱ در صنعت سیمان است. لازم است چالش‌ها و موانع تولید با برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور مدیران و صاحب‌نظران صنعت سیمان، تحلیل شده و مورد بررسی قرار گیرد و برنامه‌های تخصصی در قالب سند راهبردی افزایش تولید در بخش سیمان ناظر به بازه زمانی کوتاه‌مدت یک ساله، میان‌مدت دوساله و بلندمدت 5 ساله تنظیم و تصویب و عملیاتی شود.

وی بر لزوم افزایش صادرات و رفع موانع در این خصوص اشاره کرد و گفت: موضوع صادرات یکی از شئون اقتصاد مقاومتی است. امروز چالش‌هایی بر سر راه صادرات قرار دارد که بعضاً مقررات دست و پاگیر دولتی عامل آن بوده  که بایستی با رایزنی و تعامل درصدد حل و رفع آن برآمد. باید در خصوص صادرات با افراد آگاه به بازار منطقه مشورت و نسخه مناسبی برای افزایش صادرات تهیه شود.

بازیان به لزوم مولدسازی دارایی‌ها در شستا اشاره کرد و اظهار داشت: سند راهبردی مولدسازی دارایی‌های ملکی هلدینگ سیمان تأمین باید آماده و اجرایی شود. فروش یا تبدیل املاک  بدون جایگزین مناسب در راستای مأموریت‌های اقتصادی هیچ نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت. املاک، دارایی‌های یک هلدینگ هستند و باید مولدسازی شوند.

وی با اشاره به استفاده لزوم استفاده از انرژی‌های پاک در صنعت سیمان تشریح کرد: انرژی در بخش سیمان تعیین‌کننده است و هیچ انرژی مانند برق پاک و قابل‌دسترس نیست. اما با توجه به شرایط کنونی کشور و خاموشی‌های بعضاً چندماهه در صنعت سیمان به دلیل کمبود برق در، نیاز است استفاده از نیروگاه‌های تولید انرژی تجدیدپذیر در محل کارخانه‌ها یا طرح احداث نیروگاه‌های موبایل مورد بررسی قرار گرفته و عملیاتی شود و ضروری است در این زمینه  هم‌افزایی با هلدینگ انرژی تأمین برای این مهم صورت پذیرد.

مدیرعامل شستا با اشاره به اهمیت موضوع نوسازی و استفاده از تکنولوژی‌های روز در این صنعت تصریح کرد: بحث تکنولوژی و بهبود بهره‌وری در صنعت سیمان باید در دستور کار قرار گیرد. حتماً بخش دانش‌بنیان هلدینگ سیمانی شستا را تشکیل و در قالب کارگروه‌های تخصصی این مهم بررسی و پیگیری شود. در آینده نزدیک لازم است تحول در این صنعت رخ دهد و این جز با نگاه جهادی و روحیه خستگی‌ناپذیر انجام‌شدنی نیست.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.