بررسی چالش‏ها و راهكارهای صنعت بیمه در دوران ‌پساتحریم

بررسی چالش‏ها و راهكارهای صنعت بیمه در دوران ‌پساتحریم

با وجود این که رفع تحریمها فرصت مناسبی برای خروج ایران از رکود و ایجاد رشد اقتصادی و توسعه صنعت بیمه فراهم می‌آورد، اما عدم آمادگی لازم و برنامه‌ریزی هدفمند جهت بهره‌برداری از فرصت مذکور می‌تواند منافع این فرصت را کمرنگ کرده و حتی تهدیدهایی را بر بازار بیمه کشور تحمیل کند که امکان از دست دادن بازار هم در حوزه بیمه‌های مستقیم و هم در بخش بیمه‌های اتکایی، ایجاد بازار فرارقابتی و افزایش انتظارات مشتریان بخشی از آن است.

به گزارش دیوان اقتصاد، صنعت بیمه به‌عنوان یک سیستم پیچیده که متشکل از افراد، ساختارها، فناوری، فرهنگ، فرایندها و سیستم های مدیریتی است، دائماً در حال تغییر می‌باشد. از این رو مدیریت تغییر در صنعت بیمه در دوران پساتحریم با توجه به ماهیت سیستماتیک تغییرات و وجود وابستگی‌های متقابل بین اجزا، کار سهل و آسانی نیست. بنابراین لازم است که به صورت یکپارچه، چالش‌ها و راهکارها در همه عناصر موثر بر شرکت‌ها و صنعت بیمه، مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به این موضوع مهم، انجام گزارش پژوهشی با موضوع «بررسی چالش‏ها و راهکارهای صنعت بیمه در دوران ‌پساتحریم» در دستور کار پژوهشکده بیمه قرار گرفته است.
گزارش حاضر در گروه پژوهشی عمومی بیمه و توسط امیر بابااکبری با همکاری محسن قره خانی و علی زین‌ساز تهیه شده است و هدف آن جمع ‏آوری، طبقه‏ بندی و تحلیل نظرات خبرگان صنعت بیمه در خصوص چالش ‏های صنعت بیمه در دوران تحریم و ‌پساتحریم در 5 حیطه شامل «فناوری مورد استفاده در صنعت بیمه»، «ساختار، فرایندها و آیین‌نامه‌های مورد استفاده در صنعت»، «مهارت و سرمایه‌های انسانی و نقش آن‌ها در صنعت بیمه»، «استراتژی‌ها، اهداف و برنامه‌ها» و «فرهنگ سازمانی» می‌باشد. در نهایت نیز راهکارهای پیشنهادی برای رویارویی بهینه با این رویداد، با استفاده از نظر خبرگان ارائه شده است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، «ایجاد بسترهای مناسب اخذ آمار و اطلاعات تفصیلی از داده‌های آماری در صنعت بیمه»؛ «ایجاد سیستم کارآمد insurance core و استقرار سیستم ارزیابی ریسک در شرکت‌های بیمه»؛ «استاندارد نمودن ثبت اطلاعات بر اساس چارچوب‌های بین المللی همچون آکورد»؛ «تدوین شرایط دریافت مجوز و فرآیند فعالیت کارگزاران خارجی در ایران»؛ «مذاکره با شرکت‌های بین‌المللی رتبه‌بندی برای حضور آن‌ها در ایران و خودارزیابی بر اساس شاخصها و مدل‌های آن‌ها، شبیه سازی مدل‌ها و شاخص‌های رتبه‌بندی»؛ «تجهیز نیروی انسانی به تکنیکهای مدرن ارزیابی ریسک و آگاهی آن‌ها از فناوری‌های روز»؛ «برنامه‌ریزی برای ایجاد تراز مثبت قبولی و واگذاری اتکایی، توجه به استراتژی واگذاری به داخل، تعامل با همسایگان و فارسی زبانان» و « بازمهندسی و مستند نمودن سیاستها، فرآیندها و فرمول‌های تحریم و ضد تحریم برای تامین منافع کشور در آینده» از جمله راهکارهایی است که در مواجهه با چالش‌های صنعت بیمه در دوران پساتحریم می‌توان مورد استفاده قرار داد.

برای مشاهده و دریافت متن کامل گزارش پژوهشی به وب‌سایت پژوهشکده بیمه و یا به نشانی https://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1597/ مراجعه کنید.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.