اشتغال وکارآفرینی ازطریق شرکت‌های کوچک

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات تشریح کرد:

اشتغال وکارآفرینی ازطریق شرکت‌های کوچک

یک‌شنبه, فوریه 12, 2017 - 15:35 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات اعلام کرد: رشد اقتصادی و اشتغالزایی شرکت های کوچک و متوسط با سرمایه ای چندین برابر کمتر از صنایع بزرگ حاصل می شود.

به گزارشدیوان اقتصاد،ابوذر سروش در مراسم رونمایی از سامانه چیگل در شیراز گغت: در ایران آمار دقیقی از اینکه چند درصد از رشد و تولید ناخالص ملی ما از شرکت های کوچک و متوسط تامین می شود نداریم و متاسفانه دیر وارد این حوزه شده ایم و بیشتر روی صنایع بزرگ که سرمایه های زیادی را می بلعند متمرکز بوده ایم.

سروش افزود: باید قبل از هر چیز به دکتر مُر تبریک عرض کنم چرا که پارک علم و فن آوری این جسارت را داشتند که با حمایت از شرکت های کوچک و متوسطی مثل همیشه پویا این بستر را ایجا کنند که ما بعنوان نهادهای مالی فعال در حوزه بازار پول و سرمایه وارد این شرکت ها بشویم و بتوانیم از خدمات این شرکت ها استفاده کنیم.

سروش با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: در همه جای دنیا به شرکت های کوچک و متوسط اهمیت زیادی داده می شود مثلا در ژاپن ۷۰ درصد تولید ناخالص ملی توسط شرکتهای کوچک و متوسط تامین می شود و یا شرکتهای فعال در جنوب شرق آسیا که رشدهای اقتصادی خیره کننده ای را تجربه کرده اند به شرکتهای کوچک و متوسط بهای زیادی داده اند.

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات افزود: از جمله امتیازات شرکت های کوچک و متوسط مثل دانش بنیان ها جذب فارغ التحصیلان نظام آموزش عالی ماست.

سروش اظهار داشت ما در زمینه نرم افزار تقریبا رتبه بین دو و سه را داریم و این در حالی است که بیشترین بیکاری را در بین فارغ التحصیلان نرم افزار داریم. ما نیروی انسانی خوبی داریم که اگر در سیستم آموزش عالی به درستی آموزش ببینند می توان در پارکهای علم و فناوری روی آنها سرمایه گذاری کرد که نتیجه آن به ثمر رسیدن پروژه های بزرگی خواهد بود.

وی گفت: ما در این بخش ضعف داریم از یک طرف نظام دانشگاهی ما در حوزه فن آوری اطلاعات آنچه که در حال حاضر در نظام دانشگاهی ما تدریس می شود با آنچه که در بازار کار نیاز هست تفاوت زیادی دارد و شرکت های دانش بنیان نیازمند نیروی متخصص با علم روز هستند، در حالیکه فارغ التحصیلان ما به علم روز مجهز نیستند.

سروش دلیل دیگر ضعف عملکرد در حوزه دانش بنیان را تمرکز شرکتها و امکانات در مرکز دانست و گفت: متاسفانه عمده شرکتهای ما در تهران و اطراف تهران تاسیس شده اند که البته تاثیر مثبتی در اقتصاد ما داشته اند، اما می توان با هزینه های بسیار کمتر و حمایت های بیشتر و مدیریت صحیح این مدل را تکرار کرد و در استانهای مختلف این کار را انجام داد؛ در واقع ما نیازمند تمرکززدایی در استانهای مختلف هستیم و از حمایت در این راستا استقبال می کنیم.

به گفته وی بانک توسعه صادرات در راستای رسیدن به اهداف ماموریتی خود که عمدتا توسعه صادرات کشور است اقدام به حمایت از این مجموعه کرده و بسیار خوشحالیم که امروز نتیجه این حمایت رونمایی می شود. انتظارات از این سامانه ها به زودی بالا می رود و امیدواریم این مجموعه در چند سال آینده به حدی رشد کند که امکان عرضه سهام آن در بورس و فرابورس شکل بگیرد. همکاران ما در شرکت تامین سرمایه آرمان این مورد را بررسی می کنند و در صورت تحقق این موضوع آینده روشنی برای آن رقم زده خواهد شد.

مُر رئیس پارک علم و فناوری ضمن تبریک به تیم اجرایی طرح های سه گانه چیگل، یاپست و چیتان گفت: استفاده از مهندسی معکوس و تولید یک کالای دیگر و ارائه آن به بازار کوچک محلی برای ظرفیت های کشور ما کافی نیست. به گفته وی طی سه سال گذشته شاهد تلاش بی وقفه گروه جوان و نخبه شرکت دانش بنیان همیشه پویا بوده ایم که نتیجه آن پا گذاشتن در میدانی است که حریفان قدری مثل آمازون و ای بی در آن حضور دارند.

فرید مر افزود: این کار آسانی نبود و نتیجه کمک بانک توسعه صادرات، شرکت گسترش تجارت برنا، شرکت پست و وزارت علوم و تلاش جمعی آنهاست. امروز چیگل و چیتان این ظرفیت را دارند که در حد و اندازه های علی بابا در چین مطرح شوند و امیدواریم با پیوند جامعه علمی و دانشگاهی این دست بوم سامانه ها را رشد بدهیم. پارک فناوری فارس این آمادگی را دارد در راستای رشد شرکتهای دانش بنیان با دانشگاه صنعتی شیراز و دیگر موسسات پژوهشی همکاری کند.

**شرکت های دانش بنیان پایه های اصلی اقتصاد

رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس نیز در این مراسم به ظرفیت های این استان برای حضور شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: امروزه شرکتهای دانش بنیان یکی از پایه های اصلی اقتصاد محسوب می شوند.

وی گفت: در استان فارس در کنار ۴۷۰۰ واحد صنعتی، ۶۱۲ شرکت دانش بنیان داریم که هسته های اولیه در این حوزه محسوب می شوند و در فاصله یک سال گذشته این شرکت ها از ۳۶ واحد به ۹۵ شرکت افزایش یافته اند. رحمانی این رشد را مرهون تعامل خوبی دانست که در بین این مجموعه ها و دانشگاه بوده است. به گفته وی استان فارس در این زمینه از جایگاه خوبی برخوردار است و این ظرفیت را دارد که با حمایت وزارت علوم به منطقه ویژه علم و فن آوری برای کانون های آموزش و پژوهش، فناوری و نوآوری، صنعت و گردشگری تبدیل شود.

رحمانی از تفاهم نامه در دست انعقادی در این باره خبر داد و گفت: در صورت فراهم آمدن به موقع مستندات این تفاهم نامه همکاری تا پایان سال جاری تصویب و ابلاغ خواهد شد.

**پیشتاز در رشد علمی کشور

عبدالحسین فریدون مشاور عالی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری نیز ضمن تقدیر از دست اندرکاران این طرح دانش بنیان گفت: یکی از عرصه هایی که بعد از انقلاب اسلامی بیش از سایر حوزه ها دستاورد داشته، عرصه آموزش عالی است. وی گفت: دانشگاهیان ما تاثیر به سزایی در شکل گیری انقلاب داشتند و بعد از انقلاب نیز در جنگ و هم سازندگی و تحریم ها موثر بوده اند و امروز پس از برجام دانشگاهیان ما از فضای بدست آمده استفاده می کنند و کمبودهای گذشته را جبران می کنند.

فریدون اظهار داشت: ۲۸۰۰ مرکز آموزش عالی داریم که مشغول فعالیت هستند که بیانگر فعالیت ها و داشتن پتاسیل های علمی عظیم در کشور است که باید از آن استفاده مطلوب بکنیم. وی ادامه داد: امروزه در عرصه نانو رتبه ۷، عرصه هسته ای رتبه ۱۴، در اقیانوس شناسی ۹، هوا و فضا ۱۱، انرژی ۵ و عمران رتبه ۹ را داریم. جالب است بدانید که در حالیکه کمتر از ۱ درصد جمعیت دنیا را داریم، ۱.۸ درصد علم دنیا را تولید می کنیم که نشان می دهد ما بعد از انقلاب در حوزه علم و فناوری دچار تحول شده ایم.

مشاور عالی وزارت علوم گفت:در دولت جدید سیاست وزارت علوم بر ارتقای کیفیت تمرکز شده، چون ما در بحث کمی به اندازه کافی رشد کرده بودیم و ضرورت داشت تا روی کیفیت کار شود. به گفته فریدون آیین نامه ای تصویب شد که طی آن بسیاری از برنامه های درسی بازبینی شد و برای اینکه دانشگاه های ما انبوه فارغ التحصیل غیر کارآفرین نداشته باشند، تحولاتی در بحث کارآموزی داده شد و دانشگاه هایی به نام جامع علمی کاربردی و فنی حرفه ای با مسئولیت آموزش کاربردی دانشجویان را به عهده داشت تا دانشجویان بلافاصل پس از خارج شدن از دانشگاه بتوانند خودشان کار کنند.

فریدون گفت: این دولت مقرر کرد در مقطع دکتری و ارشد دانشجو پذیرش کند. امروز بیش از ۱۹ هزار دانشجوی خارجی داریم، چرا که تبادل دانشجو به خصوص دانشجوی دکتری می تواند در ارتقای بعد علمی دانشگاه موثر باشد.

فریدون گفت: وزارت علوم برای اینکه دانشگاههای کارآفرین ادامه چرخه علم را به ثروت تبدیل کنند برنامه ریزی کرده است. حمایت از شرکتهای دانش بنیانی که تجهیزات آزمایشگاهی تولید می کردند یکی از راههایی بود که توانستیم کمبودهای خود را در این زمینه جبران کنیم. مخصوصا در دوران تحریم این کار کمک بزرگی به کشور کرد. توسعه مراکز رشد مانند پارک های علم و فناوری نیز جزو برنامه های اصلی وزارت علوم بوده است. که بصورت تخصصی در علوم مختلف بستر ساز توسعه دانش بنیان بوده اند.

در مراسم رونمایی از طرح های سه گانه چیگل، یاپست و چیتان مشاور وزیر علوم و سایر مسوولان و دست اندرکاران این طرح از رقابتی بودن این محصول با محصولات تراز اول جهانی خبر داده و نقش ان را در توسعه صادرات غیرنفتی تشریح کردند.

مراسم رونمایی از دستاوردهای فناورانه شرکت دانش بنیان «پیک فرزانه پویاِ» با حضور فرزانه دانشمند، رئیس هیات مدیره این شرکت، فرید مُر، رئیس پارک علم و فناوری فارس، رحمانی معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس، سروش عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات، مهندس مهری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیر عامل شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران و فریدون مشاور عالی وزیر علوم و جمعی از مسئولین اجرایی و تامین کنندگان اول کالای ایرانی در سامانه چیگل برگزار شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.